Raide-Jokeri saa ratikkansa Suomesta

Keilaniemestä Itäkeskukseen kulkevan raitiovaunureitin ratikat saapuvat kotimaiselta Transtech Oy:ltä.

Raide-Jokerin havainnekuva Käskynhaltijantieltä.
Raide-Jokerin havainnekuva Käskynhaltijantieltä. Kuva: Hanna Kiema / Kaupungin suunnitteluvirasto

Tiistaina 1. marraskuuta HKL:n johtokunta päätti näyttää vihreää valoa ratikoiden tilaamiseen suomalaiselta Transtech Oy:ltä. Tilauksessa on 29 kappaletta 35 metrin ratikoita, joissa on molemmissa päädyissä ohjausmahdollisuus. Ratikat valmistetaan Otanmäen tehtaalla. Hankkeen kokonaiskauppahinta on raitiovaunujen osalta 95,2 mijoonaa euroa.

HKL on tehny yhteistyötä Transtechin kanssa jo vuodesta 2011. Artic-ratikoita on tällä hetkellä liikenteessä 13 kappaletta, ja HKL:n mukaan palaute uudesta ratikasta on ollut myönteistä. Artic-ratikoita on tulossa liikenteeseen yhteensä 40 kappaletta. Kyseiset ratikat eroavat vanhoista siten, että niitä voidaan ajaa kahteen suuntaan, sekä niissä on pituutensa takia enemmän asiakaspaikkoja.

Raide-Jokeri tulee olemaan pikaraitioyhteys Espoon Keilaniemestä ja Helsingin Itäkeskukseen. Poikittainen joukkoliikenne edistää julkisen liikenteen käyttöä ja estää keskustaan aiheutuvaa ruuhkaa. Linja tulee korvamaan nykyisen runkobussilinja 550:n 2020-luvun alussa. Ennen sitä HKL kokeilee prototyyppivaunua liikenteessä vuodenvaihteessa 2018-2019.

Raide-Jokerin väriä ei olla vielä päätetty. Luonnollista olisi runkobussilinjoissa käytettävä oranssi väri, mutta voisi olla piristävää saada vaikka lila ratikka liikenteeseen. Minkä värinen Raide-Jokerin tulisi mielestäsi olla?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi