Roiku riippukeinussa tai makoile tekonurmikolla – Kapsäkin terassilla on lupa olla mukavasti

Muun muassa yrttinsä itse kasvattava Kapsäkki haluaa tarjota asiakkailleen oman kylän tuotteita. Kesällä myös take-away piknik-kori.

Kuva: Jani Osmo / 3:2 Photography

Oletko jo huomannut Mäkelänkadun ja Hämeentien risteyksessä olevan vihertävän keitaan? Jos et, niin nyt on korkea aika käydä tsekkaamassa, sillä risteyksessä on Ravintola Kapsäkin mainio kesäterassi viihdykkeineen.

Kahden puun välissä komeilevee riippukeinuja, aurinkotuoleja ja tekonurmikko. Siitä koostuu pohja hyvälle terassille. Kun yhtälöön lisätään vielä live- ja dj-musiikki, Vallilan Panimon olut hintaan 6,50 € ja paikan oma maalaissalaatti hintaan 16 €, on paketti miltei vastustamaton. Unohtamatta tietenkään koko kesän olevaa iltamenua, josta saa muun muassa lämpimiä voileipiä ja keittoa. Osa Kapsäkin raaka-aineista tulee vain muutaman askeleen päästä.

“Kasvatamme itse herneitä ja yrttejä, joita käytämme hyödyksemme aterioiden valmistuksessa. Juomapuolella Vallilan Panimo astuu riveihin ja tarjoaa asiakkaillemme oman kylän tuotetta”, kertoo Kapsäkin apulaisravintolapäällikkö Jani Osmo.

Terassi saattaa sijaintinsa vuoksi tuntua hektiseltä ja hieman raskaalta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole, vaan täysin päinvastaista. Siellä rentoutuu oikein hyvin.

“Asiakkaamme ovat pohtineet onko paikka rauhaton, mutta sitten toteavat ettei ole, koska edustalla on vain liikennettä, joka menee nopeasti ohi”, jatkaa  Osmo.

Kesän ajaksi Kapsäkkiin on suunniteltu pihakeikkoja, joissa Stadin Juhlaorkesteri laittaa vauhtia asiakkaiden tanssijalkoihin. Kapsäkissä on otettu huomioon lähialueen puistoilijat ja heille tarjotaan take-away piknik-kori, joka sisältää leivän, pienen salaatin, kahvin, virvoitusjuoman ja muffinssin. Piknik-kori lähtee puistoilijoiden matkaan 15 euron hintaan.

“Halusimme tarjota helpon evässetin, jonka ottaa mukaan esimerkiksi Dallapen puistoon. Tämän lisäksi terassille on avautumassa jäätelömyynti”, kertoo Osmo.

Monipuolisuus ei siihenkään lopu. Jos pidät peleistä, vinkkaamme seuraamaan Kapsäkin Facebook-sivuja, sillä kesän aikana baarissa järjestetään hauskoja pakopelejä yhdessä Exit Room Helsingin kanssa.

“Meillä on piilotettuja tekstejä ympäri baaria. Escape-baarikokemuksessa kilpaillaan ryhmittäin baarin sisällä.”

Kapsäkki toivottaa kaikki koirat tervetulleiksi.
Kapsäkki toivottaa kaikki koirat tervetulleiksi. Kuva: Jani Osmo / 3:2 Photography

Pieneen herkutteluun sopii hyvin karkki- tai pähkinäpikari.
Pieneen herkutteluun sopii hyvin karkki- tai pähkinäpikari. Kuva: Jessica Sorola

Ravintola Käpsäkki Hämeentie 68. Tämän ja yli sata muuta helsinkiläistä terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi