Saa syödä! tarjoilee ilmaisen kasvislounaan Helsingin keskustassa

Tempauksella halutaan kiinnittää huomiota turhaan ruokahävikkiin.

Kuva: Thinkstock / iStock

Helsingin keskustassa Narinkkatorilla jaetaan keskiviikkona 6. marraskuuta 5 000 ohikulkijalle ilmainen kasvisruokalounas. Tapahtuma on osa 4.-10. marraskuuta vietettävää valtakunnallista Hävikkiviikkoa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hävikkiviikko haastaa kansalaiset miettimään omaa ruoankulutustaan. Lounastempauksen esikuvana toimii maailmanlaajuinen Feeding the 5000 -liike, joka on järjestänyt vastaavia tapahtumia muun muassa Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Lounaasta vastaa luomuruoan puolestapuhuja, keittiömestari Jaakko Nuutila, ja sen sen valmistavat ja jakavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun keittiömestariopiskelijat. Ateriat valmistetaan kaupoilta ylijäävistä raaka-aineista, ja jaetaan ohikulkijoille aamulla sekä lounasaikaan klo 10.30. Lounaalla ruokaa valmistetaan ja tarjoillaan myös paikan päällä.

Ilmaisen lounaan lisäksi tapahtumasta voi käydä hakemassa vinkkejä tähteiden tuunaamiseen ja ruokahävikin vähentämiseen kotona.

Tempauksen järjestävät yhteistyössä Motiva, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kuluttajaliitto, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, maa- ja metsätalousministeriö, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Maa- ja kotitalousnaiset.

Hävikkiviikko  4.–10.11.2013. Lisää tietoa tapahtuman Facebook-sivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi