Ravintolauutiset: Helsinki

  • A21
A21:sestä tuttu baarimestari Timo Siitonen on lyönyt hynttyyt yhteen keittiöpäällikkö Matti Jämsenin kanssa.
A21:sestä tuttu baarimestari Timo Siitonen on lyönyt hynttyyt yhteen keittiöpäällikkö Matti Jämsenin kanssa.

K17 Kitchen Cocktail

Lauantaina 30.10. ovensa avaava K17 yhdistää hyvän ruoan ja cocktailit. Menun ruoka-annosten mukana tulee 4 cl:n minicocktail, joka on suunniteltu ruoan hengessä. K17 tuo myös takaisin unohdetun päivällisperinteen. Kevyempää menukokonaisuutta tarjoillaan kello 17 alkaen, kun taas illallista voi nauttia kello 19 alkaen. Keittiö lupaa  fine dining -tason elämyksen, joka myös täyttää vatsan. Koska 120 neliön ravintolassa on vain 50 asiakaspaikkaa, Jämsen ja Siitonen toivovat ennakkovarauksia.
K17 Kitchen Cocktail, Kalevankatu 17

Pikkulinnun pyöreät vuodet

Puotilassa sijaitseva Olutravintola Pikkulintu täyttää 10 vuotta marraskuussa. Ravintolalla on Suomen laajin viskivalikoima; yli 300 erilaista mallasviskiä. Juhlakuukauden kunniaksi luku nousee vielä noin sadalla. Synttärijuhlat pidetään 16.11..
Olutravintola Pikkulintu, Klaavuntie 11

Harjoittelijaksi Ausseihin?

Lindemans hakee suomalaista harjoittelijaa Australian suurimmalle ja vanhimmalle viinitilalle. Hakijoilta odotetaan seikkailumieltä ja intohimoa viinejä kohtaan. Hakuaika on 16.11. saakka. Virallinen Winemaker-valintatilaisuus järjestetään Helsingissä 1.12.
www.lindemansviinit.fi

Muotia ja murkinaa

Minna Parikan kenkiä, Lumi- ja Mhann-asusteita, Jukka Rintalan luomuksia ja My o My:n syksyn parhaat palat, kaikki yhdistettynä brunssiin. Uusi konsepti starttasi 23.10., ja viimeistä muotilauantaita vietetään 13.11.. Fashion-brunssit jatkuvat kevätkaudella.
Ravintola Ilmatar, Bulevardi 2-4

Miljoonas kuohu Baker’sissa

Ranska on tämänsyksyisen Anni, kanta-asiakas Ullanlinnasta, osti Baker’sin miljoonannen lasillisen kuohuviiniä keskiviikkona 20.10. Ikimuistoisena lahjana neito sai ravintolanjohtaja Markku Valkamolta samppanjamiekan – ja salillinen väkeä lasillisen kuohuvaa. Kuohupullojen laskenta alkaa yhdeksän vuoden takaa. Baker’sissa kuplii joka ilta tiistaista lauantaihin alkaen kello 17 sadan minuutin ajan, alkaen eurosta lasi. Tällä hetkellä lasiin kaadetaan unkarilaista Törley Sec Casinoa, vuodenvaihteessa merkki vaihtuu. Kovin yllättävää ei ole, että kuohu on lisännyt nimenomaan naisasiakkaiden määrää Baker’sin toisessa kerroksessa. Kuplajuoman menekki yltää 40 000 pulloon vuodessa. Kuohuvien minuuttien seuraava tavoite on kaksi miljoonaa lasillista.
Baker’s, Mannerheimintie 12

Uusi kahvila Kaivariin

Kattoterassi on maaliskuussa Kaivopuiston rannassa avautuvan Mattolaiturin erikoisuus. Kahvin lisäksi tarjolla on salaatteja, patonkeja, leipiä ja leivonnaisia. Työt ovat jo käynnissä Ursulan länsipuolella, kirjaimellisesti mattolaiturien kupeessa. Kahvilaa pitää myös Esplanadin mutterikioskeja isännöivä Ronola.
Mattolaituri, Kaivopuisto

Michelin-ukko kylässä

Tämänsyksyinen Michelin-tarkastaja on saksalainen. Herra esittäytytyi Hans Välimäelle syksyisen illallisen jälkeen, ja keväällä selviää, säilyttääkö Chez Dominique kaksi tähteään. Yhteistä jutunjuurta antoivat Hansin alkusyksyn kokkausmatkat Itävallassa ja Saksassa.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Kokki ja Sommelier

Sasu Laukkanen lunasti entisen työpaikkansa Huone & Keittiön itselleen ja avasi piskuisen Chef & Sommelierin Eirassa. Erikoista ravintolasta tekee se, että niin ruuassa kuin juomassa paneudutaan luomuun. C&S on avoinna tiistaista lauantaihin iltaisin.
Chef & Sommelier, Huvilakatu 28

Glögikausi alkoi

Alkossa riittää valinnanvaraa 15 glögin verran. Suosikeiksi muodostuvat mausteinen, vanha kunnon Hehkuviini (8,68 e) sekä brändymainen, jälkimaultaan makea V.S.O.P. Juhla Glögi (9,98 e). Sokeria on molemmissa 150 g/l ja voltteja päälle 20.

Joulu tuli pulloon

Hartwall on maustannut Jaffan, Lapin kullan ja Upciderin joulumausteilla. Upciderissa ja Jaffassa makuna on jouluomena. Lapin kulta -jouluolut on tummahkon ruskea ja se on sovitettu jouluruoan kanssa yhteensopivaksi.

Jukebox

  1. Parov Stelar - Chambermaid Swing
    ”Tunnelmaltaan ihanan salaperäinen ja mystinen, elektroa ja swingiä yhdistävä biisi!”
  2. Hot Chip: One Life Stand
    ”Iski tajuntaan heti ensi kuuntelulta. Kepeä hyväntuulen discopläjäys!”
  3. Amanda Blank: A Love Song
    ”Rakkaudesta ei ole tehty yhtäkään ylimääräistä biisiä. Asenne mimmi ja hyvä flow!”

Miia Magia Dtm:ssä 30.10.

Suksi Sirkukseen

Rip Curl järjestää After Ski Partyt opiskelijapiireissä hyvin tunnetun laskettelureissu Hupelluksen jälkimainingeissa. Jos tunnet vetoa snoukkamiehiin ja -mimmeihin, suuntaa näihin kemuihin. Musiikista vastaa muun muassa dj Mista S.
The Circus 6.11. 8 e

Rokkihipat

We Love Helsinki palauttaa juurilleen Tavastian 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Rokkihipat. Illan erikoisvieraana  levyjä pyörittää Suomen eka rock-idoli Lasse Liemola, 73 vuotta!
Tavastia 5.11. 5 e

Halloween osa 1

Kaupungin virallisella leikkikentällä vietetään Halloweenia  britti- ja ruotsalaisvahvistusten voimin. Länsinaapurista saapuvat  muun muassa Gena ja Systematic, saarivaltiota taas edustaa Barenoize.
Playground 30.10. 10e

Halloween osa 2

Halloweeniä voi viettää myös muualla kuin Punavuoressa. Bäkkärissä pyhäinpäivää juhlitaan Hellsinki-teemalla. Luvassa lienee siis helvetillisen hyvää menoa.
Bar Bäkkäri 30.10. 2,50 e

Rap SM 2010

Suomen taitavinta freestyle-riimittelijää haetaan taas. Vuodesta 2002 järjestetyn tapahtuman juontaa tänä vuonna Paleface, ja tuomaristossa istuu muun muassa räppäri Karri Koira. Afterpartyt vietetään Fredan Tivolissa.
Nosturi 6.11. 20e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi