Roobertin Herkku laajenee: karkit pitävät pintansa sokerittomuustrendienkin aikana

Minkäs sille voi: karkki on hyvää.

Martin Koskela ja uusi karkkikauppa.
Martin Koskela ja uusi karkkikauppa.

Vaahtokarkkeja, tikkunekkuja, lakupötköjä, karamellijauheita, irtonamuja... Nam! Vanhat kunnon karkit ovat edelleen kovassa huudossa, vaikka tässä terveellisyys- ja sokerittomuustrendien maailmassa voisi toisin luulla. Niin kovassa, että karkkikauppa Roobertin Herkku avasi helmikuussa toisen liikkeen Helsingin keskustassa.

“Olemme pitäneet suosikkikatujamme silmällä jo jonkin aikaa, ja kun tila löytyi, tartuimme siihen”, Martti Koskela sanoo ja hymyilee.

Kauppa sijaitsee Eerikinkadulla, liiketilassa, jossa oli ennen parturi-kampaamo. Tummanvihreine seinineen ja monipuolisine karkkilaareineen se näyttää todella samalta kuin sisarpuotinsa ja edeltäjänsä, Fredrikinkadun Roobertin Herkku, josta kirjoitimme viime kesänä. Karkkikauppa on nyt kahden liikkeen ketju, jota pitävät sisarukset Martti ja Marja Koskela.

Roobertin Herkku on toimiva konsepti, sillä kaupassa panostetaan elämyksiin. Etenkin lapsiasiakkaat ovat innoissaan, mutta ilo tuikkii vanhempienkin kävijöiden silmissä. Karkit kun ovat onnen asia, jotka sisältävät rakkaita muistoja ja hyväntuulista nostalgiaa. 

Roobertin Herkku on karkin ystävän aarreaitta.
Roobertin Herkku on karkin ystävän aarreaitta.

Roobertin Herkku sai alkunsa jo kauan ennen sisarusten syntymää. Helinä Koskela, Martin ja Marjan isoäiti perusti karkkikaupan Iso Roobertinkadulle vuonna 1963. Se lopetti toimintansa, kun Martti oli seitsemän ja Marja kaksivuotias. 

“Mummi jäi eläkkeelle 1989, ja silloin oli kai tapana, että yritys lopetetaan siihen sen sijaan, että se olisi esimerkiksi myyty jollekulle.”

Sisarukset ajattelivat kaupan uudelleen avaamista jo teini-ikäisinä, mutta lähinnä vitsin tasolla.

“Menin yrittäjäkurssille, jossa liikeideoiden esittelyn jälkeen suurin osa osallistujista pudotettiin pois. Sanoin siskolle, että jos en putoa, avataan se liike.”

Ja niin tapahtui. Karkkibisneksessä menee selkeästi hyvin, kun tilausta on jo toiselle kaupalle. Koskela lupailee, että lisää liikkeitä on mahdollisesti tulevaisuudessa luvassa. Mutta eivätkö sokerittomuustrendit ja terveysintoilut huoleta?

“Ei. Meillä on mahdollisuus muuttua asiakkaiden toiveiden mukaan. Hyllystämme löytyy sokerittomia tuotteita, raakasuklaita ja luomuhommia”, Martin Koskela sanoo.

Lisäksi vegaanisia karkkeja on kaupassa koko liuta. Ja siinä, missä trendit tulevat ja menevät, ovat Koskelat huomanneet, että valtaosa väestöstä tykkää edelleen normikamasta.

“Meillä on kaikkea spesiaalia, mutta nallekarkit myyvät parhaiten.”

Roobertin Herkussa seuraillaan karkkiskeneä tarkasti ja tiedetään, mikä milloinkin on in. Plussaa on, ettei karkkikaupan omistajalla ole koskaan pulaa viemisistä, kun täytyy mennä juhliin. Hampaissakaan ei ole reikiä, vaikka karkkia tulee syötyä joka päivä, Koskela hymyilee. 

"Karkit ovat mukava bonus työssä."

Roobertin Herkku, Fredrikinkatu 19 ja Eerikinkatu 10. Karkkeja voi tilata myös Woltilla. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi