Persoonallinen juhlapaikka: Omenapuutalo

Juhlat vanhan mielisairaalan pihassa eivät ehkä ensikuulemalta vaikuta suloisilta, mutta ovat juuri sitä.

Kesäjuhlat tulossa? Juhlapaikka hakusessa? Jos tunnelmalliset puutarhajuhlat ovat sinun juttusi, varaa Omenapuutalo.

Omenapuutalo on viehättävä pikkuinen puutalo Lapinlahden sairaalan pihassa. Talo rakennettiin vuonna 1913 asuinkäyttöön. Kaupunkilaisaktiivi Joonas Pekkanen vuokrasi pitkään tyhjillään olleen talon, ja tarjoaa sitä sitä nykyisin juhlakäyttöön pientä vuokraa vastaan. Kesällä talon pihassa voi grillata ja järjestää piknikin, ja illan viiletessä juhlakansa voi vetäytyä tunnelmallisiin sisätiloihin lämmittelemään.

Omenapuutalon varusteluun kuuluu pöytejä ja tuoleja, AV-laitteet sekä sekalainen valikoima astioita ja muuta sälää. Talossa ei ole juoksevaa vettä, mutta sisäpuucee löytyy. Juhlien ohessa kannattaa käydä tutkimassa talon ullakkoa, joka kätkee sisäänsä vanhaa romua, sairaalamateriaalia ja tietenkin alastonkuvia (sillä mitä olisi hämyinen romu-ullakko ilman yhtään alastonkuvaa?).

Edullisen hinnan ja kiinnostavan, historiallisen miljöön lisäksi Omenapuutalossa on iso piha ja yksi Helsingin parhaimmista sijainneista. Lämpimät juhlasuosittelut!

Lisää tietoa Omenapuutalosta Facebook-ryhmässä ja varauskalenterissa

1 kommentti

vanha hoitaja

24.6.2014 10:46

Hei, Omenapuutalolla ei ole pihaa, vaan se on rakennus puistossa. Puiston rauha onkin nyt mennyttä, kun Omenapuutalolla biletetään ilta toisensa jälkeen...isot ämyrit kannetaan pihalle ja musiikinrytke peittää satakielen, mustarastaan ja muiden lintujen laulun. Ullakon tavarat olivat suurelta osin sairaalasta pelastettuja vanhoja, arvokkaitakin kalusteita jotka nyt on hajoitettu kappaleiksi. No mitäs näistä...kaikki puistot vain nuorison bilemestoiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi