Panimoravintola Kukko avattiin Laitilaan – menusta vastaa Aki Wahlman

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimoravintolassa maistuu lähiruoka.

Toimitusjohtaja Rami Aarikka sai idean panimoravintolasta alkukesästä. Kuuden viikon kuluttua ravintola oli jo toiminnassa.
Toimitusjohtaja Rami Aarikka sai idean panimoravintolasta alkukesästä. Kuuden viikon kuluttua ravintola oli jo toiminnassa. Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimoravintola Kukko on oiva osoitus siitä, kuinka kiertotalous ja lähiruoka kulkevat onnistuneesti käsi kädessä. Ravintolan hampurilaisten pihviliha tulee laitilalaiselta Mustosen tilalta, jossa Black Angus -karjaa ruokitaan panimon oluenvalmistuksesta syntyvällä mäskillä.

Lähiruoka on Panimoravintola Kukon kantava teema, sillä kaikki ravintolassa käytetyt raaka-aineet: liha, perunat, leivonnaiset, vihannekset ja juustot tulevat mahdollisimman läheltä – perunat ja kananmunat vain 200 metrin päästä Isotuvan tilalta.

Street Food -painotteisen menun on laatinut laitilalaislähtönen keittiömestari Aki Wahlman. Puuhiiligrillissä valmistettujen hampurilaisten ja hodareiden lisäksi tarjolla on runsaita maalaissalaatteja sekä munakkaita. Myös lapsille on oma ruokalistansa.

Jälkiruokana on saatavilla harvinaisempaa herkkua, Suomen pienimmän jäätelötehtaan Postitien Jäätelön pikareita, joiden makuvaihtoehdoista löytyy esimerkiksi Kukko Schwartz -jäätelöä.

Palan painikkeeksi tarjolla on luonnollisesti Wirvoitusjuomatehtaan omia oluita, siidereitä sekä limonadeja. Ravintolasta ja tehtaanmyymälästä voi ostaa juomia myös mukaan.

Panimoravintolan menu on keittiömestari Aki Wahlmanin (oik.) käsialaa.
Panimoravintolan menu on keittiömestari Aki Wahlmanin (oik.) käsialaa. Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimoravintola Kukko, Limonaadikuja 4, Laitila

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi