Rovaniemelle avattiin Classic American Diner

Rollon Dinerista saa paikallista herkkua: poroburgeri puikularanskiksilla.

Ensimmäinen American Diner avattiin Tampereen Finlaysonille 15 vuotta sitten. Nyt konseptin mukaisia ravintoloita on Helsingistä pohjoiseen yhteensä jo kymmenen, kun Restamaxin kymmenes amerikkalaisdiner avattiin Rovaniemelle. Menu pohjautuu jenkkimakuihin kaikissa American Dinereissa – hampurilaisia, sandwichejä, siipiä ja tietenkin aitoamerikkalaisia jälkiruokia.

"Meillä burgerin sielu on aina pihvi. Panostamme lihaan, pihvin rakenteeseen ja maustamiseen paljon. Runsas ja tuhti ideologia näkyy annoskoissa, erityisesti hampurilaisissa. Ruokalistamme kulmakivinä ovat burgereiden lisäksi käsintehdyt pirtelöt, apple pie ja pancake, joita on aina löydyttävä listalta – muuten jenkkikulttuuri karisisi olennaisesti pois", Restamaxin kehitysjohtaja Tero Kaikkonen kommentoi.

Pohjoisessa Dinerissa on kuitenkin myös oma paikallinen erikoisuutensa.

"Meillä on ensi viikosta alkaen saatavilla spesiaalina poroburger puikulaperunaranskalaisilla, joka on taatusti mieleenpainuva kokemus niin turisteille kuin kaivattu uutuus paikallisillekin", Restamaxin aluepäällikkö Anssi Karppinen kertoo.

Rovaniemen American Diner sijoittuu Sampokeskukseen Lordin aukion tuntumaan, missä se palvelee nälkäisiä viikon jokaisena päivänä.

"Rovaniemellä on jo ennestään värikäs ravintolakattaus, jota on ilo monipuolistaa tällä kaivatulla, elämyksellisellä matalan kynnyksen jenkkiravintolalla. Loistavan lokaatiomme myötä Dineriin on helppo tulla lounaalle, laskettelu- tai kelkkailupäivänä päivälliselle tai illalla haukkaamaan leffan päätteeksi. Asiakkaat ovat meille tervetulleita ostoskeskuksen aukioloaikojen jälkeenkin, sillä palvelemme omalla sisäänkäynnillä iltaan saakka", Karppinen sanoo.

American Dinerit ovat vuosien saatossa profiloituneet ravintoloiksi, missä amerikkalaisuus on viety hyvin autenttiselle tasolle annoksista fiftarisisustukseen ja tuotemerkeistä musiikkiin.

"Tämä on ainutlaatuinen konsepti, jollaista ei löydy toista koko Suomesta. Uskon sen suosion piilevän helppoudessa, välittömyydessä sekä laadukkaassa ruokatuotteessa. Haluamme erottua runsailla ja ronskeilla annoksilla sekä aidoilla amerikkalaisilla brändeillä Hellmann’sista Root Beeriin. Myös sisustus hiotaan aina huolella ja esimerkiksi Rovaniemellä nähdään muun muassa moottoripyörää, potkurikonetta, kitaraa ja muuta 50-luvun rekvisiittaa näyttävien valojen keskellä”, Kaikkonen sanoo.

Rovaniemen ravintolassa on 110 asiakaspaikkaa. American Dinereita löytyy ennestään Tampereen Finlaysonilta ja Koskikeskuksesta, Lielahdesta, Helsingin Easton-kauppakeskuksesta, Linnanmäeltä ja Citykäytävästä, Vantaan Jumbosta, Jyväskylästä sekä Seinäjoelta.

Classic American Diner, Rovaniemi, Kauppakeskus Sampokeskus, Maakuntakatu 29–31 A.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi