Paleface Lost in Musicin pääesiintyjäksi

Uuden musiikin festivaali järjestetään jo kymmenettä kertaa.

Kuva: Sony Music / Taito Kawata

Paleface täydentää uuden musiikin Lost In Music -festivaalin ohjelman Tullikamarin Pakkahuoneella. Mies tunnetaan kantaaottavista sanoituksistaan ja valtarakenteet kyseenalaistavasta asenteestaan. Hän julkaisi ensimmäisen suomenkielisen albuminsa vuonna 2010 ja on asettunut tukevasti suomalaisen tarinankerrontaperinteen kaanoniin. Palefacen kesällä julkaisema single Emme suostu pelkäämään oli kannanotto turvallisten katujen puolesta. Uusin julkaisu Palamaan (Pahan kukat) on Antti J. Jokisen Pahan kukat-elokuvan tunnussävelmä.

Palefacen rinnalla Tullikamarilla 7.–8. lokakuuta esiintyvät muun muassa kansainvälisesti noteeratut Alma ja VENIOR, urbaania poppia esittävä Evelina ja rap-ryhmä Töölön Ketterä.

Lost In Music -festivaalin valmis ohjelma käsittää yli 80 ajankohtaista kotimaista artistia.  Ulkomaisia vieraita on mukana yhteensä neljä, joista tunnetuimpana ruotsalainen raskasta rockia soittava Sonic Syndicate.

Festivaalin pop- ja rock-painotteista tarjontaa tukevoittavat erikoisemmille tyylilajeille omistetut teemaillat. Tampere Jazz Happening on valinnut mukaan kolme yhtyettä ja ottaa varaslähdön kohti syksyä Kick Off -klubillaan lauantaina 8. lokakuuta. Arvostetun jazzfestivaalin valinnat Lost In Music -yleisölle ovat Dalindéo, Utopianisti ja Pauli Lyytinen Machinery. Aiemmin on julkistettu myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kuratoima kokonaisuus ja metallimusiikille omistettu Metal Export Finland -pienoisfestari.

Festivaaliviikolla tapahtuu myös erilaisten oheisohjelmien muodossa. Autotallibändit pääsevät näyttämään kykynsä musiikkialan ammattilaisille Suuressa Demopaneelissa. Alan silmäätekevien huomiota on hankalaa saada, joten mukaan valituille bändeille tilaisuus on ainutlaatuinen. Esityksiä arvioivat muun muassa Soundi-lehden päätoimittaja Mikko Meriläinen ja Spinefarm-levy-yhtiön kykyjenetsijä Euge Valovirta.

 

Lost In Music kymmenettä kertaa Tampereella 6.–8.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi