Ravintolauutiset: Helsinki

  • Koff
Surfer-olut on Koffin kesäuutuus.
Surfer-olut on Koffin kesäuutuus.

Surfer Beach Partyt Kaivolla

Kaivohuoneen kesäkeskiviikot täyttyvät surffioluella ja -meiningillä. Surfer Beach Partyissa Kaivon terassille kiikutetaan muun muassa biitsihiekkaa sekä surffirodeolaite. Normaalissa rodeolaitteessa istutaan härän päällä, tässä tasapainoillaan surffilaudalla. Kaikki halukkaat pääsevät testaamaan laitetta, eikä loukkaantumista tarvitse pelätä. “Meillä on tarpeeksi pehmustetta ympärillä”, kertoo Kaivon ravintolapäällikkö Janne Grönqvist. Terassi aukeaa säävarauksella jo klo 18, sisätilat klo 22. Lisäksi joka keskiviikkona pelataan Unibet Poker Warm-up-turnaus klo 18, johon arvotaan mukaan 90 nopeinta. Jokaisen viikkofinaalin voittaja lunastaa paikan 26.8. pelattavaan grande finaleen. Sen voittaja taas saa palkinnoksi matkan Unibetin syyskuiseen Prahan turnaukseen.
Kaivohuone, Iso Puistotie 1

Yöruokaa Zetorista

Zetor alkaa taas tarjota yöruokaa. Juhannuksena auki olevasta ravintolasta saa alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia aina pilkkuun asti. “Suosituin annos tulee varmaan olemaan lihapullaisa rakkausruno”, veikkaa ravintolanjohtaja Niklas Wiedmer. Zetor on auki maanantaisin 12–24, tiistaisin 12–03, keskiviikosta lauantaihin 12–04 ja sunnuntaisin 13–24.
Zetor, Mannerheimintie 3–5

Domppa goes to Savonlinna

Kesä on kotimaanmatkailun kulta-aikaa. Samaan uskoo myös Hans Välimäen Chez Dominique, joka pakkaa patansa ja majoittuu Savonlinnaan ravintola Sarastron tiloihin 8.–12.7. Olavinlinnan kupeessa sijaitsevassa Dompan kesäkodissa on tilaa 50 hengelle ja tarjolla kuuden ruokalajin menu hintaan 89 euroa. Kattauksia on luvassa ennen oopperanäytöstä ja sen jälkeen, eli klo 16.30 ja 22.30 sekä brunssi sunnuntaina. Pöytävaraukset numerosta 020 7443440.
Chez Dominique Savonlinnassa, Sarastro, Linnankatu 10

Parisuhdehoitoa Kämpistä

Hotel Kämp tarjoaa nyt kaiken maailman kyyhkyläisille mahdollisuuden irtautua tylsästä arjesta. Esimerkiksi Love Kämp Deluxe -paketti sisältää majoituksen Deluxe-huoneessa, ruusunterälehti- tai vaahtokylvyn sekä pullon pinkkiä samppanjaa. Myös aamiainen tarjoillaan huoneeseen, joten neljän seinän sisältä ei tarvitse välttämättä poistua kertaakaan. Hintaa hemmottelulle kertyy 250 euroa per parisuhde. Jos nälkä yllättää, katutason Kämp Café on loihtinut listalleen myös kolme Love Kämp -menua.
Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29

Ravintola Eliel uudistui

Rautatieaseman ravintola Eliel on käynyt läpi muodonmuutoksen. Kaisa Blomstedtin suunnittelemassa uudessa sisustuksessa on panostettu valoisuuteen ja eloisiin väreihin. Ja mitä ruokaan tulee, niin historiaa kunnioittaen modernisoitu ravintola tarjoaa nyt pohjoismaisia makuja. Konseptiin kuuluu, että asiakkaat voivat koota oman ateriansa tarjolla olevista skandinaavisista paloista. Elielissä on saatavilla toki myös kahvilatuotteita, pikkusuolaista sekä baaripalvelut.
Ravintola Eliel, Rautatieasema

Siltanen avasi

Tim Uskalin ja Toni Rantasen uusin, kahvila-ravintola Siltanen avasi perjantaina 12.6. Muun muassa salaatteja, ciabattoja ja aamiaista tarjoileva ravintola on auki joka päivä kello 12-02. Aamiaista tarjotaan lauantaina ja sunnuntaina aina kello 18:aan.
Siltanen, Hämeentie 13 B, www.siltanen.org

IPA-festarit OlutHuoneissa

Viidessä HOK-Elannon OlutHuoneessa (mm. Kaislassa ja Angleterressa) on käynnissä IPA-festivaalit 28.6. asti. Tuolloin on tarjolla seitsemää kipakasti humaloitua India Pale Ale -teemaolutta. Erikoisin niistä on tanskalainen 9-volttinen Amager Bryghus Rated XX 2009, johon on käytetty peräti 23 eri humalalajiketta. Lisätiedot: www.oluthuone.com.
Kaisla, Vilhonkatu 4

Suuret oluet, pienet panimot

Suuret oluet - pienet panimot -tapahtumat kokoaa taas tuhansittain käsityöoluiden ja -siidereiden ystäviä Rautatientorille. Viime vuonna maan suurin oluttapahtuma keräsi 13 500 vierasta. Nyt pääpaino ei ole isoissa, kansainvälisessä omistuksessa olevissa vaan pienissä panimoissa ja niiden artesaanijuomissa.
Rautatientori 30.7.-1.8.

Salaatteja Raflassa

Ainakin koko kesän “kun se lopulta tulee” nautitaan Raflassa herkullisesta salaattimenusta. Pikkuisen omistaja Alexander Gullichsenin Maxillin hengessä nautitaan esimerkiksi tuoreesta tonnikalasta valmistettua nizzansalaattia (22,30 e) tai pariloitua lohta ja avokadoa (17,50 e).
Rafla, Uudenmaankatu 9.

Klubit

Aah! Summer Heat

Kesäklubi Summer Heat pistää tanssijalat liikkeelle jo kuudetta vuotta peräkkäin. Biletystä on tiedossa Vanhalla ylioppilastalolla kesäkuussa lauantaisin ja heinä-elokuussa perjantaisin sekä lauantaisin. Luvassa on kovan tason tiskijukkia, r’n’b-rytmejä, kasari- ja ysäriklassikoita sekä katolla soittava terassi-deejii. Huom! Jos omistat Samsungin kännykän, kannattaa sitä vilauttaa ovella. Pääset jonon ohi ilmaiseksi sisään. Summer Heat -deejiit voi bongata soittamasta myös aurinkoisina kesäpäivinä Hietsussa.
Summer Heat Vanhalla seuraavaksi 27.6. Liput 7 e.

Pete Tong LOVEssa

Maailman vaikutusvaltaisin klubihahmo, Pete Tong vierailee LOVE-tapahtumassa heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Kekkerit alkavat Mbarin terassilta jo klo 12, jolloin biiteistä vastaavat muiden muassa Pietari, Lauri Soini, Halo, Pablo Steffa ja Unity Collective. The Circuksen iltabileet alkavat klo 21. Päästarana on tietenkin herra Tong ja häntä lämmittelevät kotimaisen deejii-katraan kärkiviisikko: Orkidea, Mr. A, Lil’ Tony, Heikki L ja JS 16. Illan juontajana toimii Oded Peled.
Unity, Misc. & The Circus present: LOVE feat. Pete Tong Mbarissa ja The Circuksessa 5.7. Liput iltabileisiin 25 e.

Mbarin jatsit

Letkeä loungejatsi soi Mbarissa suvisunnuntaisin klo 16 alkaen. Kesäkuun viimeistä sunnuntaita rytmittävät elävinä Black Motor sekä DJ A. Myllykoski. Heinäkuussa luvassa on muun muassa Nuspirit Helsingistä ja The Five Corners Quintetistä tutun Jukka Eskolan oman kvintetin sekä Verneri Pohjolan livekeikat. Tosin ainoastaan suorina striimauksina Pori Jazzeista.
Söndag Jazz 2009 Mbarissa 28.6. Ilmainen sisäänpääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi