Ravintolauutiset: Helsinki

Morrisonsin hittipurilainen.
Morrisonsin hittipurilainen.

Syö-viikkojen voittajat

City-lehden Syö Helsinki -viikoilla syyskuussa pöytänsä koreaksi kattanut ravintola Morrison’s myi kahden viikon kampanjan aikana 2179 kymmenen euron burgeria eli yli 360 kiloa pihviä ja 130 kiloa ketsuppia...Ruoan alv-alen kunniaksi Morrison’sista saa take away -annokset minus viisi prosenttia.
Syö-viikkojen kilpailun ja olutillallisen ravintola Helmessä kahdeksalle hengelle voitti Anita Holopainen Helsingistä. Posti polkee. Onnea!
Syö Helsinki! -viikot seuraavan kerran 18.3.

Viini messuaa

Vuoden ainoa suuren yleisön viinitapahtuma Viini, ruoka ja hyvä elämä valtaa Messukeskuksen torstaista sunnuntaihin 22.–25.10. Parikymmentä viinin maahantuojaa ja eri kansallisuuksia edustavaa ravintolaa esittelee tuotteitaan yhdessä 70 muun näytteilleasettajan kanssa. Omalla ruoka- ja saké-kulttuurillaan esittäytyy esimerkiksi Aomorin maakunta Japanista. Erityinen huomio kohdistuu Savoyn keittiömestarin Kari Aihisen isännöimään näytöskeittiöön. Vieraina pistäytyvät vuoden keittokirjailijoihin lukeutuvat Markus Aremo, Antti Vahtera ja Hans Välimäki. Pääsylipulla (13 e) pääsee myös kirja- ja musiikkimessuille.
Viini, ruoka ja hyvä elämä, Helsingin Messukeskus 22.–25.10.

Königissä uusi ruokalista

Salin ja keittiön uudet pomot Sakari Ellilä ja Jukka-Pekka Repo ovat panneet tuulemaan Königissä. Vajaassa kuukaudessa herrojen astuttua remmiin ovat ruoka- ja viinilista saaneet uuden ilmeen. Tai pitäisikö sanoa uusvanhan, sillä talon perinteitä kunnioitetaan muutenkin kuin siianmädin kera tarjottavan tattari-blinin (16 e) ja kuhan walewska (27 e) muodossa.
König, Mikonkatu 4

Jenny Wuhuu!

Jenny Woo vastaa perjantai-iltojen yleiseen hiipumiseen ilmaisella ruoalla ja kahden euron skumpalla. Salaattipöytä katetaan kello 17.
Jenny Woo, Simonkatu 6

Valtteri goes to Fanny

Nuoren graafisen suunnittelijan, Valtteri Merisalon, pop-henkiset Lenin-patsaat koristavat Fanny goes to Hollywoodin tiloja 4. marraskuuta lähtien. Esillä on kaikkiaan 32 työtä. Fannyn suositut brunssit jatkuvat lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-15.
Fanny, Bulevardi 40, Sinebrychoffin puisto

Gringos Locos avasi

Tex-Mex-herkkuihin erikoistunut ja Tampereelta tuttu Gringos Locos on avannut Kisahallin päätyyn. Ravintolapäällikkönä Tero Kuokkanen.
Gringos Locos, Mannerheimintie 17

Tummaa porilaista

Tumma Münchener on OlutHuoneiden loppuvuoden kausiolut. Maltaisen makeasta uudesta tuttavuudesta vastaa Porin Karhupanimon olutmestari Heikki Vuokko. Voltteja tulokkaassa on 5 %.
Kaisla, Vilhonkatu 4

Klubit

Add2Basket Suomeen

Andrew eli Add2Basket on ollut nosteessa ekan levyjulkaisunsa jälkeen vuodesta 2006, ja keikauttanut maailman Etelä-Amerikasta Kiinaan ja läpi Euroopan. Suomi-keikalla lisänä Mr.A ja Heikki L. Enemmän päätähteä jatkoilla.
DTM 16.10. 10 e. Playground 17.10. 8 e

Kengättömät tanssit

Eco Trance Plant Mystery eli päihteettömät ikärajattomat transsitanssit aamuviiteen. Chilliä, joogista henkeä mm. dj Kolibriscope, Nebula Meltdown ja Dubyeti. Sisään mahtuu 150 henkeä, tule villasukissa tai sisätossuissa.
Albergan kartano, Espoo 17.10. 10 e

Francois Kevorkian

Ranskalainen, parikymmentä levynpyöritysvuotta, CV:ssä yhteistyö mm. U2:n ja Mick Jaggerin kanssa, Kevorkian siis, vihdoin täällä. Suomalaisvahvistus Lil Tony. Ps. Suositellaan tositarkoituksella kiinnostuneille.
Redrum 24.10. 13 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi