Söisitkö? Tamperelaisen Secret Sauceityn kympin pizza jakaa mielipiteet: “Aika raju, mutta herkullinen”

Elokuussa ovensa avannut tamperelaispizzeria erottuu edukseen täysin erilaisella pizzapohjallaan ja upeilla ohjelmanumeroilla.

Maistuisiko sinulle lakritsikastikkeella täytetty pizza?
Maistuisiko sinulle lakritsikastikkeella täytetty pizza? Kuva: Secret Sauceity
  • Mikä: Pizzeria ja SYÖ!-viikkojen uutuusravintola
  • Missä: Pellervonkatu 9, Tampere
  • Mitä: Pizzaa ja live-esityksiä

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Kun korona vei Uutisvuodon ja Villin Kortin käsikirjoittajanakin mainetta niittäneen stand up -koomikko Petri Hankosen keikat, hän päätti ryhtyi leipomaan pizzaa - pitäähän sitä ihmisen jotain tehdä.

Kun pizzaa alkoi paistua kotikeittiössä yhä useammin ja useammin, kokkikavereiden suositusten jälkeen Hankonen päätti kokeilla siipiään ravintoloitsijoina pop up -ravintolan muodossa. Hankosen pizzat olivat heti menestys: maaliskuussa 2021 startatut pop upit myivät heti loppuun.

Ylistävien asiakaspalautteiden ja suosion innoittamana Hankonen päätti kesän lopulla vuokrata keittiön ja avata ensimmäisen ravintolansa Secret Sauceityn ilman minkäänlaista ravintola-alan kokemusta.

Täysin muista poikkeava pohja kerää kehuja

Secret Sauceityn pizzat erottuvat edukseen muun muassa pohjansa ansiosta, joka on Hankosen mukaan täysin erilainen kuin muilla. Mutta todellakin maistamisen arvoinen.

“Pohjaan käytetään kolmea eri jauhoa ja nostatetaan vähintään 48 tuntia. Toki jos rakastaa yli kaiken napolilaista pizzapohjaa, niin sanotaan, että tämä on erilainen. Hyvin erilainen”, Hankonen toteaa.

Petri Hankonen on mies Secret Sauceity Pizzan takana.
Petri Hankonen on mies Secret Sauceity Pizzan takana. Kuva: Jape Gröroos

Pohjan maku on voimakas, ja se vaatii päälleen voimakkaan ja hieman makean makuisen tomaattikastikkeen, joka on on keitetty salaisen reseptin mukaan täydentämään pizzojen makumaailmaa.

“Ja tämä taas pakottaa valitsemaan täytteet, joissa on paljon makua.”

Hankosen mukaan asiakaspalaute on ollut 99 prosenttisesti todella positiivista, ja kehua on sadellut etenkin juuri omalaatuisesta pohjasta ja tomaattikastikkeesta.

Kympillä lakupizzaa ja vegaanien unelmamättöä

Tamperelainen pizzeria on mukana käynnissä olevilla SYÖ!-viikoilla. Kampanjan aikana Secret Sauceityyn voi lähteä testaamaan kolmea hyvinkin erilaista pizzaa, joista etenkin yksi herättää todellista kiinnostusta.

Yksi kympin annoksista on nimittäin Kouvolan Lakritsainen, joka pitää sisällään Kouvolan lakritsikastiketta, mascarponea, suolapähkinöitä ja sinihomejuustoa.

“Tätä pizzaa ei vielä kukaan ole yksinään kerralla syönyt. On nimittäin aika raju, mutta herkullinen. Loput saa totta kai mukaan kotipakettiin”, Hankonen kertoo erikoisesta annoksesta.

Vegaanipizza sisältää muun muassa vegaanista vepperonia.
Vegaanipizza sisältää muun muassa vegaanista vepperonia. Kuva: Secret Sauceity

Vegaanista vaihtoehtoa etsivän valinta Hankosen suosittelema Vegamin Vepperoni, joka kätkee sisäänsä salaisen tomaattikastikkeen lisäksi muun muassa vegaanista salamia, vuustoa, ravintohiivaa ja marinoitua punasipulia.

Kolmas kympin vaihtoehto on muun muassa salamia, mozzarellaa, Gran Padano -juustoa ja basilikaa sisältäva Salame-pizza.

Paikka herättää monissa muistoja

Vaikka pizzoja saa totta kai mukaan myös SYÖ!-viikoilla, Secret Sauceityn herkkuja kannattaa ehdottomasti lähteä nauttimaan paikan päälle paitsi uunituoreiden pizzojen, myös tunnelman perässä.

Ravintola toimii nimittäin monelle tutun Pizzeria Myssyn tiloissa, joten itse paikka on jo legenda.

“ Yksi asiakas muisteli, miten hän oli 40 vuotta sitten livahti takaoven kautta sisään, kun portsari ei päästänyt juhlimaan”, Hankonen kertoo.

LUE MYÖS: Yleisö on puhunu! Tässä ovat kiinnostavimmat SYÖ!-ravintolat - katso äänestyksen tulokset

Paikan päällä asiakas pääsee nauttimaan vanhasta englantilaisesta pubitunnelmasta, maksuttomista live-keikoista, stand-upeista ja baarimestari Kallen loistavista drinkeista.

“Nyt viikonloput täyttävät niin musiikista kuin taikaesityksistä. Lavalla, eli pizzerian nurkassa, ovat jo käyneet mentalisti Hot Heros&Janne Laurila, Jose Ahonen ja Taikuri Luttinen. Loppuvuonna lavalla nähdään niin stand uppia kuin Lyyti, Huda Huima, Erakossa, DJ Hannibal ja The Menninkäinens Feat. Pekko Käppi”, Hankonen kertoo.


Secret Sauceity on mukana 5.-18.11.2021 käynnissä olevilla SYÖ!-viikoilla. Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat ja annokset löydät kampanjasivuilta täältä.

Osallistu SYÖ!-viikkojen palautekyselyyn alta löytyvän lomakkeen kautta.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi