Reino Nordin 2.0

Sun kakka on sun kakka. Ei Reino Nordinin kakka.

Kuva: Andrei Kipahti

Kello on yhdeksän tiistaiaamuna. Reino Nordin, 32, rupattelee hyväntuulisesti lasten kurahaalareista myyjän kanssa punavuorelaisessa kahvilassa. Molemmat toivovat, että loskakeliä varten sellaisia tehtäisiin aikuisillekin.

Hän tilaa kalkkunasämpylän, kookosvettä ja luomukahvin.

Tänään Nordin julkaisee ensimmäisen sinkkunsa PME:n leivissä. Puhu vaan kertoo turhasta lässytyksestä, jota pari- ja ystävyyssuhteissa harrastetaan. Tyylilaji on poppia, mutta biisi on herkkä ja pienieleinen Nordinin tyyliin. Hän on kuitenkin tehnyt selkeän irtioton vanhoista piireistä.

“En jaksa olla mikään reggae-Reino, se on masentava titteli. Olen oikeasti aina ollut poppiäijä, joka on vain ajautunut väärään seuraan.”

Nordin puhuu lakkaamatta, vuoroin kevyitä, vuoroin syvällisiä. Hän heittelee tämän tästä värikkäitä vertauskuvia ja vitsejä.

“Mitä hippi sanoi, kun pilvi loppui? Vittu tää reggae on paskaa.”

Uuden tuotannon Nordin on miehen omien sanojen mukaan Reikki 2.0, jonka kaikki musiikilliset ratkaisut on tehty tietoisesti. Reggaeta ei tulla kuulemaan, vaan luvassa on popin lisäksi esimerkiksi jopa tropical housea. Tärkeintä Nordinille on, että musiikki on tanssittavaa. Hän on silminnähden innoissaan.

“Musassa on uutta energiaa. Se bängää, ja sopii laajemmalle yleisölle. Suuremmille lavoille.”

Isommat kuviot tarkoittavat Nordinille toivottavasti myös enemmän rahaa, ja se tulee kolmen lapsen isälle tarpeeseen. Mies tähtää rehellisesti poplistojen kärkeen eikä epäile yhtään, etteikö hänelle olisi siellä sijaa. Eikä varmaan kukaan muukaan.

“Haluan viedä myös tämän artismiuden uudelle levelille. En halua laulaa Siltasessa ikuisesti ja rämpiä matskun kanssa, joka on aitoa ja omatekoista, mutta josta tykkää vain kourallinen ihmisiä.”

Asioita ei Nordinin mielestä tarvitse tehdä vaikeimman kautta. Jos haluaa tehdä hankalan genren musiikkia, ei voi olettaa, että saavuttaa valtavat yleisöt. Uuden aallon Nordin haluaa keskittyä täysillä siihen mitä osaa, lyriikoihin ja laulamiseen, ja jättää tuotannon käsiin, jotka sen parhaiten hallitsevat. PME:n leivissä tämä on mahdollista.

Vuonna 2012 ilmestyneessä City-lehdessä kirjoitettiin kannessa asti, että Reino Nordin on Suomen suurin mulkvisti. Jutun mukaan Nordiniin liitettyjä suosituimpia hakusanoja Googlessa ovat kusipää, sika ja syrjähyppy, ja tuloksia on 68 000. Vuonna 2016 tuloksia on yli tuplasti enemmän, ja suosituimmat hakusanat ovat keikat, YouTube, talo ja Instagram. Onko maailma muuttunut vai mies itse?

“Maailma on muuttunut, mutta mä vasta olenkin. Ja se on ihanaa. En muuten tajua, miksi ihmisiä kiinnostaa se talo. Porukka on varmaan Suomessa sellaista talonrakentajaa, millainen en itse yhtään ole. Selkeästi.”

Nordin viittaa surullisenkuuluisaan talonrakennusprojektiin, jonka kävi läpi muutama vuosi sitten samalla, kun hänen vaimonsa osallistui Iholla-dokumenttirealityyn. Hometalosta tuli julkinen murheenkryyni, mutta nyt se on myyty, ja mies osaa nauraa kokemukselle.

Nordinia ei hävetä tai harmita mikään - paitsi ehkä hiukan se, että oman äänen löytämisessä tuhraantui aikaa. Muuten millään ei ole enää väliä. Vain sillä, että nyt hommat ovat jiirissä.

“Olen nähnyt niin paljon paskaa ja tyrinyt niin monta kertaa, ettei minun tarvitse enää olla mitään mieltä mistään. Jos joku on kusipää, se ei ole multa pois.”

Sitä tulee olemaan myös Nordin 2.0. Nyt mies tekee sitä, mitä itse eniten haluaa ja keskittyy vain omiin asioihinsa. Hän haluaa päättää kaikesta ja olla kaikesta vastuussa - mutta vain siitä, mikä on hänen. Paskanjauhanta, ilkeät kommentit tai huolestuttavat uutiset eivät Nordinia hetkauta.

Olemme jutelleet tunnin. Nordin on juonut kahvinsa ja syönyt sämpylänsä, ja nyt hänen täytyy kiirehtiä parturiin. Ensin hän kuitenkin kiteyttää uuden Nordinin ja itseensä keskittymisen värikkääseen tapaansa sananlaskuksi:

“En suostu tuhlaamaan aikaani huolehtimalla asioista, jotka eivät kosketa mua. Tuo on sun kakka. Se ei ole mun kakka. Älä kuvittele, että se muuttuu mun kakaksi, jos laitat sen mun pöydälle.”

1 kommentti

Sepuli

5.2.2016 15:12

VG oli sanonut että Reijolla on niin hyvä ääni ettei sitä voi heittää hukkaa. Siinä kaksi suunnatonta lahjakkuutta kohtasi niin että tyrät rytkyivät. Paska biisi jota parhaimmillaankin keskinkertainen karaokelaulu ei juuri nostata. 2-/10.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi