Suomen ravintolahelmet: Tero Mäntykangas vinkkaa suosikkinsa - kesäravintolan “aito jenkkimeininki” sai huippukokin puolelleen

Huippukokin ravintolasuosikkien joukosta löytyy muun muassa keskellä metsää sijaitseva fine dining -ravintola.

Mistä löytyvät Suomen piilotetut ravintolahelmet? Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja Lapin ruokakuninkaaksikin tituleerattu Tero Mäntykangas paljasti Citylle ravintolasuosikkinsa, jotka kannattaa ehdottomasti painaa mieliin vaikkapa kesälomareissua silmällä pitäen.

Tero Mäntykankaan ravintolasuosikit TOP3

Jäppilän Kievari

Järvi-Suomen sydämestä löytyvä BBQ-ravintola, Jäppilän Kievari, on huippukokin mukaan yksi kesän ehdottomasti vierailun arvoisista kohteista. Isän ja tyttären pyörittämä kesäravintola tarjoilee aitoja jenkkiherkkuja, kuten avotulella kypsennettyä lihaa ja burgereita.

Jäppilän kievarissa Amerikka tuoksuu ja maistuu.
Jäppilän kievarissa Amerikka tuoksuu ja maistuu. Kuva: Jäppilän Kievari

“Aito jenkkimeninki, savu ja rouheus yllättävät kokeneemmankin grillaajan ja herkuttelijan”, Mäntykangas perustelee.

“Suosion takia suosittelen pöytävarauksen tekemistä.”

Ravintola Tapio

Jos autosi nokka osoittaa kohti pohjoista, suosittelee huippukokki suunnittelemaan reitin niin, että matka kulkee Posion kautta.

Posiolta löytyy nimittäin nuoren pariskunnan pyörittämä fine dining -ravintola, Ravintola Tapio, jossa pääosaa näyttelevät lähialueen raaka-aineet ja luonnon antimet.

Tapiossa lähialueen raaka-aineet näyttelevät pääosaa.
Tapiossa lähialueen raaka-aineet näyttelevät pääosaa. Kuva: Ravintola Tapio

“Connor ja Johanna tarjoilevat pohjoista tähtilaatua tyylikkäästi. Pöytävaraus pakollinen!”

Gustav Kitchen & Bar

“Rovaniemen uusi olohuone!”

Tällä lauseella Mäntykangas kuvailee Rovaniemelle viime kesänä ovensa avannutta Gustav Kitchen & Baria, joka on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa pohjoisen ravintolakentällä.

Suosio ei taatusti ole sattumaa, sillä ravintolan taustalta löytyy joukko huippuammattilaisia, kuten Vuoden ravintolakokki ja kansainvälisesti palkittu cocktail-virtuoosi.

Gustav Kitchen & Barin taustalta löytyy huippuosaamista.
Gustav Kitchen & Barin taustalta löytyy huippuosaamista. Kuva: Gustav Kitchen & Bar

“Siellä Keminmaan lahja Roope Kotila taikoo modernia bistroruokaa, joka sopii erityisesti kavereiden kesken jaettavaksi”, Mäntykangas toteaa.

 
Mihin muut huippukokit suuntaavat syömään? Lue myös nämä aiemmin juttusarjassa ilmestyneet artikkelit:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi