Pam Ann: Lentoemo helvetistä

Savoyssa esiintyvä Pam Ann on likainen ja sanoo sen suoraan.

Lentokoneiden, -kenttien ja -yhtiöiden maailmaa vitsiensä alkupisteenä pitävä stand up -koomikko Pam Ann (oikealta nimeltään Caroline Reid) saapuu lokakuussa Suomeen ja Helsingin Savoy-teatteriin. Rääväsuinen koomikko kertoi Cityn haastattelussa, miksi juuri lentoyhtiöt valikoituivat hänen kohteekseen ja miten niistä riittää läppää vuosikausiksi.

Moi Pam Ann, kävit Suomessa keikalla pari vuotta sitten. Mitä tiedät Suomesta?

“En mitään. Kun kävin siellä, oli pimeää ja olin ympäripäissäni.”

Miten satuit valitsemaan lentoyhtiöt huumorisi kohteeksi?

“Pukeuduin James Bond -teemaisilla synttäreilläni Pan Amin lentoemoksi 1960-luvulta. Vedin perseet ja luulin, että kaikki sanoo mua Pam Anniksi. Kun Pan Am sanotaan tarpeeksi monta kertaa, se alkaa kuulostaa Pam Annilta, ja TADAA, hän oli syntynyt.”

Saatko paljon palautetta lentoyhtiöiden henkilökunnalta? Rakkautta vai vihaa?

“Rakkautta.. Vihaajat ei koskaan puhu paskaa suoraan sinulle, joten sitä en ole saanut. Ehkä he jossain vaiheessa pistävät jotain ruokaani. Rakastan lentoyhtiöiden henkilökuntaa ja lentäessäni tunnen kuin lentäisin perheeni kanssa. Minulla on ollut tapana viedä heitä ulos juhlimaan ja juottaa heille perskännit. Kerran raahasin yhden heistä hotelliini ja nussimme kunnes henkilökunnan bussi tuli noutamaan hänet.”

Finnair on aina ollut suomalaisille kansallinen ylpeydenaihe. Onko sinulla antaa mitään vinkkejä, miten saisimme pidettyä rakkaamme elossa?

“Missä on Al Qaida, kun heitä tarvitaan hankkiutumaan eroon kaikista noista halpalentoyhtiöistä? Ehkä teidän pitää alkaa jonkun nartuksi, niin kuin Qantas on Emiratesin ja Swiss on Lufthansan narttu. Ehkä voisitte lyöttäytyä yhteen jonkun arabiyhtiön kanssa, niillä on rahaa.”

Miten huumorisi on muuttunut vuosien varrella?

“Oli kyseessä sitten 9/11 tai MH 370, lentoyhtiöissä on aina jotain puhuttavaa. Komediani on muuttunut rohkeammaksi ja hyökkäävämmäksi, koska nyky-yhteiskunnassa on niin helppo loukkaantua asioista. Teen sen selväksi jo tämänkertaisen kiertueeni nimessä Plain Filthy. Sitä se on, joten ei kannata tulla, jos otat helposti itseesi.”

Olet eräänlainen homoikoni Suomessa, oletko sitä ympäri maailman?

“En ikinä kutsuisi itseäni ikoniksi. Madonna on ikoni, mutta oikein mukava, että sanot noin. Ei ole aavistustakaan, mitä maailma ajattelee ja olisi outoa, jos ajattelisin sitä. Olen vain oma itseni ja sinä olet minun ikonini, joten siitäs sait!”

Terveisiä suomalaislukijoille?

“Jonkun teistä nartuista on syytä tuoda minulle karjalanpaistia tai otan selvää, missä te kaikki asutte ja tulen repimään kätenne irti!”

Pam Ann 23. lokakuuta Helsingin Savoy-teatterissa.

1 kommentti

Ei naurata

17.9.2014 11:52

Näyttää olevan varsinainen törkyturpa. Ei naurata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi