Ravintola Muru sai arvostettua kansainvälistä tunnustusta

Kahden viinipikarin verran onnea!

Murun jengi. Chef de sommelier Samuil Angelov viiniullakolle johtavilla tikapuilla.
Murun jengi. Chef de sommelier Samuil Angelov viiniullakolle johtavilla tikapuilla. Kuva: Muru

Helsinkiläinen ravintola Muru sai tällä viikolla ansaittua tunnustusta kansainvälisellä tasolla: se on ainoa suomalainen ravintola, jolle on myönnetty Wine Spectator -lehden Best of Award of Excellence -palkinto eli kahden viinipikarin tunnustus. 

Viinilaseja jakeleva Wine Spectator on arvostettu viinijulkaisu, joka huomioi vuosittain erityisen mielenkiintoisella viinivalikoimalla varustellut ravintolat maailmassa. Viinejä tulee olla riittävän suuri valikoima, niiden pitää sopia ravintolan tarjoamaan ruokaan ja niiden pitää kiinnittää viiniasiantuntijoiden huomio. Kahden pikarin arvoisen ravintolan viinivalikoiman tulee koostua vähintään 350 eri viinistä, joita tulee olla eri vuosikertoja ja laatuluokitteluja. 

"Listallamme taitaa olla noin 550 viiniä", arvioi Murun chef de sommelier Samuil Angelov.

Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa: Award of Excellence (yksi viinilasi), Best of Award of Excellence (kaksi viinilasia) sekä korkeimpana Grand Award (kolme viinilasia). Ravintola Muru noteerattiin Best of Award of Excellencen eli kahden viinilasin arvoiseksi, ainoana suomalaisravintolana koko Wine Spectator - kilpailussa.

"Kolmeen mukiin emme pystyisikään, sillä fyysiset tilarajoitteet tulevat tielle. Siihen vaaditaan jo isompi valikoima."

Murun viinikellari onkin yksi pikku ravintolan suloisimmista ominaisuuksista. Se sijaitsee nimittäin ullakolla, ja ravintolatilasta sinne menevät pikkuruiset tikkaat. 

"Viinikellarissa on hyvä ilmastointi, ja siellä säilytetään myös makkaroita ja sensellaista", Angelov kertoo. 

Seitsemän vuotta sitten avattu Muru on pitänyt linjansa ja pintansa vuosien ajan. Sen perustajia ovat keittiömestarit Timo Linnanmäki ja Henri Alén sekä sommelierit Nicolas Thieulon ja Angelov.

"Parin kaverin kanssa pistettiin pystyyn aikoinaan sellainen paikka, jollaista kaipasimme Helsinkiin. Nyt työntekijöitä on jo 60, ja vuonna 2012 Muru valittiin vuoden ravintolaksi. Olemme kai tehneet jotakin oikein", Angelov sanoo ja hymyilee.

Tällä hetkellä viinilistasta vastaavat Angelov ja Suomen parhaaksi sommelieriksi jo toistamiseen viime kesäkuussa nimetty Taneli Lehtonen.

”On mahtavaa, että meidät on huomioitu sekä kollegojen että kansainvälisen lehdistön taholta siitä työstä, mitä olemme Murussa tehneet. Olemme aina panostaneet laatuun niin keittiön kuin salin puolella. Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat olleet keittiöllemme aina itsestäänselvyys, samoin kuin viinit sommeliereillemme.”

Angelov on ylpeä suomalaisista ravintoloista.

"Täällä on hyvä meininki, meillä ei ole mitään hävettävää. Päinvastoin. Meidän pitäisi olla ylpeitä maamme loistavasta ravintolatarjonnasta."

Ravintola Muru, Fredrikinkatu 41.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi