Onko tässä kenties Suomen paras hotelliaamiainen? Uuden Scandic Grand Centralin versio pääsee jo aika lähelle

Helsingin keskustan uudessa Scandicissa aamupalakin on elämys isolla E:llä.

Huhtikuussa Helsinki sai uuden uniikin hotellin, kun Scandic Grand Central Helsinki avautui yleisölle reilun neljän suunnittelu- ja rakennusvuoden jälkeen. Eliel Saarisen suunnittelema arvorakennus vuodelta 1909 on vierailemisen arvoinen paikka paitsi historiansa, myös ruokaelämystensä puolesta.

City pääsi testaamaan uuden hotellin aamupalan ja vakuuttui näkemästään ja maistamastaan. Tässä hotellissa voi hyvinkin olla tarjolla Suomen paras hotelliaamiainen.

Aamiaisella yksi ehdoton suosikkituote

Aamupalahuonetta lähestyttäessä herkuttelijaa tervehtii huumaava tuoreen leivän ja kanelipullan tuoksu, jollaista ei yleensä pääse kokemaan kuin leipomoissa. Tuoksun lähde löytyy aamiaishuoneen seinustalla sijaitsevasta uunista, jossa leivät, croissantit ja pullat paistetaan asiakkaille.

Uunissa paistuu muun muassa pH7-leipomon hapanjuurileipä, joka saa viimeisen silauksensa hotelliaamiaista nauttivien silmien alla.

“Mukaan on otettu noin parikymmentä tuotetta, joita ei muiden Scandic hotellien aamupaloilta löydä. Pieniä juttuja, mutta nostavat aamupalan uudelle tasolle”, keittiöpäällikkö Ali Suviala kertoo.

Tuoreiden leipien lisäksi lautaselle voi kasata muun muassa Roslundin savustamaa kalkkunaa, Malmgårdin hiutaleista valmistettua spelttiuunipuuroa ja rusinakeittoa.

Munakokkelin päälle voi halutessaan ripotella tuoretta kevätsipulia ja hienonnettua pekonia, ja täyteläinen uunimunavuoka viimeistellään yrttipestolla. Aamupalan kruunaavat ihanat herkut, kuten suklaatuorepuuro ja lämmin omena-murupaistos vaniljakastikkeen kera nautittuna.

“Omena-kaurapaistos on noussut yhdeksi suosikkituotteeksi", Suviala kertoo.

Aamupala on keittiöpäällikön mukaan yhtä runsas oli sitten arki tai viikonloppu, ja sitä ovat enemmän kuin tervetulleita nauttimaan muutkin kuin hotellissa yöpyvät asiakkaat. Todellista luksusaamiaista kaipaava voi tilata viikonloppuisin aamupalan rinnalle vaikkapa Mimosan tai kuohuviiniä. Tarjolla on myös annoksittain tarjoiltavia lämpimiä aamiaisherkkuja, kuten klassinen Egg Royale -annos.

Scandic Grand Centralin aamiainen: Ma-pe 07:00-09:30, la-su 07:30-11:00. Aamiaisen hinta ei-majoittuville vieraille on 19 €/hlö.

2 kommenttia

Hegemoniaz

11.5.2021 22:48

Eipä ainakaan jutun ja kuvien perusteella kovinkaan ”häikäise”.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Croissant mou

19.5.2021 14:10

Tällä aamiaisella ei ole mitään tekemistä luksuksen kanssa. Aamiaisen sisältö oli kyllä ihan hyvä, mutta tarjoilu oli ala-arvoista ja etenkin täysin alimitoitettua.

Asiakkaat söivät astiaröykkiöiden seassa eikä kukaan kerännyt niitä pois. Kun aamiaisaika oli ohi, alkoi laiskantahmea poiskorjaaminen. Epäsiistiä, epähygienistä ja etenkin tyylitöntä. Miellyttävä aamiaistunnelma oli täysin pilalla. Grandia oli vain kehnous. Ei enää ikinä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi