Ravintola Lupolo on auki!

Pääosassa ovat olut ja ruoka, vaikka viinilistakin löytyy.

“Lupolo tarkoittaa humalakasvia. Se on esperantoa” ravintoloitsija Patrik Lindström valottaa.
“Lupolo tarkoittaa humalakasvia. Se on esperantoa” ravintoloitsija Patrik Lindström valottaa.

Lupolo on auki!

Elviiran tilalle Punavuoreen on avattu Lupolo. “Ajatus uuden raflan perustamiseen syntyi halusta tuoda laadukkaat ja kiinnostavat oluet ruokaravintolaan, ja halusimme muutosta, koska Elviira oli mennyt liian jäykäksi”, kertoo ravintoloitsija Patrik Lindström.

Pääosassa ovat olut ja ruoka, vaikka viinilistakin löytyy. Oluen ja ruoan yhdistelmiä ovat muun muassa Porterissa haudutettu vasikanposki ja valkosuklaa jälkiruoka, jonka kaveriksi sopii kirsikkaolut. Jälkiruokien lisäksi Lupolossa on tarjolla juustolista, ja noin puolet juustoista on kotimaisia. Ravintolan sisutuksessa on haluttu karsia suunnitelmallisuus pois. ”Haluamme, että Lupolo näyttää enemmän himalta.”

Asiakaspaikkoja on 34, ja pääruoan saa reilusti alle kahdella kympillä. Kesäksi on lupa kymmenelle terassipaikalle.
Lupolo, Punavuorenkatu 3

Aussie Barbie

Tämä juttu ei käsittele surffiasuihin puettuja muovisia pitkäkoipia. Grill it!:ssä nautiskellaan 3.3.–3.5. Australialaisen keittiön eksoottisimpia herkkuja Aussie Barbie -teemalla. Listalla on muun muassa kengurunfileetä ja strutsi-viikunapiirasta. Nam!
Grill it!, Runeberginkatu 2

Vaaleaihoinen muukalainen nro 2

Farang saa pikkusiskon, kun Tomi Björck ja Matti Wikman avaavat vappuun mennessä uuden ravintolan. Gaijin yhdistää Japanin, Korean ja Kiinan keittiöt, ja kuten Farangissa, kastikkeet ja dressingit tehdään itse alusta lähtien. Myös itse tehtyjä nuudeleita ja tuoreita dumplingeja on luvassa. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee noin 100, ja sekä Tomi että Matti häärivät keittiössä. Ravintolan yhteyteen tulee drinkkibaari.
Gaijin, Bulevardi 6

Prahan pyöreät

Harva baari näkee kymmenvuotispäivänsä. Kaivopihan Praha juhli pyöreitä vuosiaan 21.2. Mokoman tahdissa. Olut ja rokki ovat pitkän iän salaisuus. Onnea!
Praha, Mannerheimintie 5

Matti Sumpun ohjaimiin

Keskiviikkona 16.3. paljastuu kaupungin gastronomisen kevään odotetuin kohde: Matti Jämsenin ensimmäinen à la carte -lista G.W.Sundmansin keittiöpäällikkönä. Jämsen lupailee tarjolle hyvää skandinaavista keittiötä.  ”Molekyylit tai aasialainen olisivat klassisessa ympäristössä liian rajuja”, hän naurahtaa vanhasta duunipaikastaan. Bocuse d’Orissa viidenneksi sijoittunut Jämsen on jo kiinnittänyt assistenttinsa Ismo Sipeläisen Sundmansiin ja tähtää vahvasti vuoden 2013 finaaliin.

”Ensi vuoden saan pääasiallisesti käyttää harjoitteluun”, hän kiittää työnantajaansa. Laatu, raaka-aineet ja henkilökunta lukeutuvat hänen lääkkeihinsä kadotetun Michelin-tähden metsästyksessä. Jämsenin valtakuntaan kuuluu lisäksi katutason Krog. Kolmetoista vuotta Sumpun ohjaimissa ollut Jarmo Vähä-Savo siirtyi vastaamaan Pörssiklubin yksityisravintolasta.
G.W.Sundmans, Eteläranta 16

Mallasruokaa Rööperissä

Hyvä olutvalikoima on Rööperin tulokkaan Lupolon valtti. Mallasjuomien ryydittäjiksi entisen Elviiran keittiö tarjoaa kippojen & kuppien ynnä juustojen (3–4 e) ohella esimerkiksi karitsapurilaista (15 e) sekä paistettua kuningaskampelaa (19 e). Ovet ovat auki tiistaista lauantaihin iltaisin, lauantaisin myös brunssilla (15 e).
Lupolo, Punavuorenkatu 3

Alkuvuoden valkkarit

Espanjalainen Don Cardejo Verdelho Sauvignon Blanc (6,98 e) yllättää greippimäisyydellään. Omiaan sushille, pastalle äyräissoosillla sekä valkealle kalalle. Eteläafrikkalainen Wagon Tree Chenin Blanc (6,48 e) miellyttää hedelmäisyyden puraisullaan ja sopii australialais-aasialaiselle keittiölle.

Itävaltalainen viini-ilta

Klaus K:n viiniklubi polkaisee kevään käyntiin perjantaina 11.3. Alakerran Ahjo-baarin hengessä vuoden ensimmäiset vieraat saapuvat Itävallasta: Fred Loimer Kamptalista sekä Fritz Wieninger Wienistä. Illallinen (55 e) sisältää alkudrinksun, tastigin ynnä neljän ruokalajin taidonnäytteen keittiöstä.
Klaus K, Bulevardi 2-4

Amerikan oluet idästä

Coloradon, Oregonin ja Kalifornian nautiskeluoluet hallisevat Pikkulinnun Amerikan-viikkoja. Itä-Helsingin olutpyhättöön kannattaa suunnistaa esimerkiksi Roguen katajanmarjaisen Juniper Pale Alen (7 e) sekä Great Dividen jykevän Yeti Imperial Stoutin (8 e) perään.
Pikkulintu, Klaavuntie 11

Klubit

Jukebox

  1. Slusnik Luna: Sun (2011 remixes)
    ”Slusnikin klassikko on päivitetty hienosti nykypäivään. Yksi Suomi-trancen kivijaloista.”
  2. My Digital Enemy: Release My Soul (Olav Basoski remix)
    ”Viime aikojen rokkaavin bassolinja yhdistettynä kunnon big  room-riffiin nostattaa aina käsiä ja polvia.”
  3. Orkidea vs Solarstone: Slowmotion II
    ”Solarstonen Suomen keikan yhteydessä syntynyt trance-fiilistely, missä kuuluu molempien Jarre-fanittaminen.”

Orkidea Vantaan Onnelassa 12.3.

Coronitassa alkaa bileet

Coronita aloittaa klubi-illat. Joka lauantai ja joka toinen perjantai vaihtuvat klubivetäjät tulevat soittamaan kaikkea housesta souliin ja discoon. Musiikkityylit vaihtelevat, mutta yleislinjaus on ”helposti lähestyttävää dokausmusaa”. Pöytiä raivataan sivummalle, jotta lattialla on tilaa laittaa jalalla koreaksi.
Coronita 5.3.

Colors 12 v!

Saksalainen Paul Van Dyk saapuu Club Colorsin synttäreille. Trance-artisti on epäilemättä yksi maailman tunnetuimmista ja on ollut myös Grammy-ehdokkaana. Liput: 26/30 euroa.
Fredan Tivoli 26.3.

Ahjon torstai

Maaliskuun alusta Ahjossa starttaa Marmalade-klubi, joka tarjoaa livemusiikkia kello 19 ja 20.30 alkavissa seteissä. 10.3. Osmo Ikonen vetää klubilla muun muassa Michael Jacksonia ja Princeä. Vapaa pääsy.
Ahjo 10.3.

Folks-festarit

Akustista live-musiikkia tarjoillut Folks-klubi laajenee kaksipäiväiseksi festivaaliksi. Lavoilla kuullaan muun muassa Joose Keskitaloa, ja perjantaina festarin kruunaa Palefacen esiintyminen. Liput 11–28 euroa.
Korjaamo 21.-22.4.

Kehäkettu ja kaverit

Kun Edu Kehäkettunen, Stig Dogg & DJPP sekä Juno kiipeävät Virginin lavalle, luvassa on taatusti taaki meininki.
Virgin Oil 11.3.

1 kommentti

indeksiin

9.3.2011 20:33

!
"Pääosassa ovat olut ja ruoka, vaikka viinilistakin löytyy. Oluen ja ruoan yhdistelmiä ovat muun muassa Porterissa haudutettu vasikanposki ja valkosuklaa jälkiruoka, jonka kaveriksi sopii kirsikkaolut."

!
Ihanan kaikkee ja ihanan vihreen ekologisen ihanasti! Opintotuki indeksiin heti!

!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi