Safkafestarit Turussa

Turussa päästään taas nauttimaan kulinaristisista tapahtumista Turun Ruokamessujen yhteydessä.

Ruoka-alan ammattilaiset saapuvat viikonlopuksi ilahduttamaan turkulaisia.
Ruoka-alan ammattilaiset saapuvat viikonlopuksi ilahduttamaan turkulaisia.

Safkafestarit

Turussa päästään taas nauttimaan kulinaristisista tapahtumista Turun Ruokamessujen yhteydessä. Tämän vuoden teemoina messuilla ovat lähi- ja luomuruoka, pohjoismaiset keittiöt, japanilainen keittiö sekä olut ja viini. Ruoan puhtautta ja alkuperää korostetaan myös näytöskeittiössä, jossa kokkeina häärivät Aki Wahlman ja Antti Vahtera. Keittiössä vierailevat tämän syksyn ajankohtaiset ruokavieraan, kuten uusien keittokirjojen tekijät. Lisäksi messuilla nähdään ja maistetaan mm. suklaaluentoja ja -tastingia. Pelkän ruoan lisäksi messuilla käsitellään myös mm. keittiövälineitä, alan koulutuksia, ruokamatkailua ja ravintola- ja juhlapalveluja.
Turun Ruokamessut 2011 Messukeskuksessa, Messukentänkatu 9–13, 30.9.–2.10.

Pihvitalo Turkuun

Amerikan Top Chef -ohjelmassa menestynyt Stefan Richter avaa lokakuussa ravintolan Turkuun. Stefan’s Steakhouse -nimeä kantava pihvipaikka aukeaa Läntiselle Rantakadulle. Steakhouse tarjoilee nimensä mukaisesti pihvejä, joista esimerkkinä mainittakoon talon erikoisuus, Wagyu-härän sisäfileepihvi Kobe-tyyliin.
Stefan’s Steakhouse, Läntinen Rantakatu 37

Kuiva karpalo

Kopparberg tuo markkinoille syksyn uutuutena Dry Cranberry -siiderin. Lähes sitruunamainen happoisuus ja kevyt kirpeys tuovat karpalon maun raikkaasti esille antaen siiderille miellyttävän, pirskahtelevan jälkimaun. Siideri on omiaan vaikkapa tervetuliaismaljaksi kuohuvien tilalle.

Klubi 8 vee!

Turun Klubi juhlii jo kahdeksanvuotista taivaltaan ja sen kunniaksi elävä musiikki soi kahdessa kerroksessa. Iltakerroksessa soittelee turkulainen Molly Grows Up ja Livessä tempona on ska, kun helsinkiläinen Valkyrians coveroi punk-klassikoita.
Klubi, Humalistonkatu 8, 29.9.

Olutfestivaali

Kiitoradalla vietetään tänä vuonna Oktoberfestiä. Tarjolla on kuohuvia oluttuoppeja, shottityttöjä, puolikas porsas ja runsaasti muita herkkuja noutopöydästä. Pakettiin kuuluu kaksi aktiviteettia, notkuva buffetpöytä ja tietysti olutta. Henkilökunta on pukeutumista myöten mukana fiiliksessä!
Kiitorata, Yliopistonkatu 29, 24.9.

Italia Aurorassa

Ravintola Auroran tämän syksyn italialaisella ruokalistalla on vaikutteita mm. Alpeilta: vuorten, jokien, vehreiden laaksojen, järvien ja upeiden metsien värittämältä Trentino-Alto Adigen alueelta. Makuja  maistellaan aina marraskuun alkuun asti.
Ravintola Aurora, Linnankatu 32

Hyvää musiikkia

Ravintola Pikku-Torre aloittaa Hyvän Musiikin Klubin kuun 16. päivä. Kääntö Recordsin järjestämällä klubilla kuullaan aluksi turkulaista Dead Keysiä ja Kääntö Recordsin omaa Push Button Musicia.
Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30

Herman sulki

Suru-uutinen kiiri pitkin Aurajoen rantoja: ravintola Herman sulki ovensa vuokrasopimuksen päätyttyä. Keväällä Herman menestyi erinomaisesti Viisi Tähteä -lehden listauksessa nousten 50  parhaan ravintolan listalla sijalle 14. Hermannin tiloihin aukeaa uusi ravintola tuota pikaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi