Baccon pizzojen salaisuus piilee valmistustavassa – taikinaa kohotetaan neljä vuorokautta

Bacco Enoteca & Pizzerian tavaramerkki on laadukkaista raaka-aineista valmistettu pizza, joka paitsi maistuu hyvältä, myös sulaa mahdollisimman helposti vatsassa.

Italialainen enoteca on perinteisesti ollut paikka, jossa nautitaan viinistä. Baccon perustajat Pasi Ryhänen, Jukka Pasanen, Mathias Perini ja Leonardo Veliaj ovat yhdistäneet enotecan ja pizzerian parhaat puolet ja tuoneet uuden ravintolansa listalle myös italialaiset leikkeleet, juustot ja spuntini-suupalat.

Baccon spuntinivalikoimassa on liuta klassisia italialaisherkkuja pienistä risottoannoksista italialaisiin lihapulliin, risottopalleroihin ja vitello tonnatoon. Monipuoliseen juusto- ja leikkelevalikoimaan on valikoitu laatutuotteita suoraan italialaisilta tuottajilta.

Sekä spuntinit että leikkelelautaset toimivat hyvin alkupaloina, mutta niistä voi myös koota mieleisensä kokoisen aterian tai nautiskella vain pieninä suupaloina viinilasillisen kera.

Ei mikä tahansa pizzataikina

Baccon suurin ylpeydenaihe on kuitenkin pizza, jonka valmistamiseen ravintolassa suhtaudutaan ihailtavalla intohimolla. Baccon pizzakeittiötä johtaa roomalaisen pizza-akatemian Associazione Pizzerie Italianen käynyt Alessio Alfani.

Baccossa on pizzakokkeja sekä Roomasta että Napolista ja molempien kaupunkien perinteistä on saatu vaikutteita. Bacco ei kuitenkaan kumarra minkään tietyn kaupungin pizzakulttuurin suuntaan, vaan pyrkimyksenä on luoda mahdollisimman laadukas, maukas ja helposti sulava ”highly digestible” pizza.

Pizzataikina valmistetaan kuuden jauhon jauhoseoksesta, joka on tutkimusten perusteella havaittu koostumukseltaan parhaaksi mahdolliseksi. Taikinaa nostatetaan 96 tuntia, jolloin hiivan käymisprosessi ehtii loppuun asti ja taikinasta tulee mahdollisimman helposti sulavaa.

”Meidän periaattemme on, että ruoan pitää tehdä hyvää ihmiselle, ei huonoa”, Ryhänen sanoo.

Suurin osa Baccon pizzojen raaka-aineista tuodaan suoraan italialaisilta tuottajilta.
Suurin osa Baccon pizzojen raaka-aineista tuodaan suoraan italialaisilta tuottajilta.

Raaka-aineet suoraan italialaisilta tuottajilta

Ryhäsen mielestä pizzalla on Suomessa turhaan roskaruoan maine.

”Italiassa pizza ei ole roskaruokaa vaan laadukasta ruokaa. Laatu tulee raaka-aineiden ja valmistustavan kautta.”

Mahdollisimman suuri osa Baccon kaikista raaka-aineista tuodaankin itse suoraan Italiasta parhaan mahdollisimman laadun takaamiseksi, Ryhänen kertoo.

Myös osa viineistä tuodaan maahan itse. Ryhänen haluaa tuoda suomalaisten ulottuville italialaisia viinejä myös suosituimpien viinialueiden ulkopuolelta. Pääpaino on italialaisissa viineissä, mutta valikoimaa on täydennetty muutamilla ranskalaisviineillä.

Bacco on avoinna tiistaista sunnuntaihin osoitteessa Lönnrotinkatu 18.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi