Huippukokit avaavat kilvan ravintoloita Helsinkiin: Näiden paikkojen varauskalenteri käy kuumana

Epävarmasta alkuvuodesta huolimatta Helsinkiin aukeaa tänä syksynä joukko nimekkäiden huippukokkien ravintoloita. Uutuusravintolat tarjoilevat laajan kattauksen herkkuja aina ranskalaisista äyriäisruoista kalifornialaisiin hiiligrilliaterioihin.

Aiemmin tänä vuonna kerroimme muun muassa huippukokki Tomi Björkin uudesta Lily Lee -ravintolasta, joka ei suinkaan jäänyt nimekkäiden kokkien ainoaksi. Tänä syksynä ovensa avaa joukko ravintoloita, joiden taustalla häärii nimekkäitä hahmoja.

Bardot

Huippukokit Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen avasivat lokakuun 1. Päivä uuden kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin erikoistuneen ravintolan Helsingin ydinkeskustaan Kluuvikadulle. Perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä inspiraatiota ammentava Bardot-ravintola lupaa tarjoilla eläväistä ja epämuodollista kortteliravintolatunnelmaa.

Vaikka ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle voi kuulostaa haastavalta, Välimäki lupaa uuden ravintolan puitteiden olevan kunnossa erinomaiselle ruokaelämykselle. Ravintolauutuus käsittää myös baarin ja katuterassin.

  • Mitä: Ranskalaisia makuelämyksiä
  • Missä: Kluuvikatu 1
  • Kenelle: Nautiskelijoille

 

Albina & Alexis

Vallilan konepajan alueella sijaitseva Albina & Alexis on konditoriamaailmasta tutun Teemu Auran, sommelier Antti Paasosen ja ravintoloitsija Riku Stenrosin intohimoprojekti, joka avasi ovensa yleisölle lokakuun ensimmäinen lauantai. Ravintola tarjoilee modernia ja kansainvälistä ruokaa, paikallisella ja ekologisella twistillä höystettynä. Listalta löytyy muun muassa haudutettua taimenta, käsintehtyä pastaa ja pistaasi tiramisua.

Nimensä mukaisesti ravintola koostuu kahdesta osasta; illallisravintola Albinasta ja viinibaari Alexisista.

  • Mitä: Korttelitunnelmaa ja herkullista ruokaa
  • Missä: Aleksis Kiven Katu 23
  • Kenelle: Fiilistelijöille

Version

Kuva: Version

Televisiostakin tutun Kari Aihisen uusi ravintola Version ei tarjoile vain lounasta ja illallista, vaan Hotelli U14:n yhteydessä sijaitsevaan ravintolaan voi pistäytyä myös hitaalle aamupalalle tai herkullisille drinkeille. Monipuolinen ravintola tarjoilee niin klassikoita kuin kalifornialaisen keittiön inspiroimia, hiiligrillissä valmistettuja annoksia.

  • Mitä: Kalifornian makuja
  • Missä: Unioninkatu 14
  • Kenelle: Seikkailunhaluisille

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi