Stockmannin kulman ravintola Primero avataan uudistettuna tällä viikolla

Primero Urban Eatery on syntynyt uudelleen.

Stockmannin toisen kerroksen ravintola on kokenut jo toisen muodonmuutoksen lyhyen ajan sisään. Viime vuonna kirjoitimme Argos-kahvilan tilalle avattavasta Bar Primerosta, joka ehti lopulta olla auki vain muutaman kuukauden. Uuden Primero Urban Eateryn general manager Ivan Varvas myöntää, ettei konsepti ollut aiemmin ihan kohdillaan. 

"Konseptia on viety eteenpäin, ja nyt se toimii", Varvas sanoo ylpeänä. 

"Vanhasta Primerosta puuttui sielu", komppaa omistaja ja ravintoloitsija Manu Torchio

Muutos tehtiin, kun Torchio osti yhteistyökumppaniensa Lorenzo Dotson-Smithin ja Patrik Lindströmin osuudet kaikista kolmikon ravintoloista. Workshop Delicatessen Punavuoressa myytiin, ja nyt Kampin Korttelin italialainen trattoria Bastardo, Stockan kahvila-ravintola Primero Urban Eatery ja sen alakerrassa sijaitseva itämainen erikoisrafla AKA Gastrobar Oriental ovat kaikki Torchion ja hänen uuden yrityksensä, NYC Restaurantsin omistuksessa. 

"Pate ja Lorenzo ovat tosi lahjakkaita ja hyviä tyyppejä, mutta teemme niin eri tavalla töitä, että yhteistyö ei sujunut", Torchio selittää Primeron avajaisjuhlissa.

Kolmessa ravintolassa riittää töitä. Torchio ei ole juhlissakaan hetkeäkään paikallaan: jostakin pöydästä löytyy aina joku, joka kaipaa syötävää tai juotavaa, ja kaikkialla on siivottavaa. Hän on myös suunnitellut ravintolan logon ja julisteet itse. Uusiakin raflahommia on tietenkin suunnitteilla.

"Mutta keskitytään nyt ensin hoitamaan nämä kolme paikkaa hyvin."

Millainen siis on uusi Primero? Tunnelma on raikas ja viihtyisä, ja paikassa voi hyvin kuvitella nauttivansa aamupalaa tai lounasta arkisin, päivällistä iltaisin tai drinkkejä viikonloppuisin. Ruokalistalta löytyy Torchion mukaan aasialaista, eteläamerikkalaista, välimerellistä ja filippiiniläistäkin vivahdetta. Listalla on muun muassa salaatteja, sandwicheja, burgereita pihviä, risottoa, mac & cheeseä, pikku purtavaa ja jaettavia annoksia. Lounaalla on salaattibuffa ja aamiaista saa melkein koko päivän. Ai niin – kahvilaosiota ei tietenkään sovi unohtaa: Stockmannin kahvila-ravintolasta täytyy aina saada kahvia ja pullaa.

Torchio on kiitollinen Stockmannin tuesta ja siitä, että riskejä otetaan. Vastikään avattu kattobaarikin on siitä hyvä esimerkki.

"On mahtavaa, että Stockmann on valmis uudistumaan tällä tavalla", Torchio sanoo. 

Primero Urban Eatery, Pohjoisesplanadi 41, Stockmannin 2. kerros. Avataan torstaina 1.6. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi