Rakkaudesta tapaksiin

Tänä viikonloppuna Tapasfestivaali tarjoaa satoja eri tapasvaihtoehtoja.

Kuva: Photosiber / Fotolia

Tänä viikonloppuna tapakset tuoksuvat, panimo-oluet vaahtoavat ja viinejä maistellaan Helsingin rautatientorilla. Keskusta täyttyy herkullisista karnevaalipurtavista, kun toista kertaa järjestettävä Tapasfestivaali saapuu paikalle 10.-12. kesäkuuta. Tapakset liitetään perinteisesti Espanjaan, mutta nämä festarit tuovat tapasmaistiaisia myös muualta maailmasta, joten pelkkien espanjalaisten tapaksien varassa festivaali ei ole.

"Idea tuli pari vuotta sitten asuessamme Espanjassa vaimoni kanssa. Olemme tehneet festareita jo 15 vuotta firmamme kautta, mutta Tapasfestivaali oli ensimmäinen ikinä Suomessa. Tapaksista tuli Espanjassa arkipäivää. Rakastuimme paikallisten tapahtumien hyvään fiilikseen ja halusimme välittää samaa Suomeen", kertoo festivaalin luoja Jani Sarpi.

Yhden ruokalajin sijaan lautasen voi täyttää tapaksilla eri makuja ja koostumuksia keräillen.

"Suomalaisia varmaan tapaksissa kiehtoo osittain se, että se on edelleen hieman uutta täällä. Toisaalta suomalaisiakin tapaksia, eli sapaksia on tänä päivänä olemassa. Tapaksissa hienoa on se, että yhden ison pihvin sijaan voi syödä erilaisia pieniä annoksia. Itse tykkään siitä, että voi keräillä monia makuja lautaselle."

Festivaalialueen jokaisella kojulla on oma menunsa. Tapasvalikoimaan kuuluu satoja eri makuja. Niistä löytyy jokaiselle jotakin.

"Itse kuluttajana kiertelisin ja maistaisin yhtä lajiketta per koju. Tänä viikonloppuna on erittäin laaja valikoima, joten ainakaan tarjonnasta ei ole puutetta. Myös kasvisvaihtoehtoja on", Sarpi sanoo.

Viini ja tapas kulkevat perinteisesti käsi kädessä, mutta tapas on saanut vierelleen toisenkin rakkaan: oluen. Järjestäjät ovatkin tänä vuonna panostaneet viinin lisäksi myös panimo-oluiden tarjontaan.

"Meillä on laaja valikoima oluita, erikoisoluita ja viinitoimijoita sekä viinitasting teltta, jossa pääsee ammattilaisen ohjeistuksella maistamaan viinejä. Koska tapas maistuu eritoten viinien ja oluiden kanssa. Halusimme laajentaa sitä valikoimaa."

Viime vuoden tapahtuma keräsi paljon kävijöitä, ja tänä vuonna festivaali palaa vielä suurempana. Se on saanut yhden lisäpäivän ja myyjien määrä lähestulkoon tuplaantunut. Ruokailun ja viinittelyn ohella tapahtumassa nähdään myös esityksiä. Norlan El Misionario tuo Tapasfestareille energisen lavashown perjantaina kello 21, lauantaina kello 18.45 ja sunnuntaina kello 15. Sunnuntaina pääsee harjoittelemaan katutanssimuotoa siévaa Dance.fi:n opastuksella.

Tapasfestivaali 2016 10.-12.kesäkuuta kello 12-22 Helsingin rautatientorilla. Liput viinitastingiin 40 € sisältäen yhden kuohuviinin, kaksi valkoviiniä ja kaksi punaviiniä. Lisäksi tarjolla suolaisia suupaloja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi