Ravintolauutiset: Helsinki

Etualalla sisarukset Anu Syrmä ja Kaisa Leikola, taustalla Aleksi Perälän suunnittelema uusi Sis.Deli + Café.
Etualalla sisarukset Anu Syrmä ja Kaisa Leikola, taustalla Aleksi Perälän suunnittelema uusi Sis.Deli + Café.

Sis.Deli + Café Kalevankadulle

Reilun vuoden toiminut Sis.Deli + Café on nyt vallannut Iskulta vapautuneen tilan Kalevankadulla. Deli-myymälästä saa lähiruokaa, salaatteja, aitoja smoothieita, terveysmehua, luomukahvia ja -suklaata sekä terveellisiä ruoanlaittoaineksia. ”Edelleen suurin osa tulee ottamaan tuotteet mukaan, mutta toisin kuin Korkeavuorenkadun myymälässä, tänne voi jäädä myös istumaan”, kertoo toinen omistaja Anu Syrmä. Kalevankadun Sis.Delissä on 18 istumapaikkaa, kesäksi tulee 20 hengen terassi. Sis.Deli + Café on avoinna arkisin klo 9–21 ja lauantaisin klo 9–18. “Aukioloajat tekevät valikoiman haasteelliseksi. Meiltä pitää löytyä yhtälailla aamiaista, lounasta, välipalaa kuin iltaruokaakin.” Myymälän erikoisuuksiin kuuluu palkittu irlantilainen luomutee viitenä eri makuna. “Lisäksi alamme tuoda maahan Englannista luomutuotteita, kuten porridge bareja.”  Ja nehän ovat siis puuropatukoita. Nam?
Sis.Deli + Café, Kalevankatu 4

Tamarin Espalle

Sangen erinomaista thaimaalaista ruokaa tarjoileva Tamarin on saanut jo kolmannen osoitteen, sillä Fredan ja Iso Roban ravintoloiden lisäksi Tamarin löytyy nyt myös Eteläesplanadin alkupäästä. Entisen kiinalaisen Hyvän Maailman remontoituihin tiloihin avautunut 60-paikkainen Tamarin on saanut kyökin puolelle vahvistusta suoraan Bangkokin Four Seasons -hotelliravintolan keittiöstä. Toukokuun alusta alkaen Espan Tamarin tarjoaa myös thai-keittiön erikoisruokia, kuten uppopaistettua kampasimpukkaa tamariinikastikkeessa.
Tamarin, Eteläesplanadi 4

Tuunattuja salaatteja Groteskista

Juuri ruokalistansa päivittänyt Ludviginkadun Grotesk aloittaa kevään kunniaksi myös Salaattien Sinfonia -teemaviikot 27.4. Seuraavan viiden viikon ajan halukkaat pääsevät tuunaamaan oman salaattinsa lempiraaka-aineistaan. Groteskin terassi tullaan avaamaan muuten 8.5., jonka jälkeen terdellä muun muassa kuullaan live-musiikkia torstaisin.
Grotesk, Ludviginkatu 10

Pussauskoppi Jenny Woohon

Jopas jotakin. Jenny Woon retropuolella voi nyt kummastella ja kokeilla puna-mustaa pussauskoppia. Kopissa ei ole kuitenkaan riittävästi aikaa kunnon kuherteluun, sillä pussauskoppivuorot kestävät vain kymmenen minuuttia.  ”Kopissa soi asiaan kuuluvaa musiikkia, kuten Eros Ramazzottia. Siellä on myös kynä, jolla voi kirjoitella kopin seinään”, kertoo ravintolapäällikkö Riku Stenros. Eikä yksinäistenkään tarvitse olla huolissaan. “Baarihenkilökunta hoitaa kyllä sokkotreffit halukkaille.”  Pussauskoppiin päästäkseen pitää vain varata aika baaritiskiltä ja tilata yksi kolmesta menuvaihtoehdosta. Edullisimmassa 15 euron menussa pari saa pussauskoppivuoron lisäksi siiderit, 30 euron versiossa siiderin korvaa kuohari ja 80 euron luksusversiossa samppanja.
Jenny Woo, Simonkatu 6

Center Inn pestasi uuden toimarin

Ravintolakeisari Henri Klimscheffskij on palkannut Center Inn -ketjunsa vetäjäksi alan konkarin, Mikko Paukkosen. 1.5. yhtiössä aloittava Paukkonen on ollut aiemmin johtotehtävissä mm. HOK-Elannossa ja Palace-Kämpissä.
König, Mikonkatu 4. Sir Eino, Eteläesplanadi 18. Santa Fé, Aleksanterinkatu 15

Viini tulee aukiolle

Eurooppa-päivänä, lauantaina 9. toukokuuta, maistellaan viinejä EU:n alueelta Lasipalatsin aukiolla. Asialla ovat Suomen Alkoholikauppayhdistyksen jäsenet sekä ruokatarjonnasta vastaava E. Gavrielides. Luvat on lystiin hoitanut Café Carelia. Viinikojut ovat avoinna klo 12-18, aukion terassit pitempään.

Yrttejä Nokassa

Kotimaiset raaka-aineet eli tällä kertaa kirkkonummelaisen  Ville Holopaisen Waudevillen yrtit ovat kunniassa Nokan alkukesän menussa. Marko Palovaara kokkaa vihreä silmässään Antinorin italialaisten viinien siivittämänä. Viiden ruokalajin menua värittävät sitruunaverbana, minibasilika, salvia tricolor, rosmariini sekä kirjominttu. Yrttimenu on tarjolla 27. huhtikuuta-18. kesäkuuta.
Nokka, Kanavaranta 7

Kevään uudet kuohut

Kuohuviinien sesonki jatkuu vapusta juhannukseen. Kevään uudet kuohut ovat pinkkejä. Australialainen Yellowglen Pink (9,67 e) puhkuu mansikkaisena lipitykseen ja buffetpöytään, italialainen Canti Prosecco Raboso Rosé (8,68 e) on tuoreen aromaattisena omiaan lipitykseen. Eteläafrikkalainen Klein Constantia Brut (20,20 e) tarjoaa sulavan runsaana ja hapokkaana hyvän vaihtoehdon aidolle samppanjalle.

Kahvila Jugend-saliin

Pohjoisespa saa kaksi uutta kahvilaa. Café Jugend on jo startannut Unioninkadun kulmassa, kaupungin tiedotustoimiston paikalla. Sen omistaa kristillisestä radiokanava Deistä tunnettu Jarmo Pouttu. Korttelin verran edellisestä itään, Sofiankadun kulmauksessa on startannut Salutorget. Sen takana on keskustan johtaviin ravintoloitsijoihin lukeutuva Royal Ravintolat.
Café Jugend, Pohjoisesplanadi 19
Salutorget, Pohjoisesplanadi 15

Tummaa stoutia kellarissa

Stadin Panimon vyöry vähittäiskauppaan antaa vielä odottaa itseään, mutta Kyläsaaressa on ennätetty keittämään Mokka Stout Kruununhakaan. Amerikkalaistyylisessä kahvijuomassa on voltteja keväiset 5,1 %. Olutkellarin hanassa löytyvät myös harrastajien arvostama harvinaisuus Brysselistä, Cantillon Gueuze, sekä vapusta eteenpäin tamperelainen Plevnan Panimosima. Jälimmäisen voi olutsieppo bongata myös Punavuoren Ahvenessa.
Olutkellari Helsinki, Hallituskatu 3.

Klubit

Military Moist DTM:ssä

Naisenergiaa uhkuva Moist-klubi aloittaa kevätkauden armeijateemalla. Rättisulkeisia ei ole luvassa, mutta kaksi sitäkin kovempaa mimmideejiitä, eli Moistin residentti Milla Lehto sekä School of Lifen emäntä Katerina. Sokerina pohjalla on Marjo Leinonen, joka laulaa livenä klubi-illassa. Pukukoodina on tietenkin Military.
Military Moist eau de Club DTM:ssä 24.4. Liput 10 e.

Madwave 10 v

Porista alkanut, sittemmin tamperelaistunut klubi-ilta Madwave juhlii kymmenvuotista taipalettaan. Synttärien pääesiintyjäksi on varmistunut Skandinavian deejii numero uno, Ruotsin Marcus Schossow. Mukana menossa ovat myös Anton Sonin, Sergei Shkuroff, Roberto Rodriguez sekä Go-Go Dancers.
Madwave 10v-bileet KY Klubilla 29.4. Liput 8 e.

Kahdet jatkot, yksi lippu

Clinic järjestää peräti kahdet aamubileet vappupäivänä. Juhlat alkavat heti aamuviideltä Bangkok by Nightissa sekä Playgroundissa. BbN:ssä nakuttaa trance-biitti klo 10 asti Orionin, Joonas Hahmon, D.N.A.:n sekä old school trance -levyvalikoimansa esittelevän Proteuksen johdolla. Playgroundissa tahkotaan teknoa ja housea aina klo 22 asti muiden muassa Easy Coman, Misf*ts-deejiiden, Kaiun & Sakuran ja Phonogenicin tahtiin. Ja molempiin aamubileisiin pääsee yhdellä ja samalla lipulla. Kätevää.
Clinic Vappu Aftherapy Bangkok by Nightissa ja Playgroundissa 1.5. klo 05 alkaen. Ennakkoliput 10 e, ovelta 15 e ja klo 14 jälkeen 7 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi