Ravintola Presto palkittiin italialaisen ruokakulttuurin edistämisestä – Arvostettu sertifikaatti vain harvoille ja valituille

Presto on vasta toinen ravintola Suomessa, jolle myönnettiin Ospitalità Italiana -sertifikaatti.

Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura ja Alberto Cristofalo suomalais-italialaisesta kauppakamariyhdistyksestä.
Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura ja Alberto Cristofalo suomalais-italialaisesta kauppakamariyhdistyksestä. Kuva: Ravintola Presto

Italian kauppa- ja teollisuuskamari on myöntänyt yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa Ospitalità Italiana -sertifikaatin helsinkiläisravintola Prestolle.

Sertifikaatti voidaan myöntää erityisen ansioituneelle italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa onnistuneelle ravintolalle, joka on parantanut Italian gastronomista kulttuuria ja käsityksiä italialaisista ravintoloista.

“Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta”, iloitsee ravintoloitsija Roshan Salwathura.

Presto on vasta toinen suomalaisravintola, joka täytti Ospitalità Italianan laatukriteerit. Viime syksynä tunnustuksen sai Bacco Enoteca & Pizzeria.

Preston keittiötiimiä johtaa Marko Koskinen.
Preston keittiötiimiä johtaa Marko Koskinen. Kuva: Ravintola Presto.

Eräs sertifikaatin kriteereistä on kokki, joka on osoittanut erityistä taitoa ja osaamista italialaisessa ruoanlaitossa. Menusta pitää löytyä enimmäkseen italialaisin perintein ja reseptein valmistettuja annoksia.

Preston tarjonta perustuu täysin italialaisille annoksille.

“Asiakkaidemme suosikkeja ovat erityisesti käsintehdyt pizzamme, joiden taikinaa kohotamme vähintään 48 tuntia, itsetehty raikas raviolimme paahdetulla munakoisolla ja ricotta-tuorejuustolla täytettynä sekä risotto mustilla tryffeleillä. Samoin suosiossa ovat täyteläiset juustomme, kuten burrata ja buffalo mozzarella sekä 30 kuukautta kypsytetty parmesan”, Salwathura kuvailee.

Preston antipastovalikoimasta löytyy ensiluokkaisia italialaisia leikkeleitä ja juustoja, kuten tuoretta burrataa.
Preston antipastovalikoimasta löytyy ensiluokkaisia italialaisia leikkeleitä ja juustoja, kuten tuoretta burrataa. Kuva: Kaisa Paavilainen

Ravintola Presto, Eteläesplanadi 14, Helsinki

Lue myös: Baccon pizzojen salaisuus piilee valmistustavassa - Taikinaa kohotetaan neljä vuorokautta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi