Top 5 Ravintolat Helsinki - Helsingin parhaat ravintolat, jotka jokaisen kannattaisi kokea

Tässä Helsingin parhaat! Näiden ravintoloiden ruoka, juoma ja tunnelma ovat aivan omaa luokkaansa.

Vaikka Helsinki ja sen runsas ravintolatarjonta voi tuottaa valinnanvaikeuksia, hätä ei ole tämän näköinen. Poimimme pääkaupungin ravintoloiden joukosta viisi upeaa paikkaa, joissa erottuvat edukseen niin laadukkaista raaka-aineista kuin ruoan, juoman ja miellyttävän tunnelmansa puolesta.

5 x keskustan ravintolahelmet

1. Shelter

  • Missä: Kanavaranta 7
  • Kenelle: Persoonallista illanviettoa kaipaaville

Kuva: Shelter

Helsingin Katajanokan makasiinirakennuksissa, ravintola Nokan ja Sipulin kanssa samassa rivissä, sijaitseva Shelter on ravintola, johon kannattaa viimeistään nyt tehdä lähempää tuttavuutta. Tässä ravintolassa on nimittäin kaikki kohdallaan.

Ruokalistan kulmakiviä ovat sesongit, käsityö ja persoonallisuus, ja yhdessä ne luovat makuelämyksiä, joista olet tähän asti vain unelmoinut.

Mahtavan ruoan lisäksi Shelterin laadusta kertovat myös ainutlaatuinen tunnelma ja uniikki sisustus, jonka kruunu on seinää koristava merihenkinen taideteos. Ainutlaatuisia ovat myös ravintolan astiat ja asiantunteva, mutta samalla äärimmäisen lämminhenkinen palvelu. Ravintolan persoona näkyy ja kuuluu - ja se on vain ja ainoastaan hyvä asia. 


2. Carelia

  • Missä: Mannerheimintie 56
  • Kenelle: Klassikkojen ystäville

Kuva: Carelia

1920-luvulta peräisin oleva sisustus, keskeinen sijainti ja laadukas viinilista. Muun muassa nämä ovat asioita, jotka puhuvat Careliaan astumisen puolesta. 

Ehkä parasta tässä ravintolassa on kuitenkin, että Carelian ranskalaiseen keittiöön nojaavaan ruokaan voi aina luottaa. Listalta voit löytää todellisia klassikoita, kuten Carelian kuuluisan tartarin, jonka ruokakirjailija listasi Cityn haastattelussa kaupungin parhaaksi. Vai maistuisiko sittenkin kunnon marmoripihvi ja jälkiruoaksi ihana tarte tatin?

Tämä ravintola ei kikkaile, vaan tarjoilee yksinkertaista, parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa juuri sinulle.


3. Young Hearts

  • Missä: Arkadiankatu 21
  • Kenelle: Intiimiä tunnelmaa etsivälle

Kuva: Young Hearts

Täydellistä treffipaikkaa etsivän kannattaa ottaa suunnaksi Masterchef-voittaja Patrik Lindströmin tunnelmallinen Young Hearts -ravintola. Ravintolaa kuvaa hyvin "pieni ja tiivis olematta kuitenkaan ahdas." Pelkistetty sisustus ja rento tunnelma luovat täydelliset puitteet ruoasta, juomasta ja seurasta nauttimiseen, joten pöytävaraus tässä lokaatiossa ei varmasti mene metsään.

Tässä ravintolassa laseihin kaadetaan natura-viinejä ja annoksissa maistuu intohimo hyvää ruokaa kohtaan. Paras puoli ravintolassa on, ettei se halua sitoa itseään mihinkään kulttuuriin tai keittiöön, vaan se saa inspiraationsa niin sesongeista, Suomen luonnosta kuin kaukomaiden yrteistä. Young Hearts on utelias ja vapaa - ole sinäkin!


4. Vinkkeli

  • Missä: Pieni Roobertinkatu 8
  • Kenelle: Kaikille joka tilanteeseen

Kuva: Vinkkeli

Muun muassa mutkattomaksi ja rehdiksi ravintolaksi kuvailtu Vinkkeli on matalan kynnyksen ruoka-ja viiniravintola, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tähän Kaartinkaupungissa sijaitsevaan paikkaan voit poiketa niin juhlavalle illalliselle, nopealle lounaalle kuin myös pienelle iltapalalle. Eli toisin sanoen ihan milloin vain!

Raaka-aineet ovat laadukkaita ja sesongin mukaisia ja Vinkkeli tarjoilee vierailleen niistä valmistettuja klassikkoannoksia, joissa maut ovat enemmän kuin kohdillaan. Jos lautasella on huippulaatua, sitä on myös laseissa. Ravintolassa luotetaan nimittäin laadukkaisiin ja alkuperää peilaaviin viineihin, jotka asiantunteva sommelier on parittanut täydellisesti ruoka-annoksiin.

Helsingin Vinkkeliin astuvaa voikin sanoa odottavan kokonaisvaltainen ravintolaelämys, jonka kruunaavat kodikas tunnelma, maittava ruoka ja ammattitaitoinen henkilökunta.


5. Demo

  • Missä: Uudenmaankatu 11
  • Kenelle: Yllätyksiä etsiville

Kuva: Demo

Jos haluat nauttia käsintehdyistä ja näyttävistä annoksista sekä persoonallisesta palvelusta, valintasi on Uudenmaankadun klassikko, Demo. Tältä Tommi Tuomisen ravintolalta löytyy palkintokaapista niin Michelin-tähtiä kuin Vuoden ravintola -tunnustuksia, ja korkea laatu onkin asia, joka erottaa tämän ravintolan monista muista paikoista.

Demo tarjoilee ainoastaan päivän menua, joka sisältää joko neljä, viisi, kuusi tai seitsemän ruokalajia. Menut rakentuvat sesongin ja päivän raaka-aineiden mukaan, joten Demoon kannattaa lähteä syömään etenkin silloin, kun haluat yllättyä annos toisensa jälkeen.

Yllätyksiä tarjoilee ruoan lisäksi myös uskomattoman sujuva palvelu, joka jättää ravintolareissusta vain ja ainoastaan positiivisen kuvan. 

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi