Rokkaava keskustaterassi: Hard Rock Cafe

Kolmen Sepän patsasta keskustampaan ei Helsingissä juuri pääse - ainakaan terassille.

Kuva: Hard Rock Cafe Helsinki / Facebook

Helsingissä on kesäaikaan satoja terasseja kaupunkialuetta, rantoja ja lähiöitä myöten. Kun jano iskee keskustassa, on apu lähellä: Hard Rock Cafen terassi sijaitsee niin ytimessä, että toista on vaikea löytää. 

Kolmen sepän patsaan viereen levittäytynyt Hard Rock Cafen terassi on helppo paikka pysähtyä lasilliselle tai ruokailuun. Mutkattomuudesta kielii keskeinen sijainti, mutta myös monipuolinen ja konstailematon, burgerintäyteinen menu. Sisällä ravintolassa nautitaan usein livemusiikista, ja keskiviikkoisin järjestetään open mic -iltoja, jolloin esiintymään pääsevät paikalliset nousevat tähdet.

Kansainvälinen Hard Rock Cafe -brändi täytti juuri 45 vuotta. Matka alkoi vuonna 1971 Lontoosta kahden ravintolayrittäjän voimin. Toisin kuin moni ehkä luulee, Hard Rock Cafe ei aloittanut musiikkiesineiden keräilyä heti - homma lähti käyntiin vasta vuonna 1979. Ravintolat tunnetaankin parhaiten vaikuttavista musiikkialan esineistään, jotka henkivät rokkihistoriaa ja herättävät kunnioitusta. Tänä päivänä ketju käsittää 164 ravintolaa, 23 hotellia ja 11 kasinoa 69 maassa ympäri maailman. Melkoinen menestystarina!

Hard Rock Cafe -ravintoloiden tunnetuinta rokkiesineistöä ovat nimmareilla varustetut soittimet ja tunnetuilla kiertueilla käytetyt esiintymisasut. Ensimmäinen esine Lontoon ravintolassa oli Fender-kitara, ja sen lahjoitti muuan kanta-asiakas nimeltä Eric Clapton. Claptonista inspiroituneena myös The Who:n Pete Townshend halusi ripustaa kitaransa ravintolan seinälle. Hän kirjoitti siihen "Mine's as good as his! Love, Pete", omani on yhtä hyvä kuin hänen. Sittemmin rokkihistorian ikonisia esineitä on kertynyt Hard Rock Cafe -ravintoloihin yli 77 000 kappaletta.

Helsingin Hard Rock Cafe avattiin lokakuussa 2012. Se on amerikkalaisten burgeriherkkujen tyyssija, pala rock'n'roll-kulttuuria ja tietenkin mahtava aurinkoterassi. Terassikesä 2016, helli meitä!

Hard Rock Cafe, Aleksanterinkatu 21. Terassi avoinna joka päivä 11-22. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta

1 kommentti

PaulaFox

17.6.2022 15:40

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi