SkyWheel, pop up -puutarha ja kesäkahvila Allas – Katajanokan koukut

Katajanokalla nautitaan rennoista tapahtumista ja kesäkahvilasta.

Kuva: Kuva: Laura Sievälä

Lontoolaisilla on London Eye, helsinkiläisillä Finnair SkyWheel. Kyseinen 40 metrin korkeuteen kohoava maailmanpyörä on hallinnut maisemallisesti Katajanokkaa toukokuusta saakka. Aluksi pyörää kutsuttiin Helsinki SkyWheeliksi, mutta hanke sai sittemmin sponsorikseen Finskin, joten nimikin meni vaihtoon.

Finnair SkyWheeliin pääsee 12 eurolla ja kyyti kestää 10-12 minuuttia. Maailmanpyörässä on 30 ilmastoitua gondolia, joista yksi on erikoishytti. Jos siis haluat oikein pröystäillä, sinun kannattaa valita VIP-gondoli, jonka lattia on lasia ja penkit nahkaa. 195 euron VIP-hinnalla saa lisäksi pullon samppanjaa, musiikkia ja enemmän aikaa hytissä. 

Jos maailmanpyörässä pyöriminen ja maisemien ihailu saa huikomaan, kannattaa poiketa vielä kesäkahvila Altaassa ja pop up -puutarhassa. Keskellä kivistä satama-aluetta on pop up -puutarhan myötä vehreä piknik-alue, jonne voi vapaasti levittää oman viltin ja nauttia kahvilan antimista. Pop up -puutarhan hedelmäpuiden satoa saa myös kerätä ja syödä.

Altaalla myös tapahtuu kesäisin. Alue toimii kaupunkifestivaalien tapahtumapaikkana ja siellä pääsee kuuntelemaan myös musiikkia. Torstaisin on esimerkiksi akustisia singer-songwriter-keikkoja ja lauantaisin DJ-fiilistelyä.

Kuva: Kuva: Helsinki Allas/ Facebook

Keväälle 2015 on samalle alueelle luvassa myös jotain aivan uutta: ympäri vuoden avoinna oleva merikylpylä Allas, jonka allas-alue tulee koostumaan kahdesta täysimittaisesta uima-altaasta, lastenaltaasta sekä uimahyppyaltaasta. Merikylpylässä tulee olemaan myös saunoja sekä auringonotto-alueita. Kylpylä rakentuu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen ja sen kahvilasta saa muun muassa vastapaahdettuja kahveja ja lähiruokaa. 

FINNAIR SkyWheel (Katajanokanlaituri 2) avoinna ma ja su 10-20, ti-to 10-22 ja pe-la 10-23.
Helsinki Allas (Katajanokanlaituri) avoinna säävarauksella ma-to 9-24, pe-la 9-02 ja su 9-24.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi