Skidit Festarit lupailevat lauantaista vekkuleinta päivää ikinä

Lapset valtaavat Kallion klubikompleksin.

Kuva: Kati Rapia / Skidit Festarit

Lauantaina 18.8. luvassa on pieniä suuria seikkailuja ja taianomaista festarifiilistä koko perheelle, kun Skidit Festarit valtaa Kallion klubikompleksin historiallisessa Elannon korttelissa. Ihan uudella tavalla toteutetut lastenfestarit järjestetään osoitteessa Tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Tänä vuonna Skidit Festareista syntyy ihan uudenlainen, Linnanmäen Vekkulasta inspiroitunut seikkailu, johon sekä lapset että aikuiset voivat sukeltaa. Satumaisesta tilasta löytyy kokonainen pahvikaupunki, camping-alue ja vaikka mitä muuta mielikuvistusta kutittavaa. Elannon korttelin jännittävien huoneiden muodonmuutosta ovat loihtimassa taiteen maisteri, taidekasvattaja ja kuvittaja Maria Sann, muun muassa Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla palkittu kuvittaja Sanna Mander sekä visualisti ja luomupuutarhuri Jaana Saraste.

"Me uskotaan mielikuvituksen voimaan ja kokemisen mahdollisuuksiin ympärillämme. Skidit Festareilla lapset saavat näkyä ja kuulua ja osallistua", festivaalijohtaja Aino Heikkinen kuvailee.

Myös teatteri astuu alas lavalta osaksi kokonaisvaltaista festivaalitunnelmaa.  Ylioppilasteatterin hauskat hahmot seikkailevat muina festarikävijöinä juhlakansan joukossa ja bailaavat DJ Orkidean Open Air Skidit Diskossa. Musiikkielämyksiä tarjoavat myös päälavalla esiintyvät Pietarin Spektaakkeli, Tuulihattuja ja Tuhatjalkaisia -orkesteri sekä lasten oman Open Stagen lahjakkaat musisoijat.

Tapahtumapaikka siirtyy isolta pihalta jännittäviin sisätiloihin ja sympaattiselle takapihalle, joten lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Elannon korttelin tiloissa on portaita, eikä tiloissa voi liikkua lastenvaunuilla. Vaunuille on tilaa ulkona.

Skidit festarit, Kaikukatu 4, lauantaina 18. elokuuta klo 10-16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi