Rautatieaseman paraatipaikalle remontoidaan ravintola

VR:n palvelupiste muutti länsisiipeen ja nyt suunnitellaan ravintolapalveluita osana aseman kehitystä.

Helsingin rautatieasema on Suomen vilkkain liikenteen solmukohta.
Helsingin rautatieasema on Suomen vilkkain liikenteen solmukohta. Kuva: Tapio Haaja / Unsplash

Helsingin rautatieaseman entinen lippuhalli remontoidaan ravintolatoiminnalle sopivaksi. Päärautatieasemaa kehitetään tulevien vuosien aikana vaiheittain. Lippuhalliin tulee ravintola, kun taas viereiset sosiaalitilat, joista on näkymät Elielinaukiolle, muutetaan kahvilaksi.

Lippuhallin sijoittaminen uuteen käyttöön on mahdollista, koska VR:n palvelupiste muutti uusii toimitiloihin aseman länsisiipeen 10. joulukuuta.

"Käynnissä on kehityshanke, jossa uudistamme satavuotiasta asemaa huolellisesti. Haluamme tarjota asiakkaille uusia palveluita ja kehittää nykyisiä, jotta pystymme palvelemaan nykyistä paremmin myös viihtyisänä kohtaamispaikkana", VR Groupin kiinteistöyksikön hankepäällikkö Jani Jääskeläinen kertoo tiedotteessa.

Aseman kehityssuuntia on kysytty asiakastutkimuksilla sekä asiantuntijoilta ja suunnitelmia on tehty tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja muiden viranomaisten kanssa.

"Toteutamme aseman kaipaamaa peruskorjausta ja uudistamista arvokasta rakennusperintöä kunnioittaen."

VR Groupin entisen pääkonttoriin tiloihin on rakentumassa hotelli ja parhaillaan remontoidaan liiketiloja niin sanottujen mutterikioskien takana.

"Aseman uudistustyö tapahtuu vaiheittain useamman vuoden aikana. Keskushallissa remontoidaan tällä hetkellä liiketiloja uusia vuokralaisia varten niin sanottujen mutterikioskien takana. Myös VR:n lipunmyyntihalli, joka on alun perin ollut 2. ja 3. luokan matkustajien odotushalli, tulee uuteen käyttöön", Jääskeläinen selvittää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi