Ravintolauutiset: Helsinki

F8 Sweet -ravintolan tuleva vuoropäällikkö Antti Illi.
F8 Sweet -ravintolan tuleva vuoropäällikkö Antti Illi.

Ravintolakompleksi Stockalle

Fazer avaa huhtikuussa täysin uudentyyppisen ravintolamaailman kaupungin ytimeen, Stockmannin tavarataloon. F8-nimellä kulkeva ravintolakompleksi saa tilat tavaratalon uusitusta kahdeksannesta kerroksesta. F8:n osat avautuvat kahdessa vaiheessa. Huhtikuussa aukeaa pääravintola F8 Food, jossa tarjolla on niin Välimeren makuja kuin itämaista keittiötäkin. Samalla avautuvat myös F8 Café, F8 Street -baari sekä F8 Sweet, joka on suunnattu erityisesti naisasiakkaiden hemmottelemiseksi. F8 Sweetistä on tarkoitus tulla vain yhdelle merkille omistettu samppanjabaari. Samanlainen on jo esimerkiksi Berliinin KaDeWe-tavaratalossa (jossa itse asiassa on kolme samppanjabaaria: Moët & Chandon, Veuve Clicquot ja Louis Roederer) Syksyllä 2010 F8 täydentyy aasialaishenkisellä ruokapaikalla F8 Easylla, F8 Barilla sekä skandinaavisvaikutteisella F8 Fine -ravintolalla. Täydessä laajuudessaan, syksyllä 2010, F8:n ravintolat pystyvät palvelemaan kerralla jopa 850 asiakasta. Tilaakin piisaa 2 300 neliötä.
F8, Stockmann Aleksanterinkatu 52B.

Bangkok avasi Kaisaniemeen

Kaisaniemenkadulle on avattu thaimaalainen ravintola, joka toimii päivisin kuten kilpailijansakin mutta elää myös öisin. Bangkokin ruoassa pyritään autenttisiin makuihin, tasosta tinkimättä. Iltaisin paikka muuttuu yökerhoksi ja ainakin Clinic-klubi jytisee tiloissa kerran kuussa.
Bangkok, Kaisaniemenkatu 4.

Rokkikisa On the Rocksissa

Suuren suosion saavuttanut Wanna be a Rockstar pyörii taas On the Rocksissa joka toinen sunnuntai. Seuraava osakilpailu käydään 1. helmikuuta. Osakilpailujen parhaat palkitaan tavarapalkinnoin ja finaalin voittajalle on luvassa maineen lisäksi 1500 euron edestä studioaikaa.
On the Rocks, Mikonkatu 15.

Freda 51:n iskelmätorstai

Freda 51:ssä soi torstaisin iskelmä ja karaoke. Lavalla nähdään iskelmätaivaan tähtiä Matista ja Teposta Mambaan. Joka torstaisen karaokekilpailun voittaja etenee huhtikuussa miteltävään finaaliin jonka voittaja kuittaa taskuunsa levytyssopimuksen Edel Recordsin kanssa.
Freda 51, Fredrikinkatu 51.

Studio 54 -bileet Motelletissa

Niko Hallamäen ja Mehdi Younesin luotsaama Motellet järjestää diskon suurkuluttajille one timer -kemut 31.1. legendaarista Studio 54 -klubia kunnioittaen. Dresscode on tietenkin 70-luvun diskotyyli ja teeman mukaisesti pukeutuneet lunastavat etuoikeuden sisäänpääsyjärjestyksessä. Poikkeuksellisesti tanssilattiat sijaitsevat kummassakin kerroksessa. Levysoittimissa hääräävät muun muassa Stefan Sundman ja 3rd Cowboy.
Motellet, Annankatu 10.

Nokka palkittiin

Ravintola Nokan Helsinki Menu maistui parhaalta tuomariston yksinvaltijaan, turkulaisen mainostoimiston johtajan Visa Nurmen suussa. Toisen sijan nappasi Kuu ja kolmannen Kellarikrouvi. Viime mainitun keittiöstä vastaa Cochonin jo puolen vuoden jälkeen jättänyt Mikael Kyyhkyläinen. Helsinki Menu palkittiin yhdeksättä kertaa, Nokka uusi voittonsa vuodelta 2002.
Nokka, Kanavaranta 7.

Maukkaat siiderit

Herefordin kaupunki Englannissa, lähellä Walesin rajaa, tunnetaan lähinä laadukkaasta pihvilihastaan, mutta myös siideristään. Sinebrychoff on tuonut ravintolamyyntiin kaksi Dunkertosin oikeaa luomusiideriä. Puolen litran pulloissa myytävät Black Fox ja Premium ovat englantilaisittain puolikuivia ja -makeita, mutta suomalaisittain varsinkin Black Fox on maukkaan kuiva.

Braai-ruokaa

Ravintola Grill It! satsaa alkuvuonna eteläafrikkalaisiin ruokiin. 22.4. asti listalla on grillattua Braai-ruokaa, johon alun perin kuuluivat olennaisesti mausteiset tuoremakkarat, sosatie-vartaat ja bobotie-piiraat.
Grill It! Runeberginkatu 2.

Possula myytiin

Hans Välimäki keskittyy jatkossa tähtisateen keräämiseen Chez Dominiquelle. Mannerheimintien “Possula”eli toisen kerroksen La Société du Cochon myytiin vain vuoden toiminnan jälkeen Center-Innille. Joka sekin vaihtoi omistusta vuosi sitten. Uudet isännät lupaavat uudistuksia – tai todennäköisesti vanhannuksia paikan linjaan. Ensimmäiseksi pantiin ovet kiinni sunnuntaisin eli lopetettiin brunssit.
La Société du Cochon, Mannerheimintie 14.

Sisiliaa Pääkonttorissa

Pääkonttorissa siirretään talven sydämessä ajatukset Sisilian meren makuihin ja viinien iloihin. Ynnä lämpöön: tammikuussa oli Italian eteläisimmässä kolkassa lämpöä 17 celsiusastetta. Plussaa! Kolmen ruokalajin Sisilia-menun (42,50 e) grillatttu puolikas hummeri tulee Kanadasta, mutta se ei menoa kermaisine pastoineen, simpukoineen ja sorbetteineen sekä semifreddoineen haittaa. Viinit toimittaa laadukas perhetuottaja Firriato.
Pääkonttori, Mikonkatu 23.

Nobun maut Raku Yassa

Masato Ikeda valitsi Dubain Nobun vetämisen sijasta Helsigin Raku Yan. Uusi menu syntyi inspiraatiomatkalla Japaniin. Raku Yan idea syntyy aterioiden jakamisesta seurueen kesken, ja annokset ilmaantuvat pöytää siinä tahdissa, kun ne keittiössä valmistuvat.
Raku Ya, Eteläranta 14.

Klubit

Mike B kaupunkiin

Top Billin ja Lifesaver järjestävät toisen Last Night A DJ Saved My Life -illan. Kiirettä ei tuntunut olevan, sillä ensimmäiset bileet DJ Eli Escobarin tahdissa juhlittiin Cityn muistin mukaan marraskuussa 2007. Odotus kuitenkin kannattaa, sillä nyt vieraaksi saapuu Los Angelesin tanssiskenen valtias, LAX-klubin Mike B, jolta irtoaa varmasti liikuttava valikoima west coast -räppiä ja viimeisimpiä klubihittejä. Mukana myös Sir Nenis ja Anonymous.
Last Night A DJ Saved My Life Redrumissa 30.1.Liput 10 e.

Uusi klubi Suvilahdessa

Sörnäisistä kajahtaa! Suvilahden Voimalassa käynnistyy uusi Kingdom of Party -klubi, jossa iltoja emännöi Pola Ivanka ja hänen hovinsa. Musiikki tulee olemaan parasta kasaria ja ysäriä. Avajaisissa retrohenkisestä biisilinjauksesta vastaa tiskijukkien lisäksi liki legendaarinen Pandora. Jatkossa Kingdom of Partyn tehdasmaisessa miljöössä voi bilettää joka lauantai.
Kingdom of Party -avajaiset Suvilahden Voimalassa 7.2. Liput 5 e.

Helsinki Techno City

Nyt tehdään kaupungin klubihistoriaa. Ensimmäistä kertaa saman katon alla soittavat deejiit, jotka ovat suurelta osin olleet tuomassa tanssimusiikkia Suomeen ja luomassa tänne klubikulttuuria. Kyseiset herrat – Eliot Ness, Lil Tony, Orkidea ja Mr.A – yhdistävät voimansa Helsinki Techno City -klubilla. Avajaisten pukukoodina on valkoinen paita ja musta solmio.
Helsinki Techno City -avajaiset Redrumissa 31.1. Liput 8 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi