Sage Francis ja suomalaiskollegat Oulun Hoodfesteillä

Pikkufestareita riittää loppuvuodellekin, Oulun hoodeillakin.

Sage Francis.
Sage Francis. Kuva: Prentice Danner

Oulussa venytetään festarikautta uuden räppifestarin kanssa, kun Hoodfest hiipii kulmille. Oulun Areenan Terminaalissa kahtena päivänä järjestettävissä kemuissa kuullaan vaihtoehtoisen suomalaisen hiphopin kärkinimiä Asasta, Julma H:n, Stepan ja Aivovuodon kautta Eevil-Stööhön. Perjantaina kylille saapuu myös jenkkiläinen underground-veteraani ja saarnamies Sage Francis, joka tunnetaan paitsi kantaaottavista sanoituksistaan, myös eeppisestä lavakarismastaan.

Herra Francis on arvostettu kirjoittaja, jonka yksityiskohtaiset tekstit ovat herättäneet ihastuksen lisäksi pahennusta. Francis on MC sanan joka merkityksessä: battleräppäri, spoken word -taiteilija ja yhteiskuntakriitikko. Francis tekee rankkaa musiikkia, jossa on rankka sanoma ja hän tietää, ettei se uppoa kaikille. Eräässä tv-haastattelussa hän sanoi, että kevyeen viihteeseen tottuneet ihmiset eivät oikeastaan pidä siitä, että heille tuputetaan liikaa sanomaa. Silti hän tunkee musiikkinsa täyteen sitä, oli kyse sitten valtamedian kritiikistä, sodasta, korruptiosta tai ihmisen sisäisistä kamppailuista itsensä kanssa.

Francisin läpimurto tapahtui heti debyyttialbumin Personal Journals myötä vuonna 2002, ja hänestä tulikin pian ensimmäinen Epitaph-merkille kiinnitetty rap-artisti. Sittemmin Francis on palannut indie hiphop -juurilleen ja levyttää perustamalleen Strange Famous Recordsille. Artistin viimeisin levy Copper Gone julkaistiin vuonna 2014, mitä seurasi lähes 200 keikkaa käsittänyt kansainvälinen kiertue, joka toi Francisin esiintymään edellisen kerran myös täydelle Kuudennen Linjan salille.

Oulun lisäksi Francis heittää keikan Helsingin Kuudennella Linjalla 29. syyskuuta.

Hoodfest 2016, Oulu Areena, 30.9-1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi