Pizzeria Luca – aito napolilainen pizza on yksinkertaisen nerokas

Hetki uunissa saa kolme päivää kohonneen taikinan reagoimaan juuri oikealla tavalla.

  • Mitä? Aitoa napolilaista pizzaa
  • Missä? Frenckellin talossa Tampereella
  • Kenelle? Yksinkertaista, mutta herkullista arvostavalle

Pizzeria Luca on palkitun Luca Platanian pizzaketju, joka erikoistuu autenttiseen napolilaiseen pizzaan. Lucan klassiset pizzat koostuvat kolme päivää kohonneesta taikinasta, yleensä tomaattikastikkeesta ja fior di latte -mozzarellasta ja parista tarkkaan valikoidusta täytteestä. Lätty 400-asteiseen uuniin pariksi minuutiksi ja taika tapahtuu kirjaimellisesti silmien edessä, kun taikina kohoaa ja kuplii reunoilta ottaen satunnaista osumaa kuumuudesta, joka muodostaa rapean paistopinnan. Kuohkeus ja rapeus tekevät pizzasta ohittamattoman herkun.

Mikä on Lucan pizzan salaisuus?

“Se on pohja. Taikina valmistetaan alusta asti meillä paikan päällä”, sanoo Tampereelta Frenckellin talosta Tammerkosken ja Finlaysonin idyllisistä maisemista löytyvän Pizzeria Lucan Jonna Kääriäinen.

 

Keskeinen sijainti Tampereella houkuttelee ja etenkin kesäisin paikka herää loistoonsa.

“Asiakkaina meillä on esimerkiksi teatteriin ja leffaan menijöitä ja sieltä tulijoita. Kesällä on iso terassi ja kaunis ympäristö, johon aurinko paistaa melkein koko päivän. Porukkaa riittää.”

Pizza on Lucan listan keskiössä ja lisäksi löytyy muutamia salaatteja ja alkupaloja. Uuniin menee kerralla muutama pizza, mutta lyhyen paistoajan ansiosta prosessi pyörii keittiössä tehokkaasti.

Yli kymmenen vuotta Suomessa vaikuttanut roomalaislähtöinen Luca Platania halusi tuoda Suomeen autenttista pizzaa ja samalla luoda rennon ilmapiirin, jossa pizza maistuu ja viini virtaa. Tätä nykyä Lucan pizzeriat löytyy Tampereen lisäksi Helsingistä Lauttasaaresta sekä Vaalimaan Zsar Outletista.

Pizzeria Luca Frenckell, Frenckellinaukio 4

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi