Piknik omenapuutarhassa ja saaristolounas meren äärellä - Naantali on ruokamatkailijan paratiisi!

Tutustu Naantalin kesän ravintolatärppeihin ja lähde herkuttelemaan.

Snickari tarjoilee herkkujaan aivan meren äärellä.
Snickari tarjoilee herkkujaan aivan meren äärellä. Kuva: Laura Matilainen

Naantali on tunnettu kesäkaupunki, johon matkataan tänä vuonna paisti meren, luonnon ja Muumien lisäksi myös Asuntomessujen perässä.

Jos tiesi vie kesällä Naantaliin, kannattaa tutustua myös kaupungin erinomaiseen ravintolatarjontaan. Poimimme muutaman täsmätärpin kesäherkutteluun!

Rentoa lounasta ja illallista meren äärellä: Snickari 

  • Missä: Mannerheiminkatu 2, Naantali
  • Mitä uutta: Pikku-Snickari

Kuva: Laura Matilainen

Monelle Naantalin kävijöille tuttu Snickari on kohde, joka ei petä koskaan! Aivan meren äärellä sijaitseva ravintola tarjoaa viime vuodesta uudistuneen ala carte -menun lisäksi myös saaristolaisbuffettia. Buffet on tarjolla arkisin lounasaikaan ja sen sisältö vaihtuu päivittäin.

“Menu sisältää aina vähintään kymmenen erilaista alkuruokaa, neljä pääruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä jälkiruokavalikoiman. Uskomme etenkin Naantalissa vierailevien lapsiperheiden ja ryhmien innostuvan lounasbuffetvaihtoehdosta, Naantalin Kylpylän myynti- ja markkinointijohtaja Joni Hakkarainen kertoo.

Itse tehdyt gnocchit tarjoillaan Snickarissa sienien kera.
Itse tehdyt gnocchit tarjoillaan Snickarissa sienien kera. Kuva: Laura Matilainen

Toinen uutuus on Snickarin kanssa samaan ravintolarakennukseen avautunut, roomalaista artesaanilevypizzaa "Pizza Romanaa" myyvä Pikku-Snickari.

Pikku-Snickarin pizzojen reseptiikasta ovat vastanneet Naantalin Kylpylässä työskentelevät italialaiset pizzakokit Vincenzo Bello ja Maximilian Tommasi, joille roomalaisten pizzojen autenttisuus ja laadukkaat raaka-aineet ovat sydämen asia. Käsin leivottua pohjataikinaa on nostatettu aina vähintään 48 tuntia.

“Pikku-Snickari toimii ”syö missä vain” -periaatteella eli täältä voi hakea roomalaiseen tyyliin valmistettuja pizzapaloja myös mukaan ja mennä nauttimaan niitä haluamaansa paikkaan. Pizzapalat valitaan vitriinistä ja valittavana on monta erilaista makua”, Hakkarainen kertoo konseptista.

Idyllinen piknik omenatarhassa: Kuulas Garden Grill & Cafe

  • Missä: Tammistontilankatu 3, Naantali
  • Mitä uutta: Piknik-korit

Kuulas Grill & Cafe on kokonaisvaltainen elämys.
Kuulas Grill & Cafe on kokonaisvaltainen elämys.

Vaikka Naantali tunnetaan meren läheisyydestä, satavuotiaan Tammiston tilalla sijaitseva Kuulas Grill & Cafe on ehdottomasti matkan arvoinen elämys. Tilasta ja ravintolasta vastaa Helsingin fine dining -ravintoloissa vaikuttanut, nyttemmin lapsuudenkotiinsa palannut emäntä.

“Lapsuudenkotini, 100 vuotias Tammisto on minulle rakas paikka. Olen restauroinut sitä kymmenen vuotta pala palalta ja luonut siitä omannäköiseni kunnioittaen samalla talon historiaa”, Tammiston emäntä ja keittiömestari Anu Vaissi-Harismaa kertoo nettisivuilla.

Intohimoinen sisustaja ja ruoanlaittaja tarjoilee vierailleen upeita makuelämyksiä unohtumattomassa miljöössä. Kuulaan ruokafilosofia rakentuu terassin hiiligrillin ympärille; tarjolla on siis simppeliä ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, jotka nautitaan kesällä aurinkoisella, 35-paikkaisella terassilla.

Kuulas Grill & Cafe palvelee koko kesän maanantaista lauantaihin.
Kuulas Grill & Cafe palvelee koko kesän maanantaista lauantaihin.

Tänä kesänä kesävieraat pääsevät nauttimaan Kuulaan herkuista myös piknikkorien muodossa. Etukäteen tilattavia koreja on kahta erilaista, ja ne on tarkoitus nauttia satavuotiaan omenatarhan katveessa kesästä hitaasti nautiskellen. Korien tilaajat saavat lainaan räsymaton alustaksi, ja jos herkkujen kanssa maistuu kuohuva tai olut, sekin onnistuu.

Piknik-korit tulee tilata edellispäivään klo 18 mennessä. 

Monta makuelämystä kerralla: Smaku-ruokatapahtuma

  • Missä: Kahdeksassa Naantalin ravintolassa ja kahvilassa
  • Milloin: 8.-20.8.2022

Cafe Laiturissa herkutellaan Smakussa mm. uuniperunalla.
Cafe Laiturissa herkutellaan Smakussa mm. uuniperunalla. Kuva: Smaku

Porvoosta ponnistanut Smaku-ruokatapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa Naantalissa elokuussa Asuntomessujen kanssa samoihin aikoihin. Tämä ruokatapahtuma on sinulle, joka haluat päästä tutustumaan kaupungin ravintolatarjontaan kätevästi vaikka yhden päivän aikana.

Tapahtuman ideana on, että osallistujat voivat kierrellä omassa tahdissa maistelemassa Naantalin ravintoloiden ja kahviloiden Smaku-annoksia 5 ja 7 euron annoshintaan. Kukin mukana olevista ravintoloista ja kahviloista toteuttaa Smakua varten omaleimaisen maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

Smaku-tapahtumassa ovat mukana tänä vuonna: Cafe Akseli, Cafe Laituri, Kuulas Grill & Cafe, Merimaskun Rantamakasiini, Ravintola Kultaranta, Ravintola Naantalin Metsätähti, Ravintola Trappi ja Snickari.

 

LUE MYÖS: Suomen ravintolahelmet: Tero Mäntykangas vinkkaa suosikkinsa - kesäravintolan “aito jenkkimeininki” sai huippukokin puolelleen

5 kommenttia

PaulaFox

17.6.2022 15:46

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

velsapainting

29.7.2022 00:15

<a href="https://velsapainting.com/">best value paint sprayer in San Francisco</a>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi