Ravintolauutiset: Helsinki

 

Juhannuksena Teatteriin ja Raffaelloon.
Juhannuksena Teatteriin ja Raffaelloon.

Juhannuksen baarit

Jos jenkka kokon ympäri ei innosta, kaupungissa on kokolailla paljon aukiolevia ravintoloita. Torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ovet ovat auki Butterflyssa, Huumassa, Kaivopihan Ale Pubissa, Grand Casinossa, Zetorissa, Sports Academyssa, Ravintola Teatterissa, Kappelissa, Prahassa, Raffaellossa ja Mikonkadun Amarillossa. Moni ravintola on auki torstaina tai torstaina ja sunnuntaina.
Ravintoloiden juhannusaikataulut ravintoloiden nettisivuilta http://www.hok-elanto.fi, http://www.royalravintolat.com, http://www.rafla.fi ja http://www.parastayossa.fi

Ravunystävän päivä

Kuukausi vielä, mutta keskiviikkona 21. heinäkuuta se jälleen koittaa: ravunystävän päivä. Uuden rapukauden korkkauksen kunniaksi PalaceKämpin saariravintolat Särkänlinna ja BoatHouse tarjoavat saksiniekkoja omakustannushintaan. Nam ja slurskis!
Särkänlinna, Särkänsaari

Havis auki juhannuksena

Havis helpottaa kaupunkijuhannuksesta nauttivien elämää pitämällä ovensa auki koko viiikonlopun ajan jussina. Janoa ja nälkää tappavat suuressa suomalaisessa keskikesän juhlassa myös Teatteri, Nuevo ja Macu.
Havis, Eteläranta 16

Kesän grilliviinit

Kesän punainen löytö niin lohelle kuin kanalle tulee Ucon laaksosta Argentiinasta. Urban Malbec Tempranillo (7,98 e) puhkuu lempeää sulavuutta. Espanjalainen Castroviejo Tempranillo (9,84 e) on hapokas punainen hedelmäpommi kanalle ja juustoille Riojasta.

They love Helsinki

Tavastia palaa 1970-luvun diskoon lauantain lisäksi perjantaisin. We Love Helsinki saapuu klubille perjantaina 9. heinäkuuta. Klubi saa WLH-käsittelyn 50-, 60- ja 70-lukujen iskelmän, popin ja rockin tahdissa. Rokkihipoissa levyjä pyörittävät Timo, Olli ja Ikke “Lord Fatty” Ikäläinen.
Tavastia, Urho Kekkosenkatu 4–6

Alviale jo nyt

Heinäkuun alussa kaiken ravintolassa tarjotun ruoan ja alkoholittoman juoman arvonlisävero laskee 22 prosentista 13 prosenttiin. Ravintolakolmion ravintolat aloittivat alemman arvonlisäveron mukaiset hinnat jo kesäkuun puolessavälissä, kaksi viikkoa ennen lain voimaantuloa. Se tarkoittaa 7,4 prosentin hintaetua asiakkaalle. Ravintolakolmion paikkoja ovat muun muassa Lasipalatsi, Casa Mare, Tony’s Deli, Graniittilinna, Juttutupa, Cantina West, Helmi Grilli ja Weeruska. Ruokalistoilla näkyy kahdet hinnat: vanhan ja uuden alvin mukaiset. 3 600 ravintola-alan järjestön MaRa:n ravintolaa on sitoutunut siirtämään alv-edun suoraan ravintola-asiakkaille.
http://www.ravintolakolmio.fi

Känniääliön noloimmat

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden tekemän Kännissä olet ääliö -kampanjaan liittyvän kyselyn mukaan 88 prosenttia 18–30-vuotiaista pitää erittäin nolona julkisella paikalla virtsaamista tai oksentamista, 84 prosenttia talutuskunnossa olemista ja 74 prosenttia kerran viikossa kaatokännissä olemista.

Bistro del Mar avasi

Ruoholahdessa entisen Basilican tiloissa kanavan rannassa aloitti 16.6. Mehdi Younesin (ex-Den Kungliga Klubben) ja Henrik Poulsenin (ex-BBQ House) Bistro del Mar. Ravintola on auki joka päivä kello 11–02. Ravintolalla on hieno terassi ja sinne voi tulla veneellä.
Bistro del Mar, Kellosaarenranta 2

Tähtipaikka mustikkamaalle?

Punakantinen Michelin-opas ei ole noteerannut kaupunkimme ansiokkaita kesäravintoloita vaikkapa Kööpenhaminan tapaan. Muuttuuko ääni kellossa tähtipaikka Postresin avattua Alian Mustikkamaalla? Kahden tähden Chez Dominique kesälomailee Ruisrockissa ja Savonlinnassa.
Alia, Mustikkamaankuja 1

Porvoon Johans

Kesä on hyvää aikaa vierailla Porvoossa. Vappuna ravintolavilkkaassa kaupungissa on aloittanut Jenny Woon isännän Riku ja Johanna Stenrosin sekä Raku Yan omistajien Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen uusi ravintola Johans. Se toimii joen varrella sijaitsevassa aitassa. Ravintolaan pääsee veneellä. Illallista tarjoillaan joka päivä, brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin.
Johans, Jokikatu 8

Ben & Jerry's -apua

Jäätelömerkki Ben & Jerry’sin sivuilla ja tapahtumissa voi 30.10. asti äänestää mieluistaan hyväntekeväisyysjärjestöä. Mukana ovat WWF Suomi, Nuorten kriisityö ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Ben & Jerry’s lahjoittaa annettujen äänien suhteessa Reilu hanke -kampanjassaan kerätyt rahat järjestöille.
http://www.benjerry.fi/reiluhanke

Klubit

Jukebox

  1. Joris Voorn vs. Saints and Sinners vs. Donna Summer: Moroder was the Bass (King Unique bootleg)
    "Viime Danceteriassa tajunnan räjäyttänyt King Unique yhdisti kolme kovaa basslinea ja teki kesän tiukimman tech-disko-househybridin.”
  2. Harry Choo Choo Romero: The Phuture
    “Josh Winkin labelillä ilmestynyt tulevaisuuden tanssilattiasta kertova techouse-monsteri onnistuu yhdistämään sopivalla tavalla vanhan koulun jackin housea ja teknoa.”
  3. Add2Basket: No its real
    ”Danceteriassa useamman kerran esiintynyt unkarilainen Add2Basket on viettänyt hiljaiseloa tuottamisesta hetken aikaa, mutta hänen uusi tuotantonsa tulee rokkaamaan todella kovaa tänä kesänä. House meets techno meets disco meets Add2Basket!”

Mr. A Vantaan Loopissa 26.6. 0 e.

Konemetsästä Konemestaan

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Konemetsä muuttaa sisätiloihin ja nimensä mestaksi. Tanssilattia kuitenkin koristeltu puilla. Lavalla Adam Freeland, Frank E ja Texas Faggot. Liput 20 euroa
Kaivohuone 9.7.

Pirittan kellohamebileet

Juhannuksena palataan 1960-luvulle: Kaipuun kukkatarha soittaa hameisiin sopivia säveliä, lahdella kellutetaan juhannuskokkoa ja retropyörät on kunnostettu arvottavaksi ajan hengessä pukeutuneiden kesken. Jatkopaikka suotava: bileet loppuvat klo 02.
Cafe Piritta 25.6.

Klubi Hesperian puistossa

Ilmainen klubi Oopperatalon amfilla. Aloitus jo kello 12 ja soitantaa aina kello 22 asti laajalla valikoimalla teknosta drum’n’bassiin ja hard houseen. Niminä mm. The Large, Criss ja Eewol b2b Therapist.
Hesperian puisto 3.7.

Elektroniset festarit Oulussa

Suurimmat pohjoisessa järjestetyt elektronisen musiikin ulkoilmafestarit kutsuvat. Raveislandissa yli 50 esiintyjää, kaukaisimmat Argentiinasta (Frantic Noise ja Megalopsy). Kotimaisina mm. Proteus ja Darude. Liput alkaen 30 euroa päivää kohden.
Oulu, Kuusisaari 10.7.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi