Ravintola Demo täyttää 10 vuotta ja uudistuu

Uusiksi menee sekä sisustus että lista.

Helsinkiläinen ravintola Demo täyttää 10 vuotta. Kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi Demo myös uusiutuu.

Lähes alkuperäisellä ilmeellä toiminut ravintola on kokenut täyden uudistuksen muotoilija Oskari Orasen johdolla. Ravintolan kaikki asiakastilat ovat remontoitu ja edustavat nykyisellään puhdasta ja pelkistettyä skandinaavista ilmettä. Uusitun ilmeen avulla Demosta on tullut entistä tyylikkäämpi, avarampi ja valoisampi. Nerokkaalla valosuunnittelulla ravintola on kuitenkin onnistunut säilyttämään tutun tyylinsä olematta liian erilainen.

Uudistuminen näkyy myös Demon ruokatuotteessa. Vuosien myötä ravintola on tullut varsin tunnetuksi päivän menusta, joten erillisestä á la carte-listasta on luovuttu kokonaan. Vastedes keittiö suuntaa kaiken luovuuteensa ja intonsa päivän menun kehittämiseen. Menu on myös kasvanut pituutta, kun aikaisempien neljän, viiden ja kuuden ruokalajin rinnalla tarjoillaan myös seitsemän ruokalajin menua. Menun ruokafilosofia pohjaa edelleen vahvasti ranskalaiseen keittiöön, mutta vaikutteita ja ideoita haetaan ennakkoluulottomasti maailman kaikista keittiöistä.

Uutta ilmettä ravintolan toimintaa on haettu myös uudistetuilla internetsivuilla, jotka aukeavat perjantaina 25. tammikuuta.

Vuosituhannen alussa Helsingin ravintolakentästä puuttui paikka, jonne voisi mennä sellaisena kuin on, syödä ja juoda erityisen laadukkaasti ja silti pystyä nauramaan ääneen. Tätä mieltä olivat Tommi Tuominen ja Teemu Aura, jotka olivat jo ehtineet työskennellä useissa Suomen ykkösravintoloissa ja olivat varmoja omista kyvyistään. Yhdessä he päättivät perustaa uuden suomalaisen gastronomian demonstraation. Tästä tuli Demo.

Ravintola Demo avasi ovensa Helsingin Punavuoressa torstaina 23. tammikuuta 2003. Alkuvaiheessa yrittäjät vastasivat keittiöstä kahdestaan, kun taas salipuolen vetovastuussa oli Nicolas Thieulon, joka nykyään vaikuttaa ravintola Murun toiminnassa. Vuosien saatossa tämä "perhe" on kasvanut ja vaihtunut.

Vuonna 2006 Suomen Gastronomien Seura valitsi Demon Vuoden Ravintolaksi. Tätä seurasi vielä merkittävämpi saavutus seuraavana vuonna, kun ravintola sai Michelin tähden keväällä 2007. Myös Viisi Tähteä-lehden perinteisessä 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä Demo on ollut vahvasti kärkipäässä. Viimeisimmän vuoden aikana Demo on saanut kansainvälistä huomiota esiintymällä julkaisuissa 36 Hours - The New York Times sekä Where Chefs Eat - Phaidon.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi