Rita Ora, Diplo ja Bad Bunny saapuvat Ruisrockiin

Kesän yksi huipuimmista festareista täydentää ohjelmistoaan kovilla listakärjillä.

Brittipoppari Rita Ora on kiinnitetty kesän Ruisrockiin.
Brittipoppari Rita Ora on kiinnitetty kesän Ruisrockiin. Kuva: MTV International/Wikimedia Commons

Ruisrockissa nähdään ensi kesänä monipuolinen kattaus kansainvälisiä nimiä eri musiikkigenreistä. Maailmalla jättimäiseksi ilmiöksi kasvaneen lattarimusiikin kaksi tämän hetken nimekkäintä artistia vierailee festivaalilla.

Laulaja, räppäri ja tuottaja Bad Bunny on lyhyessä ajassa noussut kysytyksi esiintyjäksi ja kiertänyt loppuunmyydyillä areenoilla eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Latinalaista Amerikkaa. Ylistystä ja palkintoja kerännyt J Balvin saapuu Ruissaloon puolestaan tarjoilemaan hiphopilla kuorrutettua reggaetonia.

Loppuvuodesta odotetun uuden albumin julkaissut popmuusikko Rita Ora pudotteli levyltä ennakkoon toinen toistaan kovempia singlejä, jotka ovat keränneet suoratoistopalveluissa satojamiljoonia kuunteluja.

Tuottaja ja muusikko Diplo sekä DJ-kaksikko Dimitri Vegas & Like Mike edustavat elektronisen musiikin terävintä kärkeä, ja globaaliksi popilmiöksi kasvanut Troye Sivan yhdistelee tanssihiteissään 80-luvun syntikkapoppia ja raikkaita nykysoundeja.

Kansainvälisten nimien lisäksi Ruisrock on lisännyt ohjelmaan ison joukon kotimaan kärkiartisteja. Mukana ovat muun muassa Alma, JVG, J. Karjalainen, Ellinoora, Gasellit, Olavi Uusivirta ja uutta musiikkia kevään aikana julkaiseva Chisu.

Lisäksi festivaalilla nähdään esimerkiksi tauolle jääneen Haloo Helsingin! Elli Haloon sooloprojekti Ellips, suomenkielisen popin suunnannäyttäjä Vesta ja Emma Gaalassa kriitikoiden valinnaksi noussut Ruusut. Luvassa on myös joukko suomirapin kuumimpia nimiä, kuten Adikia, SOFA, Melo ja Cledos sekä kovassa nosteessa olevat popkokoonpanot Maustetytöt ja Rosita Luu.

Uusien artistien lisäksi Ruisrock on nyt julkistanut päiväkohtaisen ohjelman. Samalla myyntiin tulivat yhden ja kahden päivän liput sekä VIP- ja Ruisrock+-liput. Festivaalin lippujen kysyntä on ollut tänä vuonna ennätyksellistä.

Nyt julkistettujen artistien lisäksi festivaalille on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa Travis Scott, Brockhampton, Future, , Sigrid ja The 1975. Runsaasti lisää ohjelmajulkistuksia on luvassa talven ja kevään aikana.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi