Stadin uudet kakkukeisarit

Helsingin konditoriatarjonta saa uuden lisän kesän alussa.

Markus Hurskaisen ja Teemu Auran konditoria avaa toukokuussa.
Markus Hurskaisen ja Teemu Auran konditoria avaa toukokuussa.

Uudet kakkukeisarit

Helsingin konditoriatarjonta saa uuden lisän kesän alussa, kun Demosta ja Groteskista tuttu Teemu Aura siirtyy ravintola-alalta konditoriabisnekseen. Aura avaa konditorian Markus Hurskaisen kanssa, joka on myös kokkaillut useita vuosia Demossa ja Groteskissa.

Konditorian idea on tarjota huipputasoisia leivonnaisia pelkistetysti mutta viimeistellysti. Valikoimiin tulee herkkuja macaroneista kuivakakkuihin, ja makumaailmoissa yhdistellään muun muassa kotimaisia marjoja ja aasialaisia mausteita. Kahvilan sisustuksen teemana on koivumetsä, ja teema jatkuu aina leivonnaisrasioihin asti.
Pâtisserie Teemu & Markus, Kiseleffin talo Aleksanterinkatu 28

Viidestoista erä!

Urheilua ja ronskia ruokaa tarjoava Sports Academy on tullut kunnioitettavaan 15 vuoden ikään. 24.3. juhlittavilla synttäreillä on esiintymässä muun muassa Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto.
Sports Academy, Kaivokatu 8

Zetorin mitalit

Jos kirjahyllyssä pönöttää ylimääräinen hiihtomitali tai jokin muu urheilupalkinto, ja kahvihammasta kolottaa, kiikuta palkinto Zetoriin. Ravintola etsii sisustukseensa erilaisia pystejä ja pokaaleja, ja tarjoaa lahjoitusta vastaan mitalikahvit. Zetor ottaa palkintopalli-mitaleita (sijat 1.–3.) vastaan 15.4. asti.
Zetor, Kaivopiha

Öljyjenvaihtoviikot

Jos viinejä voi maistella, niin samoin voi oliiviöljyjä. Tai niin nuevolaiset ainakin väittävät. Ravintola tarjoilee kolmen ruokalajin teemamenua, jonka ideana on ruoan ja oliiviöljyn yhdistäminen. Ruokina on muun muassa tapaksen kaltaisia pintxoseja. Öljyistä voi nauttia 16.5. asti.
Nuevo, Sofiankatu 4

Savoyn kokit jylläsivät

Henri Kotkavuori voitti kokkikisat.
Henri Kotkavuori voitti kokkikisat.

Parhaat pinnat yllätystehtävänä annetusta klassisen kotiruuan läskisoosin valmistamisesta toivat Savoyn Henri Kotkavuorelle Vuoden Kokin arvonimen. EteläEspan menestystä täydensivät saman ravintolan Teppo Säkkisen kolmas sija ynnä parhaan ankka-annoksen kunnia. Savoyn kokkien väliin lopullisissa pisteissä kiilasi Petri Niilola K17:stä. Päätuomari, Olon ravintoloitsija Pekka Terävä arvioi kilpailun tason korkeammaksi kuin pari viikkoa aiemmin järjestetyssä Ruotsin kisassa.

”Ensi vuonna Helsinki on kansainvälinen designpääkaupunki. Nyt oli vielä hyvä aika nostaa esille suomalaista perinteistä ruoka-osaamista ja ruokakulttuuria. Siksi valitsimme kilpailijoiden yllätystehtäväksi perinteisen läskisoosin, josta kilpailijoiden tuli tehdä nykypäiväinen versio ja valita itse siihen sopiva perunalajike”, kilpailun johtaja Markus Aremo perustelee yllätystä.
Savoy, Eteläesplanadi 14

Kiwivalkkari vuoden viini

Marlborough’n alueen kuiva valkoinen Mud House Sauvignon Blanc (12,94 e) Uudesta-Seelannista on Vuoden Viini. Valinnan suorittivat viiniseura Munskänkarnan jäsenet 470 viinin kisassa. Kuohuviineissä kultaa vei kuiva saksalainen  Devil´s Rock. Riesling Extra Sec (8,78 e).

Perheviinejä Barcelonassa

Katalonialaisen perhetalon Parés Baltan laadukkaat viinit kohoavat pääosaan Tapas BarCelonassa. Mummotunnelina tunnetussa Vanhassa Kauppakujassa sijaitsevassa piskuisessa ravintolassa herkutellaan kahdella viini- ja tapasmenulla (12,50 e/tapaksilla 25 e, 17 e/tapaksilla 33 e).
Tapas BarCelona, Mikonkatu 2

Sasso teemailee

Ligurialainen kala-simpukkapata (17,90 e) lukeutuu Sasson pataviikkojen houkutuksiin 26.3. asti. Seuraavasta viikosta alkaen Sassossa juhlitaan kevään koittoa parsaviikoilla. Tarjolla on mm. grillattua parsaa pancettan ja verigreippisoosin kera (23,90 e). Parsalla herkutellaan toukokuun puoliväliin.
Sasso, Pohjoisesplanadi 17

Kaikki yhden puolesta

Kolme Muskettisoturia on saanut asiaankuuluvasti kolmen ruokalajin menun (49 e) Lyonissa. Jäniksefileen ja kaniinikoiven ynnä karitsan-entrecôten ja karitsankielen jälkeen pannaan suu makeaksi ananas-tarte tatinilla ja ananassorbet’lla.
Lyon, Mannerheimintie 56

Klubit

DJ Polarsoulin Top3-biisit.
DJ Polarsoulin Top3-biisit.

Jukebox

  1. Asa masa: Hip hop huraa
    ”Asan uudelta albumilta Naughty by Naturen ja suomirapin oldschool-aikakauden fiilistelyä. Käykää tarkastamassa video jossa seiniä maalaa jopa Pauli Aalto-Setälä. Hittivaroitus!”
  2. Mavado: Nine lives (Polarsoul remix)
    ”Hiljattain Suomessa vierailleen ehkä maailman suosituimman dancehall-artistin viime vuonna julkaistu hitti johon tykäistyin niin paljon, että teetätin oman erikoisversion.”
  3. Dead prez: It’s bigger than hip hop (UK dubbed out remix)
    ”Ikiklassisesta räppi-anthemista raaemman puoleinen bro-step -paukutus, joka saa tilanteen tullen jopa tytöt liekkeihin.”

Hyväntekeväisyys-reivit

Suomen suurin elektronisen musiikin hyväntekeväisyystapahtuma, Rave Saves, järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Levyjä ovat pyörittämässä kaikki maan huippudj:t Orkideasta Milla Lehtoon, kaikki ilmaiseksi. Lipputulot menevät Amnesty Internationalin Suomen toiminnan tukemiseen.
Virgin Oil 9.4. 10 e

Spirit YK:lla

Mr.A:n luotsaama Spirit-klubi jatkaa henkien esiintuomista YK:lla perjantaina 18.3. Vieraaksi saapuu unkarilainen deephouseveli Add2Basket, jonka kanssa syvempään ja groovempaan houseen&teknoon sopivasti kallellaan oleva ilta luo futuristiset ja tummanpuhuvat raamit.
YK 18.3. 8 e

Funky Elephant

Funky Elephat Festival tömistelee Urhonkadulle aprillipäivänä. Kuudennentoista kerran järjestettävässä tapahtumassa on artisteja kanadalaisesta DJ-huippu Kid Koalasta kotimaisiin Super Janneen ja Jo Stanceen.
Tavastia ja Semifinal 1.-2.4. 23,30/27,30 e

Uusi festari!

Jos funkkaavan elefantin meiningit eivät nappaa, kokeile Supermassivea. Uusi festari valtaa Helsinkiä toukokuussa raskaalla musiikilla ja punkin marginaaliosastolla. Musisoimassa kuullaan muun muassa Norjan arvostetuimpiin rockyhtyeisiin lukeutuvaa Motorpsychoa.
Tavastia ja Kuudes linja 3.-4.5. 16,30/32e

2 kommenttia

Arica

17.3.2011 14:38

"Valikoimiin tulee herkkuja macaroneista kuivakakkuihin"

Täytyykin pitää tuo mielessä ja tilata kahvikakut jostain muualta tai jopa tehdä ne itse - kukapa nyt kuivia kakkuja haluaisi syödä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vary

18.3.2011 00:55

no voi hellanlettas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi