Pääkaupunkiseudun paras kiinalainen ravintola? Tässä 11 hyvää vaihtoehtoa

Kiinalainen on yksi suosituimmista take away -ruoista. Lue, mikä olisi pääkaupunkiseudun maukkain kiinalainen ravintola

Kiinalainen ruoka pitää pintansa suomalaisten suosikkina - eikä mikään ihme! Maukkaasta ruoasta tunnetun ruokakulttuurin ravintoloita löytyy lukuisia ympäri Suomen, ja juuri tästä syystä kokosimmekin yhteen ne kaikkein kehutuimmat kiinalaiset ravintolat.

Seuraavat pääkaupunkiseudun ravintolat tarjoavat makuelämyksiä, jotka ovat asiakkaiden mielestä vertaansa vailla. Nämä kaikki paikat kannattaa painaa mieliin!

TOP5 kiinalaiset ravintolat Helsingissä

Mei Lin

Annankadulla sijaitseva Mei Lin tarjoaa autenttista sichuanilaista ruokaa, kuten Dan Dan -nuudeleita, Gong Pao -kanaa ja Pekingin ankkaa. Ravintolan autenttiset makuelämykset nostavatkin sen Helsingin suosituimpien etnisten ravintoloiden kärkeen; tätä lähemmäs kiinalaista ruokaa et Helsingissä pääse!

“Ensimmäinen kerta Suomessa kun saan ravintolassa samanlaista ruokaa kuin olen saanut Kiinassa käydessäni. Esimerkiksi munakoisot ja Pekingin ankka olivat loistavia”, Tripadvisorissa kommentoidaan.

Kuva: Mei Lin

New Bamboo Center

Annankadun toinen suursuosikki on vuonna 1997 perustettu New Bamboo Center, joka tarjoaa kiinalaisten ruokien lisäksi malesialaisia curryja. Ruokalistalta löytyy runsaasti valinnanvaraa niin kasvisruokaa kuin lihaisampiakin herkkuja etsiville - Bamboon erikoisannoksia unohtamatta.

Ravintola kerää erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavan ruoan lisäksi kehuja myös leppoisasta tunnelmasta ja hyvästä asiakaspalvelusta.

Bei Fang

Rauhankadulla sijaitseva Bei Fang mainostaa itseään Suomen hienostuneimpana kiinalaisena ravintolana, joka on erikoistunut Dongbein-, Beijingin- ja Sichuanin-keittiöihin. Ravintola tarjoaa mieleenpainuvia, kiehtovia ja monipuolisia makuelämyksiä autenttisuudesta ja laadusta tinkimättä.

Kuva: Bei Fang

Erityisesti kasvisruokailijat ja vegaanisia vaihtoehtoja etsivät ilahtuvat ravintolan laajasta tarjonnasta, joka ei jätä nälkäiseksi.

“Ruoka oli erinomaista, autenttisen oloista ja todella maukasta. Selkeästi parempi kiinalainen, joka ei tee itsestään numeroa. Iso suositus”, Tripadvisorissa hehkutetaan.

Peking

Harjulainen klassikko, vuonna 1983 perustettu ravintola Peking, tarjoilee sekä kantonilaisia pehmeitä makuja että astetta tulisempia makuelämyksiä Pohjois-Kiinasta.

Jo toisessa sukupolvessa toimivan perheyrityksen ruokalistalta löytyy laaja kattaus vaihtoehtoja klassisesta hapanimeläporsaasta aina kokin erikoisannoksiin. Maistuisiko tänään vaihteeksi vaikkapa Sateenkaari Ankka vai Kenraali Tson paistettu kana?

“Perushyvä safka, ei joudu pettymään”, Googlen arvostelussa kehutaan.

Nangin

Pieni Kalevankadulla sijaitseva Nangin on legenda, joka on palvellut asiakkaita jo vuosikymmenten ajan. Vaikka tämän paikan ruokalista noudattaa monelle kiinalaiselle tuttua linjaa, se erottuu muista tuoreudellaan ja laadukkuudellaan. Maut ovat enemmän kuin kohdillaan!

Arvosteluissa Nanginissa kannustetaan maistamaan etenkin Kung Po -kanaa.

Kuva: Nanking

 

Vantaan TOP3

Hao King

Kauppakeskus Dixin kolmannessa kerroksessa sijaitseva Hao King tarjoaa kiinalaisten ruoka-annosten lisäksi sushia, jota voi tilata mukaan isommallekin porukalle. Tässä ravintolassa pääset myös nautiskelemaan dumplingseista, joita ei ihan joka ravintolassa tule vastaan.

Ravintola kerää kehuja etenkin tasalaatuisuudesta ja tuoreesta sushista.

Osaka Sushi

Koivuhaassa sijaitsevassa Osaka Sushissa autenttisuus on se juttu, mikä tekee juuri tästä paikasta yhden Vantaan parhaimmista sushiravintoloista. Ravintolan perustaja on asunut Japanissa yli kymmenen vuotta, mikä näkyy lautasilla ihanina aasialaisina makuina ja taidokkaana rakaa-aineiden käyttönä.

Kuva: Osaka Sushi

Vaikka sushi on Osakan ykkösjuttu, se tarjoaa myös laajan kattauksen muita aasialaisia ruokia.

“Laadukasta ja tuoretta sushia sekä maukasta kiinalaista ruokaa. Suosittelen!”, Tripadvisorissa kehutaan.

Long Hua

Sekä Tikkurilassa että Keravalla toimivaa Long Huania on arvosteltu takuuvarmaksi ruokapaikaksi, josta saat vatsan taatusti täyteen edulliseen hintaan. Maistuvat ja isot annokset sekä laaja ruokalista, josta koko perhe löytää taatusti suosikkinsa, keräävät kehuja.

 

Espoon TOP3

Xin Long

Tapiolassa sijaitsevassa Xin Longissa ruokalista on niin laaja, että sen lukemiseen saa varata tovin jos toisenkin. Listalta löytyy niin kalaa, lihaa, kasviksia, nuudeleita, sushia, keittoja, thairuokia ja erikoispäivällisiä. Varma valinta ruokapaikaksi silloin, kun kiinalaisen ruoan himo iskee.

“Astetta parempi hyvä kiinalainen buffet. Myös menun lautasannokset toimivia ja runsaan kokoisia”; Googlen arvostelussa todetaan.

Biang

Tapiolan Ainoassa sijaitseva Biang tarjoaa perinteistä pohjoiskiinalaista ruokaa joka todella maistuu. Ravintolan juttu ovat Biáng biáng -nuudelit, jotka valmistetaan ravintolassa käsityönä.

“Asuttuani muutamia vuosia Kiinassa olen yrittänyt etsiä kiinalaista ravintolaa, joka täyttäisi odotukseni myös Suomessa. Kokeiltuani ja testattuani moni olen vihdoin löytänyt sen! Voisit löytyy Biangin kaltaisen ravintolan hyvin Hong Kongista”, TableOnlinen arvostelussa hehkutetaan.

Kuva: Biang!

Popomama

Isossa Omenassa sijaitseva Popomama-ravintola on erikoistunut pieninä suupaloina nauttivaan dim sum -annoksiin ja niiden kanssa yleisesti tarjoiltuun juomaan - teehen. Tämän paikan ruokaa kehutaan arvosteluissa loistavaksi ja ainutlaatuiseksi elämykseksi, joka vei käsityksesi kiinalaisesta ruoasta toiselle tasolle.

Kehuja saavat myös ruokalistalta löytyvät erikokoiset annokset, jotka tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen nälkään tai vaikkapa jaettavaksi. Listalta löytyy dim sumien lisäksi muun muassa stir fry - ja nuudeliannoksia.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi