“Ruoka-alan Slush” tuo maailman parhaan ravintolan keittiömestarin Helsinkiin

Kansainvälinen ruoka-alan seminaari Sauce Forum saapuu syyskuussa Helsinkiin.

Sauce Forumissa pohditaan ruoka-alan tulevaisuutta muun muassa trendien, talouden ja raaka-aineiden kautta.
Sauce Forumissa pohditaan ruoka-alan tulevaisuutta muun muassa trendien, talouden ja raaka-aineiden kautta. Kuva: Sauce Forum

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä Sauce Forum kokoaa ruoka-alan ammattilaiset kansainväliseen huippuseminaariin Helsinkiin 1.–3. syyskuuta. Ruoka-alan Slushiksikin kutsutun foorumin kantavana teemana on Power of Food.

Aiempina vuosina Tallinnassa järjestetty Sauce Forum tuo Helsinkiin myös kansainvälisen tason huippukokkeja, joiden luomuksia yleisö pääsee maistelemaan seminaarin oheistapahtumissa.

Avajaispäivän illallisella on tarjolla harvinaista herkkua, sillä menusta vastaa maailman parhaaksi ravintolaksi tituleeratun ja kolmella Michelin-tähdellä palkitun Eleven Madison Parkin keittiömestari Dmitri Mägi yhdessä Hans Välimäen kanssa. Illallinen tarjoillaan Palacessa lauantaina 1. syyskuuta. Muiden vierailijoiden nimet sekä seminaarien tarkemmat aiheet paljastetaan vasta lähempänä tapahtumaa.

Sauce Forumin pääteemana on “Power of Food”. Ruoan tulevaisuutta ja valtaa globaalissa taloudessa pohditaan esimerkiksi teknologian, raaka-aineiden ja trendien kautta.

“Ruoka on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Maailman väkiluvun ylittäessä jo 7,5 miljardia, ruoasta on tullut yksi maailman tärkeimmistä taloustekijöistä ja teknologiasta muutoksen suurin mahdollistaja”, sanoo Pauliina Pirkola, Sauce Forumin perustaja.

“Kasvava osa kaupunkilaisten ruokabudjeteista käytetään ulkona syömiseen, mikä tekee keittiömestareista ja ravintolakokeista ruoan tulevaisuuden suuria vaikuttajia. Heidän päätöksensä vaikuttavat valtavasti meihin kaikkiin - niin terveyteen, talouteen kuin maailman ekologiseen kestävyyteen. Vaikka toimitaan lokaalisti, on äärimmäisen tärkeää, että ravintola-ammattilaiset ovat tietoisia ruokamaailman globaalista kehityksestä ja ymmärtävät omien valintojensa vaikutuksen suuremmassa mittakaavassa.”

Sauce Forumin tapahtumapaikkoina toimivat Palace, NJK ja Vanha Ylioppilastalo.

Sauce Forum 1.–3. syyskuuta Helsingissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi