Parkkiautomaattien käyttötarkoitus laajenee: alkavat myymään HSL:n kertalippuja

Junat jättivät lipunmyynnin, niin myös ratikat aikovat tehdä. Kun kertalipputarve on käsillä, etsi parkkiautomaatti.

Helsingin Seudun Liikenne on tehnyt paljon muutoksia tehostaakseen toimintaansa. Kesän aikana junista poistui vanhat tutut lipunmyyjät ja pian ratikankuljettajatkaan eivät lippuja myy.

Muutoksen aikana törmättiin ongelmaan, jossa lippuja ei myyty junasta, eikä myöskään juna-asemalta, jolloin vaihtoehdoksi jäi liputon matkustaminen tai asemalle jääminen. Tämä närkästytti matkustajia, jotka kiihkeästi antoivat palautetta HSL:lle. Syksyn aikana HSL ilmoitti, että kaikille asemille on saatu asennettua lippuautomaatit.

Vaikka kaupat ja kioskit ovat lippuautomaattien ja mobiilisovelluksen ohella matkalippujen päämyyntikanavia, se ei riitä vastaamaan matkustajien lipunhankitatarpeita. Liikenne- ja viestintäministeriö vaati HSL:ää helpottamaan kertalippujen ostamista ja nyt HSL vastaa mahdollisen ratkaisun kera.

HSL aikoo paikata lipputarpeita parkkiautomaattien voimin, joista lähiaikoina voi ostaa kertalippuja juniin, ratikoihin ja busseihin. Idea on hieno, sillä parkkiautomaatit ovat jo fyysisesti paikoillaan, joten suuria muutostöitä ei tarvita. Lisäksi parkkiautomaateissa on valmiiksi toimiva maksujärjestelmä sekä niitä löytyy useasta paikasta. HSL:n ehdotti yhteistyötä Helsingin kaupungille, jonka tuloksena 400 parkkiautomaattia muuttuu yhditelmäautomaateiksi loppuvuoden aikana. Ensimmäiset automaatit otetaan käyttöön tänä perjantaina Helsinginkadulla, Töölössä ja Itä-Pasilassa.

Kukaan ei osaa vielä sanoa, kuinka paljon lippuja näistä automaateista tullaan ostamaan, mutta tilanne selkenee ensimmäisten viikkojen aikana. Yhdistelmäparkkiautomaatin tunnistaa HSL:n tarrasta ja lippuinformaatiosta.

Matkalippujärjestelmään on tulossa massiivia muutoksia vuoden vaihteessa, kun eurooppalainen vyöhykemalli otetaan käyttöön, yötaksa poistuu ja mobiililippujen hinnat pienenee.

Lue myös: Helsingin julkisen liikenteen yötaksa poistuu

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi