Perulainen huippukokki kokkaa kaksi päivää Helsingissä

Diego Muñozin maailmankiertue pysähtyy ravintola Pastorissa - muutamia paikkoja vielä jäljellä.

Diego Muñoz.
Diego Muñoz. Kuva: Guillermo Zavala

Perulainen Diego Muñoz on yksi maailman arvostetuimpia keittiömestareita. Maailmankuuluissa Cordon Bleu -oppilaitoksissa opiskellut, palkittu Muñoz on vastuussa Limassa toimivan Astrid y Gastón -ravintolan hurjasta noususta maailman huippuravintoloiden kärkeen. Tänään ja huomenna hän kokkaa helsinkiläisessä ravintola Pastorissa rajatulle osallistujajoukolle (muutamia paikkoja on kuulemma vielä vapaana). 

"Tämä on sitä ruokaa, jota äitimme meille kotona tekevät", Muñozin vierailun isäntänä toimiva Perun Suomen-suurlähettiläs Eduardo Chávarri sanoo ylpeänä.

Perulaiset ovat onnellisen ylpeitä ruokaperinteensä jalkautumisesta maailmalle. Siinä, missä huippukeittiöt olivat ennen pääasiassa ranskalaisia, on joukossa jo paljon kansainvälistä - ja perulaista - twistiä.

"Perussa ei koskaan uskottu, että paikallisesta keittiöstä tulee maailmalla hitti", Muñoz sanoo. 

Muñoz onkin näytellyt suurta roolia perulaisen ruoan tuomisessa maailmankartalle. Astrid y Gastónin menestys sai kaikki puhumaan cevichen lisäksi myös causasta, chicharróneista ja piscopohjaisista cocktaileista.

Niinpä Muñoz päätti lähteä maailmankiertueelle esittelemään perulaista ruokaa kaukaisiin maihin, ja hakemaan samalla myös inspiraatiota. Hän yhdistää perulaista keittiötä aasialaiseen - ja tämän reissun jälkeen ehkä myös suomalaiseen - keittiöön. 

Pastorissa tarjoiltava kahdeksan ruokalajin Diego Muñoz tasting menu on rakennettu yhteistyössä Pastorin keittiömestari Robert von Bellin kanssa, ja sen hinta on 160 euroa. Menulle suositeltava juomapaketti on 80 euroa. Varauksia voi tiedustella suoraan ravintolasta. 

Diego Muñoz Pastorissa 6.-7.10. 

1 kommentti

Jajaja

26.9.2017 14:07

Kuka han on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi