Ravintolauutiset: Helsinki

Meccan keittiöpäällikkö Jussi Koponen tarjoilee kotimaista siikaa.
Meccan keittiöpäällikkö Jussi Koponen tarjoilee kotimaista siikaa.

Vihreä Mecca

Ravintola Mecca on ollut kesän remontissa ja aukeaa elokuun  lopussa. Uutta on esimerkiksi Friends Tables -idea, jossa pariskunnat pääsevät jakamaan ruoka-annoksia vierekkäin istuen. Suunnittelusta vastaa Samuli Hintikka. Ravintola kantaa kortensa kestävän kehityksen kekoon muun muassa kierrätysmateriaaleista tehdyillä työasuilla ja työsuhdepolkupyörillä. Meccan keittiö käyttää ainoastaan sellaisia kaloja ja äyriäisiä, jotka eivät ole WWF:n punaisella listalla.
Mecca, Korkeavuorenkatu 34

Stockan Herkkuun tapaksia

Syyskuussa avattavaan Stockan Herkun laajennusosaan valmistuu tapas-baari täysin anniskeluoikeuksin. Elokuun alussa startanneesta, Fazerin pyörittämästä kahdeksannen kerroksen ravintolakokonaisuudesta poiketen tavaratalo vastaa uutukaisesta itse. Ravintoloitsijana Stocka on hankkinut kokemusta itänaapurissa.
Stockmann, Aleksi 52

Loppukesän viinit

Aromaattisen kukkaisa valkoinen eteläranskalainen Dilection Viognier (9,53 e) puhkuu sadonkorjuun makuja. Chilen runsaan hedelmäiset punaviinit ovat suomalaisten mieleen. Viimeisin tulokas In Situ Reserva Syrah (7,24 e) on vadelmaisena ja sulavan tanniinisena omiaan syksyn riistaruuille.

Rapuja katsomossa

Rapujuhlat ovat ravintolassa maksumiehelle tyyriitä. Katsomo tulee apuun tarjoamalla katkoja savustettuina ja naturel, grillattuja tiikerirapuja sekä espanjalaisia jokirapuja (12–13.50 e/annos). Pääruuaksi löytyy vaniljavoissa paistettuja kampasimpukoita sekä keitettyjä simpukoita (14–14.50 e).
Katsomo, Kasarmikatu 46–48

Taide menee kapakkaan

15. kertaa järjestettävä Art goes Kapakka tarjoaa myös ruuan ja juoman nautintoja. Mukana on 33 ravintolaa ja 319 tapahtumaa. On tapahtumia ja ruokatarjouksia. Baker'sissa  nautitaan 20.8. kello 17 vehnäoluita, Mikko Taskinen perehdyttää suklaa-vuohenjuustopizzaan Kolmessa Sepässä 27.8. kello 17 ja Ari Aistola näyttelijä Tarmo Mannin toivomuksesta kehitettyjen liekitettyjen viherpippurimansikoiden saloihin Wellamossa 22.8. kello 13. Fazerilla kohtaavat portviini ja Fazerin sininen 24.8. kello 17 ja Elitessä voi kokeilla, mistä Tauno Palo tykkäsi, Kosmoksessa taas Kaurismäen lemmikkiä.
Art goes Kapakka 19.–28.8., www.artgoeskapakka.fi

Tapas BarCelona Flamingoon

Tapas BarCelona avasi toisen tapas-paikan Flamingon kauppakeskuksessa Vantaalla. Luvassa päivisin seisovan pöydän lounas, päivän tapas.
Tapas BarCelona, Flamingo, Tasetie 8

Kahvia ja teetä Canelissa

Teekaupat ovat in. Iso Roballe kesäkuussa avatussa Canelissa on laajojen kahvi- ja teevalikoimien lisäksi myynnissä muun muassa luomujääteetä.
Caneli, Iso Roobertinkatu 46 C

Pure Burger

Ravintola Baker’s viettää Burger-viikkoja 2.8.–4.9. Listalla on  alkupaloiksi ruisminiburgereita ja pääruoaksi kaikkea chilisämpylästä 
kasvispihveihin.
Baker’s, Mannerheimintie 12

Hyvitystä yösyönnistä

Storyvillestä saa ruokaa aina valomerkkiin, eli puoli neljään   asti. Nyt ravintola koventaa panoksia ja tarjoaa kello yhden (01.00) jälkeen ruokaa tilaaville pääsylipun hintaisen hyvityksen sapuskasta. Nam!
Storyville, Museokatu 8

Mummotunnelin monta nimeä

Legendaarista mainetta kaupungin pariutumishalukkaiden joukossa nauttiva Raffaello-Königin terassi eli mummotunneli (1990-luvulla Bermudan kolmio) on saanut kaupungin yössä uusia nimiä. Uusimmat kuulemamme ovat kierrätyskeskus ja outlet.  Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Klubit

Jukebox

  1. Sultan & Ned Shephard feat. Dirty Vegas: Crimson Sun (Original Club Mix)
    “Kaunis ja hypnoottinen kesäbiisi."
  2. Gerd: For 12 Minutes She Danced With An Alien (Joris Voorn Ruff Remix)
    “Tyylikästä ja hienosti kuplivaa soundia. Toimii parhaiten illan hämärtyessä yöksi.”
  3. Hertz: A Voice Of My Own (Original Mix)
    “Loppuillan techno-monsteri!”

Tony Profondo & Niko Geselle Bio Rexin terassilla 22.8. 3 e.

Juhlaviikkojen avajaisklubi

Juhlaviikot avataan tänä vuonna uudella klubilla. Mukana päälavalla mm. Bonobo, islantilais-suomalainen Kira Kira sekä Teemu Korpipää & Avanti! -orkesteri.  Kuppilassa kotimaista electroa Jessen, Zebra & Snaken sekä Keramick ja Lobon voimin, yläkerrassa Pink Twins sekä Kokeellisen elektroniikan seura.
Vanha ylioppilastalo 20.8. 25 e.

Acapulco on täällä

Sunnuntaiklubit ovat saaneet uuden lisän joukkoonsa. Club Acapulco  aloitti 15.8. The Tigerissa. Sisäänpääsy on puoleen yöhön saakka  ilmainen. Pyhäpäivän bilettäjille luvataan kansainvälisiä esiintyjiä.
The Tiger, Urho Kekkosen Katu 1 A

Kesän viimeinen meriseikkailu

Sunlinesilla juhlitaan Kazantipin hengessä ja electromusiikin tahdissa. Laivaa keinuttavat Heikki L, Anton Sonin, Sergei Shkuroff ja Dimitry Zoom. Ekstrana tanssitytöt. Kannelle mahtuu yhteensä 200 meripoikaa ja -tyttöä.
Sunlines M/S Emma 21.8. 15 e.

Tiësto Colorsin vieraana

25 vuotta puikoissa viihtynyt trance-legenda saapuu Kaleidoscope World Tourillaan Circukseen. Yksityiskohtana mainittakoon, että artisti sijoittui vuosina 2002–2004 Dj Magazinen rankingissa ykköseksi. Tämän jälkeen hän ei ole kertaakaan tippunut kärkikolmikon ulkopuolelle. Maailmantähden rinnalla Suomessa Alex Kunnari ja Käpä.
The Circus 22.8. Ennakkoon 32 e, ovelta 50 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi