Runsas ja monipuolinen ruokatarjonta yksi syy asua ytimessä

Helsingin runsas ja monipuolinen ruokatarjonta on vertaansa vailla Suomessa.

Herkuttelulla on hintalappunsa
Herkuttelulla on hintalappunsa

Helsingin runsas ja monipuolinen ruokatarjonta on vertaansa vailla Suomessa. Tämä on myös yksi syy, miksi monet haluavat asua ytimessä ja käydä ravintoloissa tai tilata ruokaa kotiin. Jos on kerran tottunut siihen, että voi milloin vain tilata ruokaa lähes mistä tahansa keittiöstä, on tällaisesta edusta vaikea luopua. On selvää, että syrjäisimmillä kylillä eri maiden keittiöistä saa vain haaveilla, ellei sitten itse ole loistava kokki. Toisaalta parhaimmissa ravintoloissa syöminen on myös kallista.

Herkuttelulla on hintalappunsa

Ravintoloissa syöminen on Suomessa melko kallista, jos sitä vertaa vaikka Viron tai Espanjan hintoihin. Kaikki on tietenkin suhteellista ja Helsinginkin ravintolat ovat varsin edullisia, jos niitä vertaa maailman suosituimpiin ravintoloihin. On kuitenkin selvää, että myös Suomessa moni ottaa viikonlopun tullen pienen lainan ravintolailtaa varten ja maksaa sen sitten pois seuraavasta palkasta.
Nykyisin pienlainat ovat käytännössä useimmiten kulutusluottoja ja joustoluottoja, joita voi hakea 100 eurosta ylöspäin jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat tällaista lainaa joten fiksu ihminen vertailee niiden tarjouksia ennen lainapäätöksen tekemistä. Kilpailuttamalla rahoitusta tarjoavat yhtiöt, voi säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja. Jokainen haluaa varmasti mieluummin käyttää rahansa herkulliseen ruokaan ja juomaan, kuin lainan korkoihin.

Monipuolinen gastronominen tarjonta

Helsingin parhaat ravintolat houkuttelevat ruokaharrastajia ympäri maailman. Kaupungin gastronominen tarjonta on poikkeuksellisen monipuolinen, ja se kattaa lähes kaikki maailman keittiöt alkaen perinteisistä suomalaisista ruuista aina kansainvälisiin gourmet-herkkuihin asti. Esimerkiksi poronkäristystä on vaikeaa saada monessa maailman huippuravintolassa.
Yksi Helsingin kuuluisimmista ravintoloista on Michelin-tähdellä palkittu Olo, joka tunnetaan luovasta ja innovatiivisesta suomalaisesta keittiöstään. Ravintola on erittäin suosittu, joten pöytävarauksen tekeminen hyvissä ajoin on suositeltavaa.
Jos haluaa nauttia klassisesta suomalaisesta ruuasta, kannattaa suunnata Ravintola Savoyhin. Ravintolan historia ulottuu aina vuoteen 1937 ja siellä on tarjolla perinteisiä suomalaisia ruokia modernilla twistillä. Savoy on myös tunnettu näyttävästä näkymästään Helsingin kattojen yli.
Sekä Olo että Savoy tarjoavat fine dining -kokemuksen, mutta jos haluaa nauttia rennommasta tunnelmasta, kannattaa suunnata Street Gastroon. Siellä on tarjolla erilaisia katukeittiöherkkuja ympäri maailmaa, kuten korealaisia tacoja ja ramen-keittoa.

Valinnan varaa riittää

Edellä mainittiin vain muutama todellisen herkuttelijan valinta. Näiden ravintoloiden lisäksi Helsingissä on tietysti lukuisia muita herkullisia ravintoloita, joissa voi nauttia laadukkaista aterioista melko kohtuulliseen hintaan. Helsingin gastronominen tarjonta on varsin vakuuttava.
Viime aikoina on uutisoitu paljon siitä, miten nuoret aikuiset ovat kiinnostuneita muuttamaan takaisin maalle. Monipuolisesta ravintolatarjonnasta luopuminen voi olla kuitenkin monelle vaikea paikka, ja osa maallemuuttajista saattaa haluta jo sen takia palata takaisin suurkaupungin ytimeen. Toki maallakin on mahdollista itse kokkailla eri maiden ruokia ja verkkokaupoistakin pystyy tilaamaan kotiovelle esimerkiksi aasialaisia ruokatarvikkeita.

Kaupallinen yhteistyö omalaina.fi:n kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi