Ruisrock tulee ensi viikonloppuna - myös mobiiliin

45-vuotias festari jaksaa vielä painaa.

Public Enemy esiintyy viikonloppuna Ruississa.
Public Enemy esiintyy viikonloppuna Ruississa.

Turun Ruissalossa 3.–5. heinäkuuta juhlittava Ruisrock täyttää tänä kesänä jo 45 vuotta. Yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti jatkuneista rockfestivaaleista pitää pintansa edelleen: liput ovat liikkuneet tänäkin vuonna vilkkaasti.

Tänä kesänä Ruisrockin lavoilla esiintyy yhteensä 67 bändiä ja artistia. Odotetuimpiin esiintyjiin lukeutuvat esimerkiksi yhdysvaltalaiset hiphop-artistit Pharrell Williams ja A$AP Rocky, brittiläiset pop-tähdet Ellie Goulding ja Disclosure sekä ruotsalainen dj-tuottaja-kaksikko Axwell /\ Ingrosso, jolla on luvassa näyttävä lavashow.

Ulkomaisten nimien lisäksi Ruisrockissa soittaa suuri määrä kotimaisia eturivin muusikoita. Lavoille nousevat muun muassa Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Antti Tuisku, Disco Ensemble, Apulanta, Mokoma ja Michael Monroe.

Moni yhtye valmistelee Ruisrockia varten erityisshow’n. Don Huonot tekee festivaalilla yhden harvoista kesän keikoistaan, Kingston Wallin jäsenet nousevat lavalle bändinsä muistoksi viimeisen kerran ja Amorphis soittaa Ruisrockissa 20-vuotiaan ”Tales From The Thousand Lake” -albuminsa kokonaisuudessaan. Koko ohjelma löytyy festarin sivuilta.

Lisäksi festari on laajentanut tänä vuonna festivaalialueella ja sen lähistöllä tapahtuvia aktiviteetteja. Alueohjelmaesityksen määrää on kasvatettu niin, että taidetta, performansseja ja muuta oheisohjelmaa on tarjolla Ruissalossa 55 eri tekijältä. Lisäksi alueelle rakentuu 13 design-myyjän kokonaisuus, josta yleisö voi ostaa kotimaisten käsityöläisten valmistamia festivaaliasusteita.

Ruisrockin matkapuhelinsovellus on nyt ilmaiseksi ladattavissa iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin. Se perustuu avoimen lähdekoodin FestApp-sovellukseen ja sitä ovat olleet tekemässä vuosien varrella kymmenet ohjelmistokehittäjät yhteistyössä Ruisrockin kanssa.

Sovelluksessa voi tutustua festivaalin artistikattauksen lisäksi alueohjelman ja ruokamaailman sisältöön. Käyttäjät voivat merkitä artisteja suosikeikseen, jolloin sovellus merkitsee ne aikatauluun eri värillä ja varoittaa keikan lähestymisestä 15 minuuttia ennen keikan alkua.  ´

Ruisrockin liput Tiketistä, Lippupisteestä ja Lippupalvelusta. Lippujen hinnat: 1 päivän lippu (pe/la/su) 80 euroa, 2 päivän lippu (pe-la/la-su/pe+su) 118 euroa, 3 päivän lippu 135 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi