Parhaat ravintolatärpit kesäiseen Turkuun

Turku on jokaisen ruokafanin kesän ykköskohteita!

Kuva: Turun kaupunki

Turku tituleeraa itseään Suomen ruokapääkaupungiksi - eikä suotta! Jo nyt kannattaa ryhtyä suunnittelemaan herkullisia kesäreissuja ylistettyjen ruokaelämysten äärelle, sillä näiden ravintoloiden paikat täyttyvät nopeasti.

LUE MYÖS: Ei asiaa ilman pöytävarausta! Turkulaisten ravintoloiden suosio on nyt huipussaan

Turun alue on nauttinut ansaittua menestystä lukuisissa ruokaan ja juomaan liittyvissä kilpailuissa ja äänestyksissä. Seuraavat kohteet kannattaa ehdottomasti painaa mieliin tulevia kesäreissuja silmällä pitäen.

Tähtipölyä: Kaskis, Siro ja Smör

Turku sai kunnian isännöidä kesäkuussa 2023 ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina maailman kuuluisinta ruokatapahtumaa, Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta.

Ilta oli Turun kannalta menestyksekäs, sillä Turun Logomossa järjestetyssä Michelin Guide Ceremony -tilaisuudessa kaksi turkulaisravintolaa, Smör ja Siro, saivat maininnan pohjoismaiseen Michelin Guide -oppaaseen.

Jos mielit päästä maistamaan Kaskiksen herkkuja, varaa pöytä hyvissä ajoin!
Jos mielit päästä maistamaan Kaskiksen herkkuja, varaa pöytä hyvissä ajoin!

Lisäksi vuonna 2022 Michelin-tähden ensimmäisenä Helsingin ulkopuolella toimivana ravintolana Suomessa saanut Kaskis piti ansaitusti kiinni yhdestä tähdestään.

Ps. Erittäin suosittuun Kaskikseen kannattaa varata pöytä ajoissa!

Palkittu ruokamatkailutuote: Tammiston kuulas

Suomen ruokamatkailun kärkituotteita ja innovatiivisia ratkaisuja etsivän Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun voitti Naantalissa sijaitseva Tammiston Kuulas. Suomen parhaiksi ruokamatkailutuotteiksi 2023 nousivat yrittäjä Anu Vaissi-Harismaan ideoimat Piknik omenapuun alla ja Taste of Archipelago -tapahtuma.

Tammiston Kuulas on Naantalin lahja maailmalle.
Tammiston Kuulas on Naantalin lahja maailmalle. Kuva: Tammiston Kuulas

Tammiston kuulas -ravintola toimii Naantalissa yli satavuotiaalla Tammiston tilalla. Ravintola ammentaa ideoita ja tarinoita vanhasta agraarikulttuurista ja tilan historiasta, ja paikan sydän on terassin hiiligrilli, jossa valmistetaan suurin osa ravintolan herkuista.

LUE LISÄÄ: Jotain erilaista ja innovatiivista!" Suomen parhaat ruokaelämykset kannattaa kokea itse

Palkittu olut: Kakola Brewing Companyn Lauha

Suomen parhaat oluet laitettiin järjestykseen syyskuussa, ja kisassa oli mukana kaikkiaan yli 50 panimoa. Turun Kakolanmäellä toimivan Kakola Brewing Companyn valmistama Lauha-olut palkittiin voittajana Stoutit ja portterit -sarjassa.

Kakola Brewing Company eli tuttavallisesti KBC on vuonna 2018 perustettu naapurustopanimo. Yrityksen takana on kolme ystävystä, jotka jakavat intohimon tehdä paikallisesta elämästä maukasta.

Kesäinen Turku ja Kakola Brewing Companyn oluet = täydellinen yhdistelmä!
Kesäinen Turku ja Kakola Brewing Companyn oluet = täydellinen yhdistelmä!

Ei kannata unohtaa myöskään turkulaista klassikkoa, eli Panimoravintola Koulua, joka toimii ydinkeskustassa, vuonna 1889 valmistuneessa entisessä koulurakennuksessa. Panimoravintola Koulu on Suomen suurimpia ravintolapanimoita - eli todellakin kokemisen arvoinen elämys!

+ 5 x ravintolavinkit Turkuun

Kakolanruusu

Kakolanruusu kukoistaa holveissa, joissa ennen säilytettiin vankien omaisuutta linnareissun aikana. Kakolanruusussa annokset jaetaan, palveluun panostetaan ja ruoka grillataan avotulella. Kolme sanaa sinulle: tilaa Kakolan pidot. 

Kakolanruusu hurmaa niin ruoalla kuin uniikilla miljööllään.
Kakolanruusu hurmaa niin ruoalla kuin uniikilla miljööllään.

Karu

Karu tarjoilee modernia aasialaista ruokaa käyttäen autenttisia makuja ja raaka-aineita läheltä ja kauempaa. Ruoan sydän on japanilaisen keittiön perinteissä, muun muassa tuoreissa merenelävissä ja kasviksissa sekä sushissa. Sosiaalinen syöminen on tärkeä osa Karua.

Gustavo

Gustavo on tyylikäs kulmaravintola, jossa tarjoillaan tasokkaita välimerellisiä aterioita, pizzaa ja mielenkiintoisia viinejä. Gustavo saattaa sijaintinsa vuoksi jäädä vähän katveeseen, mutta tätä paikkaa ei kannata ohittaa!

Gustavon sijainti Jokirannassa on mitä mahtavin.
Gustavon sijainti Jokirannassa on mitä mahtavin.

Sergio’s

Sergio's on pieni pala Italiaa Aurajoen rannassa. Suurin osa raaka-aineista tuodaan Italiasta, mutta tuoreet raaka-aineet hankitaan torilta ja lähikaupoista. Ravintolassa saa maistaa moderneja tulkintoja italialaisista klassikoista, ja tietysti tarjolla on myös aitoa pizzaa. Bonusta sijainnista Aurajokirannan pittoreskeimmassa puutalossa.

Tenlén BBQ & Smokery 

Jos arvostat hitaasti savustettuja lihoja, kannattaa ehdottomasti tutustua Turun Ruissalossa, entisessä puuveneveistämössä sijaitsevaan ravintola Tenléniin. Tämän paikan “Southern Pride”- savustimet takaavat mureimmat ja mehukkaimmat lihat koko maassa.

Tenlénin lihat lähes sulavat suuhun!
Tenlénin lihat lähes sulavat suuhun!
 

1 kommentti

McDonaldsSurvey

11.5.2024 08:53

thanks for the post!! https://mcdtalks.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi