Stadin Juhannusta vietetään Lonnassa entistä monipuolisempana

Lonnan saarella nähdään muun muassa Saimaa, DJ Ibusal ja Kauriinmetsästäjät.

Stadin Juhannus valtaa jälleen Lonnan idyllisen saaren. 22.–23. kesäkuuta koetaan merellistä juhannustunnelmaa aivan kaupungin tuntumassa ja nähdään kahdella lavalla kotimaisia huippuesiintyjiä. Viikonloppu alkaa avajaiskonsertilla torstaina 21. kesäkuuta. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on viikonloppupäivien osalta myyty aiempina vuosina loppuun jo ennakkoon.

Juhannusaattoa tähdittää kotimaisen räpin kestosuosikki Tuuttimörkö, joka valmistelee parhaillaan kolmatta levyään. Lonnassa ensimmäisen livekeikkansa tehnyt, ahkerasti kiertävä ja koko ajan mainettaan kasvattava elektropop-duo Kauriinmetsästäjät palaa ja lunastaa paikkansa Stadin Juhannuksen “housebändinä”. Lauantain kärkinimiä ovat Gaselleista vakuuttavaan soolosuosioon ampaissut räppäri DJ Ibusal sekä Matti Mikkolan luotsaama villin ja valloittavan nykyprogen jättiläisyhtye Saimaa. Juhannuspäivän käynnistää iltapäivätansseillaan Vallilan Tango, joka on tullut tunnetuksi huippusuosituista, nostalgisista vapputansseistaan.

Muita esiintyjiä ovat suomenkielisellä materiaalillaan yleisön nälkää nostattava räppäri Gracias, viiden tähden levyllään kriitikot ja kuulijat hurmannut folkpop-yhtye Karina sekä niin ikään debyyttialbumillaan kehuja keräävä indielupaus Lake Jons. Harvinaisilla keikoilla nähdään Rubikin nokkamiehen Artturi Tairan mysteerikokoonpano Shivan Dragn ja LCMDF:n rinnalle soolouraa rakentava Mio. Terävän ajankohtaista naisnäkökulmaa tuovat rap-duo Sofa sekä hehkutettu tulokas Sitoi. Lonnaan saapuvat myös leppoisan suomiräpin lupaus Pesso ja väkevää tulkintaa elektroniseen tanssimusiikkiin yhdistävä Onni Boi. Vahvalla tunnelmallaan sykähdyttävät kokeellisen popin taiturit Minja Koski eli M ja Sanna Komi alias KO:MI. Rautalankayhtye Mary Ann Hawkins tuo surf-sävyjä saarelle.

Viikonloppu käynnistyy torstaina avajaiskonsertilla, jossa esiintyvät Olavi Uusivirta ja Pasa. Perjantain ja lauantain ajaksi alue laajenee kattamaan koko saaren. Esiintymislavat ovat Lonnan terassialueella ja makasiinirakennuksessa. Sään varalta käytössä on katettuja sekä sisätiloja. Lonnan ravintola ja vohvelibaari palvelevat kävijöitä, ja käytössä ovat myös uudet saunatilat. Tapahtuma alkaa iltapäivällä ja päättyy puolilta öin. Maksullinen vesibussi saarelle liikennöi Kauppatorilta koko päivän ajan.

Stadin Juhannus -jatkoilla perjantaina Valkoisessa salissa nähdään debyyttialbuminsa juuri täräyttänyt Töölön Ketterä sekä naisräppärien uudessa aallossa jyräävät Adikia ja F. Lauantaina jatkoja juhlitaan Tavastian Lauantaidiskossa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi