Risottobuumi villitsee Vallilassa! Asiakkaiden anelu tuotti tulosta - suosikkiravintola kasvatti hehkutetun herkun annoskokoa

Ravintola Albina & Alexisin tryffelirisotto on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi pääkaupunkiseudun himotuimmista annoksista.

Kuva: Albina & Alexis

Lokakuussa Vallilan Konepajalle avautunut Albina & Alexis on noussut lyhyessä ajassa Helsingin puhutuimpien ravintoloiden joukkoon. Vaikka ravintolan ruokalista on täynnä toinen toistaan herkullisempia annoksia, yksi on kuitenkin noussut kirkkaasti ylitse muiden. Tryffelirisotto.

LUE LISÄÄ: Huippukokit avaavat kilvan ravintoloita Helsinkiin: Näiden paikkojen varauskalenteri käy kuumana

Ravintola kertoo sosiaalisessa mediassa saaneensa palautetta liian pienestä annoskoosta; asiakkaiden mielestä on lähes rikos tarjota kyseistä herkkua niin pieninä annoksina. Palaute on kuultu ja annoskokoa suurennettu vastaamaan asiakkaiden risottohimoa.

Mutta mikä tekee kyseisestä annoksesta niin äärettömän herkullisen?

Ravintolan mukaan Albinan risotto valmistetaan vuoden idätetystä Carnarolista. Carnaroli menettää kypsytyksen aikana hyvin vähän tärkkelystä ja imee paljon nestettä, mikä tekee lopputuloksesta äärimmäisen maukkaan.

Janne Ahola on kehittänyt yhteistyössä Albinan omistaja Teemu Auran kanssa ravintolan menun ja reseptit.
Janne Ahola on kehittänyt yhteistyössä Albinan omistaja Teemu Auran kanssa ravintolan menun ja reseptit. Kuva: Albina & Alexis

“Risottomme valmistetaan itse haudutettuun kanaliemeen, joka tuo makuun umamisuutta ja pyöreyttä.”

Annos viimeistellään tryffelitahnalla maustetulla mascarponejuustolla, voilla sekä parmesaanilla. Ei voi mennä pieleen.

“Näin annoksen rakenteesta ja mausta tulee hyvin pehmeä ja kermainen. Päälle vielä tuoretta tryffeliä, ja voilá!”

BasBasin risotto hurmaa jo neljättä vuotta

Albina & Alexisin risotto ei suinkaan ole ainoa, joka on sulattanut asiakkaiden sydämet. Toinen yhtä hehkutettu annos löytyy Baskeri & Bassosta, tuttavallisemmin BasBasista, jonka risottoja on hehkutettu koko ravintolan nelivuotisen historian ajan.

Ravintolan listalta löytyy sesongin mukaan vaihtuvia risottoja aina veriappelisiinilla maustetuista risotoista tillillä höystettyihin versioihin. Yhteistä näille kaikille on kuitenkin se, että niitä ei voi vastustaa!

Kuva: BasBas

“Parempaa kuin useimmissa, yhtä hyvää kuin tietyissä paikoissa”, yrittäjä Niki Thieulon kommentoi BasBasin risottoannosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi