"Jotain erilaista ja innovatiivista!" Suomen parhaat ruokaelämykset kannattaa kokea itse

Naantalilainen Tammiston Kuulas ja porvoolainen Vår pokasivat palkintoja Hungry for Finland -kilpailussa.

Tammiston Kuulas on Naantalin lahja maailmalle.
Tammiston Kuulas on Naantalin lahja maailmalle.

Jos etsit unohtumattomia ruokaelämyksiä, kannattaa katseet suunnata Naantaliin ja Porvooseen.

Hungry for Finland 2023 -ruokamatkailukilpailun voittajaksi on nimittäin valittu naantalilaisen Tammiston Kuulas -ravintolan kaksi tuotetta: kaikkia aisteja kutkuttava Piknik omenapuun alla ja saariston makuja tarjoava Taste of Archipelago -tapahtuma.

Toiselle sijalle ylsi puolestaan porvoolaisen fine dining -ravintola Vårin 11 ruokalajin Vår-menu. 

City onnittelee voittajia!

Elämänmakuisia elämyksiä

Piknik omenapuun alla ja Taste of Archipelago palkittiin kokonaisuutena, sillä niitä voi yhdistellä toisiinsa. Raati kiittää perusteluissaan, että molemmissa tuotteissa on tavoitettu jotain erilaista ja innovatiivista, unohtamatta yhteistyötä paikallisten tuottajien ja toimijoiden kanssa.

"Piknik omenapuun alla on ihana ja elämänmakuinen ruokamatkailutuote. Tuote on myös sen hintainen, että monella on mahdollisuus nauttia siitä", arviointiraadin jäsen ja Haaga-Helian lehtori Kristiina Adamsson kertoo.

Piknik omenapuun alla tarjoaa rennon ja elämyksellisen tavan herkutella. Se sopii loistavasti esimerkiksi perheille ja ystäväporukoille.
Piknik omenapuun alla tarjoaa rennon ja elämyksellisen tavan herkutella. Se sopii loistavasti esimerkiksi perheille ja ystäväporukoille.

28,50 euroa maksavien, Peltomiehen- ja Piikatytön piknik-korien herkut nautitaan Tammiston tilan puutarhassa idyllisten omenapuiden alla. Piknikille lähtijän ei tarvitse huolehtia varustuksesta, sillä piknik-korin lisäksi mukaan saa myös maton, jonka päälle herkuttelu sujuu mukavammin. 

Ravintola Vårissa puolestaan kiitosta keräsi paikallisuus, joka välittyy ravintolan kaikessa toiminnassa. Vår panostaa porvoolaiseen gastronomiaan, lähiruokaan ja henkilökunnan työhyvinvointiin, ja lisäksi se tekee yhteystyötä yrittäjien, lähituottajien ja oppilaitosten kanssa.

Ravintola Vår on palkittu myös Michelin-tähdellä.
Ravintola Vår on palkittu myös Michelin-tähdellä.

"Ravintolaelämyksen kokonaisuus on rauhoittava ja hyväntuulinen, se jättää onnellisen olon", toista sijaa perustellaan.

Haluatko päästä itse testaamaan Vårin kehuttua menua? Varaa pöytä TableOnlinesta.

Matalan kynnyksen elämyksiä Naantalissa

Tammiston kuulas -ravintola toimii Naantalissa yli satavuotiaalla Tammiston tilalla, yrittäjä Anu Vaissi-Harismaan lapsuudenkodissa. Vuonna 2022 perustetun ravintolan sydän on terassin hiiligrilli, jossa valmistetaan suurin osa ravintolan herkuista. 

Ravintola on ollut avaamisestaan asti erittäin suosittu, ja se palkittiin Visit Naantalin sekä Naantalin kaupungin myöntämällä Master-palkinnolla Naantalin matkailuelinkeinon edistämisestä. Tammiston Kuulas ylsi myös Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon TableOnline suosittelee -listauksessa.

Idyllinen Tammiston Kuulas -ravintola tarjoaa uniikkeja elämyksiä.
Idyllinen Tammiston Kuulas -ravintola tarjoaa uniikkeja elämyksiä.

"Piknik on ihana elämys, ja syy tulla vaikka vain päivämatkalle Naantaliin! Piknikin voi varata ja maksaa kätevästi netissä vielä saman aamupäivän aikana, jos ikkunasta sarastaa aurinkoinen päivä. Sateen sattuessa voi jo varatun piknikin vaihtaa ravintolamme palveluihin ja nauttia vaikkapa iltapäiväkahvit Katri Tätilän tapaan suositusta kahvipuhvetistamme ja istua nauttimassa elämästä sinisen salongin syleilyssä", kertoo Vaissi-Harismaa.

Tammiston Kuulas avautuu yleisölle taas kesäkaudella. Voit jo nyt varmistaa herkullisen kesän ja varata paikkasi Tammiston Kuulaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi