Querellessa syödään hyvin – Kokkimaajoukkueen johtaja tuo festareille fine dining -ravintolan

Kristian Vuojärven KV Goes Querelle pop up dining experience tarjoaa huipputason illallista festariolosuhteissa.

Kristian Vuojärvi.
Kristian Vuojärvi.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Konepajan The Train Factoryssa juhlitaan Querelle-festareita. Kaksipäiväisillä festivaaleilla myös ruoka on tärkeässä roolissa.

Querellen ruokatarjonnasta vastaa Toptaste Foodcourt, jonka ravintolakattauksesta löytyy pikaisemman festaripurtavan lisäksi mahdollisuus istahtaa alas nauttimaan illallista pidemmän kaavan kautta.

Suomen Kokkimaajoukkueen johtajana tunnetun keittiömestari Kristian Vuojärven isännöimä KV Goes Querelle pop up tarjoilee Querellessa kolmen ruokalajin illallisen fine dining -tyyliin.

“Meillä on kolmen ruokalajin menukokonaisuus viineineen kaikkineen. Tulee liinat pöytiin ja teemme ihan kunnon fine dining -ravintolan keskelle festareita”, Vuojärvi kertoo.

Illalliskokonaisuuden toteutuksessa on otettu huomioon festariolosuhteet niin, ettei syömiseen kulu liikaa aikaa, jottei kukaan joutuisi missaamaan suosikkiesiintyjiään. Vuojärvi lupaa toteuttaa kolmen ruokalajin fine dining -elämyksen noin tunnissa.

Illallinen skandinaavis-ranskalaiseen tyyliin

Menulle Vuojärvi on suunnitellut kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa sekä kaksi jälkiruokaa, joista saa valita mieleisensä kokonaisuuden. Alku- ja pääruoista löytyy kasvis, kala- ja lihavaihtoehdot, ja myös vegaanit on huomioitu.

Menulla näkyy Vuojärven mieltymys skandinaavis-ranskalaiseen gastronomiaan. Annoksissa korostuvat kotimaiset raaka-aineet, jotka on hiottu huippuunsa ranskalaisen keittiön tekniikoista ammentaen.

Tilaa pop up -ravintolassa on 50 asiakkaalle kerrallaan, ja pöytävaraus on suositeltava, etenkin jos haluaa ajoittaa ateriansa esiintyjien aikataulujen mukaan.

Ennakkoon varanneet saavat illallisensa alennettuun hintaan. Varauksen yhteydessä maksettuna kolmen ruokalajin illallinen maksaa 35 euroa, paikan päällä 39 euroa. Annoksiin sovitetun viinipaketin hinta on 30 euroa.

Festivaaliruokailu viedään uudelle tasolle

Vuojärvi näkee, että laadukkaille ravintolaelämyksille on kysyntää myös festivaaliolosuhteissa.

“Fine dining istuu erittäin hyvin festivaaliympäristöön, koska ihmiset ovat hyvin valveutuneita, haluavat laatua ja ovat myös valmiita maksamaan siitä laadusta. Enää ei riitä se bisse ja makkaraperunat.”

Festivaalien ruokatarjonnan laatu onkin ollut nousussa jo useamman vuoden ajan, mutta joidenkin festivaalien vip-puolen ravintolatarjonta on tuottanut Vuojärvelle pettymyksen.

“Festareilla on todella paljon hyvää, mutta vip-tarjonta, jonka pitäisi olla elämyksellisyyden kliimaksi, niin siihen nähden on ollut kyllä aika surullista se tarjonta.”

Vuojärvi haluaa omalla panoksellaan kohottaa festivaaliruoan profiilia korkeammalle ja tarjota festarivieraille mahdollisuuden laadukkaisiin ravintolanautintoihin hyvällä hinta-laatusuhteella.

Pop up dining experience -konseptia on tarkoitus viedä jatkossa myös muihin tapahtumiin.

“On se sitten urheilutapahtuma tai rokkifestarit tai vaikka messut, niin sieltä saa elämyksellistä ruokaa ja hyvän mielen sitä kautta.”

Querelle 26.–27.huhtikuuta, The Train Factory, Konepaja

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi